Reklama

Reklama

Manny Ballestero je počestný pracovitý hudebník učinkující ve Stork klubu v New Yorku. Když jeho žena potřebuje peníze na zubního lékaře, vydá se do místní pojišťovny, aby si vypůjčil na její pojistku. Zaměstnanci pojišťovny jej ale omylem začnou považovat za lupiče, který je v minulém roce přepadl, a zavolají policii. Film je skutečným příběhem, který Manny a jeho rodina prožili. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (147)

misterz 

všechny recenze uživatele

Netypický Hitchcock, ktorý sa drží námetu podľa skutočnej udalosti. Aj napriek pevne stanovenej predlohe sa nemôžem ubrániť pocitu, že sa z toho dalo vytrieskať viac. Filmy o krivo obvinených ľuďoch často disponujú silným príbehom a veľkou emotívnou stránkou, v tomto prípade však zostal len ten silný príbeh. Úvod a záver sú veľmi dobré, stred snímku sa trochu vliekol. Našťastie slušný pozitívny dojem zachránila obrovská charizma H. Fondu a výborná noirová atmosféra, ktorá obraz bezmocnosti hlavného hrdinu pekne dotvárala. 75/100 Videné v rámci Season Challenge Tour. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Poctive odvedena cernobila prace postrkujiciho kohouta, tolik proslavena odlisnost od ostatnich filmu rezisera se nekona, je to vesmse klasicka kohoutovina, hlavni rozdil je predevsim v tom, jak sam Hitchcock proklamuje na zacatku - fakt, ze se jedna o realnou udalost. Prvni pulka vyborna (pocit bezradnosti a nemohoucnosti jedince proti systemu je zobrazena dokonale), druha cast uz lehce drhne. Na 4* to tahne spravne odevzdany Henry Fonda a Barnard Hermann. 7/10 ()

Reklama

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Hrůza filmu netkví v nějakém mystickém zlu či zlém člověku, ale v náhodě. Stačí jen malá náhoda a celý váš život je pryč, vaše hodnoty i potřeby se změní a začnete si vážit obyčejných klidných věcí - jistot ! Henry fonda jako starostlivý otec, který by neublížil ani mouše a chce žít vklidu, splatit konečně dluhy, ale někdy ani poslušnost a poctivost vám štěstí nepřinese. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Alfred Hitchcock /the Lodger 1927, Psycho a Vertigo/ natocil silny, posobivy film o tom, ako jedneho cloveka cakaju hodne neprijemne trable. Henry Fonda /My darling Clementine/ hral na urovni, napatie slusne a vyborne funguje, kulisy su maximalne na urovni. Vera Miles bola skvela a Wrong man 1956 je dalsim krasnym dokazom, ze najlepsie diela tocil Hitchcock v 40. a 50. rokoch 20. storocia : 89 % ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden ze slabších Hitchcocků. Trochu to zachraňuje obsazení, ale děj pokulhává. Nic moc zajímavého se tam vlastně neděje. Muž je neprávem obviněn z několika loupeží a je následně zatčen. Neustále se marně snaží dokázat svou nevinu. Vše zajde tak daleko, že jeho žena skončí v blázinci. Nakonec se vše vysvětlí. Prý je to podle skutečnosti. "Víte co jste udělal mé ženě?" ()

Galerie (51)

Zajímavosti (15)

  • V době natočení Nepravého muže procházel filmový průmysl obdobím krize a Hitchcock proto natočil snímek pro Warner Bros. bez nároku na honorář. (Hwaelos)
  • Pravý pachatel se ve filmu objeví několikrát, např. před Stork Clubem, v podloubí Victora Moorea a blízko jednoho z obchodů s lihovinami, kde policie zatkne Mannyho. (Kulmon)
  • Alfred Hitchcock měl původně jednu ze svých typických rolí, měl stát v restauraci, kde Manny sedí, ale rozhodl se pro prolog. (Kulmon)

Reklama

Reklama