Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Představte si, že nejpopulárnější příběh všech dob ztvárňují největší hvězdy stříbrného plátna v novém, zvláštním prostředí: to je Sen noci svatojánské v režii Michaela Hoffmanna. Zatímco o Hermínu soupeří hned dva nápadníci, Helena trpí při pohledu na muže, kterého miluje a jenž její lásku neopětuje. Jenže díky vílím kouzlům i ten největší cit během okamžiku zmizí a naopak - kde nebyla ani jiskřička, rozhoří se nezvladatelná vášeň... Klasická Shakespearova komedie o lásce a soupeření, tentokrát plná nadpřirozených bytostí. Král Oberon (Rupert Everett) a královna Titanie (Michelle Pfeiffer) vás zvou do svého čarovného lesa... (Cinemax)

(více)

Recenze (71)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Dosud jsem zcela nepochopil smysl poezie, nedokázal jsem vykoumat ani krátkou báseň, nevymyslel jsem jiný než sprostý rým a jambický pentametr bych nejspíše využil při opravě radlice u kombajnu. Jsem prostě nekulturní tvor přízemně neoceňující velké umění, ale přesto jsem se odvážně vrhnul do poetického lesa, kde jsem však zklamaně zjistil, že excelentní sestava herců si jenom zarecitovala verše velkého alžbětince. Přesto jsem přesvědčen o tom, že jsem byl svědkem skvělých hereckých výkonů, zejména Kline a Tucci mi padli do noty, ale míra zábavy u mne rozhodně nepřesáhla tři hvězdičky. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem se nezamilovávala do Shakespeara, ale samozřejmě inspirace odvozená z jeho děl je opulentní, což respektuji. A proto je například zde možné sledovat tuto hravou variaci Snu (hra byla dokončena v roce 1596), jenž je přesazena do Toskánska na konci 19. století. Čiší tu láska k divadlu v době belle époque stejně jako k magickému světu královny Titanie. Obsazení je božské, miluju kombinaci Michelle Pfeiffer (přeněžné královny) Calisty Flockhart (bláhově zamilované) a Anny Friel (důstojně bojující o lásku). Nikdy bych tu nečekala Christiana Balea nebo Stanleye Tucciho, kdo byl ale na přelomu 90. let a outís ideální tváří klasiky, to je samozřejmě Rupert Everett. Pokud vášnivě sledujete vše, co je božským Willem políbeno, pak je to jasná volba, pokud je váš poměr k nesmrtelnému dramatikovi vlažnější, ani tak se nudit nebudete. Tento Sen je radostí pro všechny smysly. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Já jsem na pohádky, hodně. Na takové ty pohádky, kde drak poníží krále a princeznu zjizví na obličeji a bude potřeba hodně krve, potu a slzí, než si všichni padnou do náruče. A tady si všichni padají do náruče už od začátku, navíc v ještě tak umělých kulisách lesa, až z toho srdce bolí úplně neromanticky. Tato adaptace mi přijde velmi otrocká, velmi otrocká v tom smyslu, že jsem nedokázala uvěřit, že tu je opravdu důvod, proč by se mžitky mezi stromy měly proměňovat v mýtická stvoření a proč by všichni měli mluvit ve verších. Žádný z herců ve mně nevzbudil dojem, že opravdu je tou postavou, jak ji Shakespeare napsal, a že mluví, jak mu jazyk narostl. Byli mnohem blíže tomu, co já nazývám zaplacenými rutinéry. Prokrista, vždyť v tomto filmu i Christian Bale působil jenom jako nemyslící hora svalů! Ten Christian Bale, který za rok bude Patrikem Batemanem. Jsem smutná, že někdo z tvůrců nenašel odvahu/zazemí, aby to vzal pořádně od podlahy. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Dala jsem si po dlouhých letech opáčko, v paměti mi totiž zůstala pouze krásná Michelle jako královna a to je na hodnocení filmu přece jen moc málo.. Propletený příběh několika vztahů, hledání lásky, soupeření mezi muži, příprava divadelního představení - to vše mě bavilo, tenhle filmový kabátek je nejen pohádkový, ale i nesmírně hravý a okouzlující.. Herecký ansámbl celkově velmi sympatický, za zmínku jistě stojí Kevin Kline, Rupert Everett a moc se mi líbil i Sam Rockwell.. ()

vito_corle 

všechny recenze uživatele

Sen noci svatojánské-Shakesperovská pohádková komedie. Příběh v několika rovinách. Mladí lidé, kteří jsou sice zamilovaní, ale nějak se to špatně spáruje. Parta obyčejných ochotníků, kteří touží po skvělé sehraném představení. Pohádkové bytosti v čele s králem Oberonem, královnou Titánii a zmatkářem Pukem. Klasika ve verších s nadsázkou a vtipem, fakt úžasná sranda u ochotnického divadla, náruživý osel :). Vůbec mi nevadily cyklistické závody lesem, všechno se doplňovalo. Já se skvěle bavil !! ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama