Reklama

Reklama

Série(5) / Epizody(45)

Obsahy(1)

Oblíbené trio je zpět. Jeremy Clarkson, Richard Hammond a James May se vrací v novém seriálu The Grand Tour, který je nepřímým pokračováním jejich posledního působení v Top Gearu. Naše trojka se vydává na cestu po celém světě, kde testuje různá auta, plní úkoly a především si užívají život jako "motoristi ve středním věku", kdy každou epizodu uvádí v jejich mobilním stanu. (UncleMorty)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (175)

Big Bear 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

Po rozpačitém rozjezdu prvních dílů se partička zase dostává do formy. Ona ta změna značky asi nebyla jednoduchá, stejně jako to asi není jednoduché pro nějakého toho skalního automobilistu, kterému řeknou, že tento typ auta jeho oblíbené značky je poslední, protože továrna zavírá... Poté co BBC neustálo Jeremyho provokokace (i když kdo ví jak to všechno bylo) se začala psát tato nová éra Top Gea... pardon Grand Touru. Omluvte, chvilku si na to budu zvykat... Uvidíme jak se to bude rozjíždět dál. Rozpočet není vše, hlavní jsou nápady. Těch ztřeštěných nám už trojice předvedla se štábem tolik, že skalní fanda může mít dojem, že nádoba nápadů je vyčerpána a není s čím novým přijít... Tak uvidíme. Staří přátelé se neopouští a u mně to ve vztahu k Jeremymu, Jamesovi a Richardu samozřejmě platí! Ještě k BBC - přišli jste o pořad, který napodobují všechny pořady o autech na světě a který jen opravdu těžko nahradíte! Ale to vy asi už víte že? * * * * ()

tom.nosek 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

Jak už se traduje, poslední řady Top Gearu už nebyly tak dobré jako dřív. Stále stejný formát pořádu postupem času omrzel. Možnost vytvořit něco nového tak vypadala jako dobré východisko, jak přijít s něčím novým a riskantnějším. Pak přišel Grand Tour a zjistili jsme, že je to Top Gear. Top Gear, který je o něco méně o autech, trochu sprostější, s Conversation Street místo The News (o trošku lepší než originál), Celebrity Brain Crash místo Star in a Reasonably-Priced Car (první díl vtipné, od té doby silně chabé), s nudným Eboladromem místo Top Gear Test Tracku a s nudným "Communist" Americanem místo Stiga. Ve výsledku se tak jedná o tentýž pořad, který je horší v tom, že opouští zbytky reality a decentních vtipů. Občas se díl povede a je to dobré, nicméně většina "novinek" (tj. náhrad za něco, co fungovalo v Top Gearu), je nudná. ()

Reklama

Retik 

všechny recenze uživatele

Známá trojka Clarkson, Hammond a May se nám vrátila a s nimi i ten nejnadějnější motoristický seriál za poslední dekádu. Grand Tour je v podstatě Top Gear s tím rozdílem, že Clarkson a jeho banda mají pod taktovkou Amazonu téměř volnou ruku a mohou realizovat svoje šílené kousky spolu s jejich humorem, který je pro někoho na hraně soudnosti. Vzhledem k opravdu štědrému rozpočtu můžeme od Grand Touru čekat ještě velké věci, ať už se jedná o destinace, technickou stránku a nebo i předvedená vozidla. Bude to jízda! 8/10 ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

Dnes 3.2.2017 je konec první řady a já bych se rád podělil. Ne jako někteří místní retardi (115 konkrétně), kteří se podívali na jednu epizodu a běželi psát recenzi. Každopádně k věci. Je to jiné a zdá se že i méně zábavné. Důvodů je několik. Jeremy dostal asi opravdu krátké vodítko a tak se krotí (v TG byl mnohem větší hovado). Dále, díky tomu že prostě NESMÍ recyklovat některé TG zaběhlé rutiny (na které jsme se naladili a které prostě očekáváme), vše se zdá být jakože "ne úplně ono". Díky tomu působí epizody nevyváženě. Některé nudnější, některé ne. Některé se věnují autům a některé spíš parodují Na hraně zítřka a o autech se moc toho nedozvíme. Je to prostě v první řadě šou a auta jdou občas do pozadí. Za sebe tedy dávám 4,4. Je to tedy o malinko "horší" než starý TopGear (nebo jen jiné?). Pokud bych ale měl srovnat Grand Tour a NOVÝ TopGear (2016), tak rozhodně vede Grand Tour. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

1. díl - nelze brát příliš v potaz (nejen) zdejší vysoké hodnocení. Tahle parta má tak silné jméno, že by uspěla i s pořadem o kutilství. Clarkson dále pokračuje v hyperoblíbeném, osvědčeném tv show konceptu (cestování ve stanu je dobrý nápad). Horší to bylo s někdy s nuceným humorem. Vypadlo to dost blbě. Snad postupně více přitlačí na pilu. Na Amazonu se nemusí korektně politicky hlídat a v tom tkví celé kouzlo úspěchu. 74%. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (30)

  • V 10. epizóde prvej série, kde ústredné trio používa oholené skelety áut ako základ pre nový koralový útes je jedným z použitých karosérií Škoda Felicia. (S3MIR)
  • Pořad získal jméno až po 9 měsících od podpisu smlouvy o natáčení. (Maulincio)
  • Krátce po přejetí mostů, ve scéně, kdy Jamesovi přestane startovat auto, je v záběru z Jeremyho auta na moment vidět bílá dodávka s kameramanem. (Brain)

Související novinky

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Reklama

Reklama