Reklama

Reklama

Slíbená princezna

(TV film)
  • Slovensko Prisľúbená princezná (více)
Trailer
Pohádka
Česko / Slovensko, 2016, 106 min

Obsahy(1)

Jak byla zlatovlasá princezna Radost pirátovi přislíbena? Dokáže odvážný Jiřík splnit tři úkoly, porazit druhého nápadníka a přivézt Radost svému pánovi? A co když je láska silnější než všechny sliby? Na začátku příběhu vyprávěného na motivy oblíbené Zlatovlásky je kůže kouzelného hada. Kdo ji ochutná, porozumí řeči zvířat. Ochutná ji i zlý kníže Honorád. Ani to ho však neodradí od nesmyslné krutosti vůči všem a všemu. A když si potom usmyslí, že chce zlatovlasou nevěstu, vyšle svého čeledína Jiříka, aby se vypravil z rodné Božemie daleko do světa a zlatovlasou Radost mu přivedl. Po řadě dobrodružných situací se spolu se svou družinou Jiřík nakonec dostane až ke království, kde nejmladší ze dvanácti dcer je právě zlatovlasá princezna Radost. Jediná doposud neprovdaná. Zadarmo si ji ovšem Jiřík neodvede. Musí splnit nejen tři úkoly, ale především porazit svého soka, prohnaného piráta Za Bié Ocradé. Jiříkovi naštěstí pomáhají nejen zvířata a jeho družina Božemiánů, ale i sama princezna, jejíž lásku si dokázal získat. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (577)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Hypochondrický pasák a bordelmamá Čvančarová provozují na Jadranu laciný vykřičený dům a o jednu jejich kněžku lásky, jejíž nos je mimochodem největším útesem na ostrově, projeví zištný zájem dva...no dejme tomu muži. Dobro(slabo)myslný sluha rozumějící řeči zvířat a jakýsi klon hastrmana a Jacka Sparrowa. Do toho proběhne nějaká polní chirurgie, burácejí kytarové grify, piráti pálí z těžkých kulometů, rybářka má na sobě legíny z vietnamské tržnice a zvířata promlouvají jazykem youtuberů.. Dá se pochopit, že přetrvávající neschopnost stvořit klasickou poetickou pohádku vede k podobným experimentům s postmodernou (viz. Prušinovského Kdyby byly ryby), ale tohle byla prachsprostá, konsternující sračka. Dejme stranou, že Karel Jaromír v hrobě překonává rychlost částic v ženevském urychlovači a položme si otázku. Jaká kvalifikace je potřeba na místo kreativního producenta v ČT? Nedostatek kreativity? Vědět kdy a komu provést felaci? Závislost na psychotropních látkách? Lze se po takových dílech divit zoufalému pocitu koncesionáře, že jej každý měsíc navštěvuje pirát Ocradé..? ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Bod už jen za odvahu zkusit něco jinak, což se u nás v monotónní vánoční pohádkové tvorbě neodpouští. Další bod za rychlý spád a ještě jeden za některé vtipné scény (fantasticky bojovná královna s konví). ALE měli tu šílenou jízdu udržet celou dobu, takhle pohádka spíš kodrcá, občas se rozběhne novým směrem, pak se ale zase kajícně vrací do obvyklých zatuchlých pohádkových vod.---- Bylo tam zbytečně moc postav, které sloužily jen k tomu, aby se ve finále s někým spárovaly, a jinak neměly žádný význam. Dvojitá linka, jedná s pirátem a druhá s Jiříkem, taky nebyla zapotřebí a jen uměle natahovala dej. Mnohé motivy nikam nevedou. A taky mě dost odpuzovala příšerná Zlatovlásčina paruka. Pokud byl záměr udělat ji tak lacině umělou, tak mělo být v pohádce podobných do očí bijících fakeů víc. ()

Reklama

Crocuta odpad!

všechny recenze uživatele

Za jediné pozitivum této podivnosti lze snad považovat důslednou steampunkovou stylizaci - tvůrci si zřejmě spletli cosplay a profesionální televizní tvorbu určenou především dětem. V jiných ohledech se pak autoři utrhli ze řetězu už úplně. Přiznám se, že prostředí nevěstinců mi není tak docela cizí, ale v nové verzi Erbenovy Zlatovlásky považuji za mírně řečeno přehnané, že princezny vypadají - a co hůř, chovají se a mluví - do jedné jako soubor lehkých děv, jejichž kuplířkou je jejich vlastní královská matka. Snůška bizarností pokračuje piráty střílejícími z kulometu Maxim, nelogickým a zmateným jednáním postav a vrcholí vzpomínkou na Costnerova "Pošťáka" - co dodat? Jen doufám, že si štáb za ty naše koncesionářské poplatky dovolenou při natáčení v Chorvatsku užil... Ahoooj!!! ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Pohádka se snaží být tak cool nově pojatá, až se to nějak minulo účinkem a z pohádky se stal dort od Pejska a Kočičky. Některé konverzačky působily zmateně a nevypilovaně jako první čtená zkouška divadelních ochotníku na střední škole. Král nemá jasno zda umírá nebo je v následující scéně jako čipera, slečny princezny jsou oháklé jak z kabaretu v Moulin Rouge né-li z nočního podniku. Princezna se zlatou parukou občas házela kukuč jako by Simoně Babčákové z oka vypadla (ale S.B. by to zahrála jistě orginálněji). Jan Cina (který se snad hodil nejlépe na pohádkovou roli - ostatní mi připomínaly své role z tv seriálů) se "přiznával" princezně tak dlouho, až se málem přiznal i k tomu, co by žena, co se do něj zamilovala, slyšet ani nechtěla. Rekvizitou bambitky i kulomet s náboji ze Zbrojovky. Jsou vánoční svátky, tak jsem hodnej a dám dokonce hvězdy dvě - přestože si to podruhé zopakuji pouze omylem. A možná svou novotvárností a punkovostí předběhla pohádka svou dobu a divák očekávající pohádku na toto není ještě zcela připraven. To ukáže čas. Hlavně, že - jak jsem postřehl v titulcích "scény se zvířaty byly natočeny s jejich výslovným souhlasem ..." ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Remake, který nebyl potřeba. Příliš mnoho postaviček, takže ve výsledku každá má scén jako prstů na jedné ruce a nedá se s nimi sžít. Království, které vůbec nevypadá jako království. Princezny, které nejsou oblečené jako klasické princezny, ani se jako klasické princezny nechovají. S tím se tady s lidmi shodnu. Nevím ale, co všichni mají za problém, mně se tato Zlatovláska líbila. Jak postava tak i film. Ale film ze špatných důvodů. Komicky natočeno, s komickou (možná až příliš moderní) mluvou, s komickým chováním postav. Doteď ani nevím, v jaké době se to má vlastně odehrávat, velká dávka steampunku, fotoaparát, ale i moderní oblečení a v jedné scéně dokonce i kulomet jak z 20. století. Soundtrack zřejmě dělaný na MIDI klávesách pohádkovosti také moc nepřidá. Ale všechno ostatní pohádkové tu je. Rozhodně si více cením takovéhoto zpracování 'So Bad It's Good' než případného 'So Okay It's Average'. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (6)

  • „Pan režisér si mě našel na škole. Přišel za mnou, že by mě chtěl do pohádky. Myslela jsem, že myslí nějakou zlou sestru nebo čarodějnici. A on na to, že to bude princezna, a rovnou Zlatovláska. Nechala jsem si poslat scénář a přišel mi takový neobvyklý. Ona ta Čirá Radost není moc typická princezna. Režisér si přál spíš obyčejnou holku. I království, ze kterého pochází, není nic honosného, spíš takový odrbaný zámeček. To se mi líbilo, ale na druhou stranu jsem se docela děsila té zlatovlasé vizáže,“ prozradila Marta Dancingerová. [Zdroj: ahaonline.cz] (SONY_)
  • „Tohle se vážně nepovedlo. Vypadá to, že někdo vzal kameru a bez rozmyslu točil, co ho napadlo. Je to, jako když pejsek s kočičkou vařili dort. Na Kavčích horách se museli zbláznit, že něco takového dovolili vysílat. Chudáci děti a pan Erben, který se otáčí v hrobě,“ prohlásil známý režisér Zdeněk Troška. (Duoscop)
  • „Slíbená princezna mi vyrazila dech. Co si má člověk myslet o pohádce, ve které královna prohlásí jako první větu: ,Koruna je těžká jako kráva!' Zlatovláska tam vypadala jako balkánská teroristka a ostatní princezny jako prostitutky z E55. Já si myslím, že pohádka má ctít věky prověřená pravidla, má být noblesní a elegantní. Ale ať si to točí, jak chtějí – já touhle cestou určitě nepůjdu,“ prohlásil známý režisér Zdeněk Troška. (Duoscop)

Reklama

Reklama