Reklama

Reklama

The Punisher - Season 2

(série)
Trailer
USA, 2019, 11 h 34 min (Minutáž: 47–58 min)

Tvůrci:

Steve Lightfoot

Předloha:

Gerry Conway (komiks), Ross Andru (komiks)

Hudba:

Tyler Bates
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Snaží se chránit dítě, které je obětí zlověstného spiknutí, a vypořádá se při tom se vším – i se všemi – jen aby Russoa jednou pro vždy vyřadil ze hry. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně úpadek po první sérii, ačkoliv spíš ve druhé polovině, kde vyjde najevo, že i 13 dílů je prostě na utáhnutí peckového a svižného seriálu moc. Ale na druhou stranu, když jsem o tom tak přemýšlel, je Punisher vlastně v tom jaký je (parádně krvavý a brutální) dost unikátní a fanoušci měli zkrátka obrovská očekávání, která se ne vždy povedlo naplnit. Dále bych se opakoval z moudry, které jsem vypsal v první sérii. Jon Bernthal je ztělesněný Frank Castle, ta postava je strašně parádní už ve scénáři, ale navíc parádně zahraná a tentokráte ještě k sobě dostal Frank parťačku s tváří Giorgii Whigham, jež mu zdatně sekunduje. A stále je to nářez, co takhle od seriálu čekáme, hlavně tedy tradičně akce ze záchodků z prvního dílu je naprosto skvostná a plně mě zaháčkovala na mnoho dílů dopředu. Pak tempo mírně polevilo a s tím jsem polevil i já, ale nakonec bych si tu třetí sérku střelil rád (zvlášť když tvůrci slibují Kingpina a Daredevila), škoda, že je to jen zbožné přání. PS : Zklamal mě Billy Russo, tedy ne Ben Barnes herecky, ale čekal jsem pořádného Jigsawa a dostal jsem magora s vymazanou pamětí. 8/10 ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprostá tragedie. Celé je to jen o tom jak navázat na předchozí řadu a pokračovat v konverzačním cvičení. Začátek je fenomenální (nejen dějem ale i zpracováním), ale od chvíle kdy je Frank zpět v NY je to nekoukatelné. Prakticky jakmile se děj věnuje novým událostem, je vše v pořádku. Jakmile se vrtá v tom co se dělo minule, je to tragedie. Děsné konverzační psychodrámo, kde hrozně potřebujeme vědět proč... a nač... plus tunu keců o nesmrtelnosti chrousta. Doufejme, že sérii opravdu ukončí. Tohle nikam nevede. ()

Reklama

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Taký parádny začiatok druhej serie a nemastný neslaný stred ktorý by sa dal jednoducho preskočiť. Frank Castle ako Punisher je späť. Za mna lepšie ako prvá priemerná séria ktorá ale mala tiež niektoré slabšie epizódy a niektoré zase vydarené. Niekedy fakt nepochopím prečo majú seriály od marvelu 13 epizód, určite by stačilo aj 10 a poriadnych. inak aj prekvapilo že dostala druha séria konečne české titulky, niekedy neboli k dispozícii. 4* ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Hey! I'll dance with you!"______________ Je mi jasné, že druhá séria PUNISHERA si asi nezaslúži päťhviezdičkové hodnotenie, ale ja si jednoducho nemôžem pomôcť – Frank Castle je stále ohromný borec, ktorý podľa mňa v superhrdinskom vesmíre zastáva pozíciu toho najprepracovanejšieho antihrdiny (a Jon Bernthal mu v tom dosť pomáha!)... Druhá séria PUNISHERA je v mnohých scénach oveľa akčnejšia ako tá prvá, ale v rámci príbehu to už nie je ono a za prvou sériou to dosť zaostáva... Už v prvej časti som si myslel, že celý príbeh bude mať taký Terminátorský podtón – Frank v úlohe strážcu, ktorý musí ochrániť nič netušiace dieťa (respektíve teenagerku). Ale hneď ďalšia epizóda ma presvedčila o opaku a tým pádom zisťujeme, že po Amy ide celá organizácia (a nie iba pár ľudí). Potom sa k tomu pripája ešte John Pilgrim a neskôr aj neslávne známy Billy Russo, ktorý si síce nepamätá, kvôli čomu vyzerá jeho tvár, tak ako vyzerá, ale aj napriek tomu z neho v niektorých momentoch naozaj ide strach... A vlastne to mi na tejto sérii aj najviac prekážalo (nie, teraz nemám na mysli vystupovanie Billyho Russa) – je tu veľký počet záporákov a preto musí Punisher bojovať na viacerých frontách naraz a už sa nejedná iba o pomstu s jedným hlavným cieľom, kvôli čomu vyprchal aj všetok "vengeance feeling", ktorým krásne oplývala prvá séria... Je tu oveľa menej "punisherovania" ako bolo v predošlej sérii, ale za to, keď už tu je, tak je naozaj surové a nadupanosť s násilím tu opäť ani trochu nechýbajú. Tyler Bates so svojim soundtrackom opäť mimoriadne zapôsobil – a práve vďaka nemu je aj druhá séria PUNISHERA našlapanou, adrenalínovou a hlavne akčnou jazdou, ktorá však dupe na brzdu oveľa častejšie ako séria č.1... Ale najdôležitejšie na tom podľa mňa je aj tak to, že v závere mi už bolo ľúto, že to naozaj končí (aj keď tých častí dokopy nebolo až tak veľa), takže to znamená, že finále a vlastne aj celá séria svoj účel splnili... A preto (aj napriek miestami pomalšiemu tempu) ju nemôže odporučiť menej ako 8 vraždiacich farárov z 10... "Frank is not a criminal. He is not a hero either. He's just... He's Frank." ()

blackJag 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"HEJ. JÁ CHCI TANCOVAT." Slibný námět série (normálně tyhle násilné implementace otcovských pudů moc nemusím, tady to ale sedí), slibný záporák, leč ani jedno nevyužito v míře, v jaké bych si představoval. Viním potřebu dotáhnout stopáž na 13 dílů, to fakt nemělo šanci. Samozřejmě se to celé rozplizne, i s tou Frankovou nekompromisností je to tak napůl, škoda. Úplný závěr série už mým představám vyhovoval lépe :-) ()

Galerie (29)

Zajímavosti (18)

  • Detektiv Mahoney (Royce Johnson) na začátku epizody zmíní organizaci Iluminati. V komiksech jde o několik vyvolených jedinců, kteří rozhodují o dění po celém světě, mezi které patří např. Iron Man, Mr. Fantastic, Doctor Strange či Black Bolt. (NiWi)
  • Skladba, která hraje na konci epizodym je „Rooster“ od Alice in Chains v live verzi MTV Unplugged. (Punisher)
  • Název epizody se propisuje i v její kompozici – jen jedna krátká scéna za celých 45 minut se odehrává za denního světla. (FTP)

Reklama

Reklama