Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rodina hejkala Huga obývá poklidně starou vilu na pokraji města. Sladký strašidelný život, v němž si Hugo hejkal, jeho paní Patricie a její matinka Žofie čarovaly, vodník Bubla se staral o dušičky a víla Jitřenka si tančila lehkonohé tanečky, změní vpád úředníka Patočky, který má na obecním úřadě ve správě evidenci budov. A jak zjistil, za dům už pěknou řádku let nikdo neplatí nájem a nikdo v něm ani oficiálně nechce bydlet, především proto, že tu straší. Přesto tu žije jakási šílená rodinka. Verdikt je nemilosrdný: zaplatit nebo se vystěhovat! Čím však platit, když pan Hugo za hejkání nemá žádnou mzdu a paní Patricie míchá pouze lektvary, po nichž se může člověk proměnit ve zvíře či filmovou divu ale peníze nevyčaruje? Nedá se nic dělat, strašidla budou muset do práce a jejich děti – Ester a Eleonor do školy. Vypadá to jednoduše, ale život obyčejných smrtelníků bude pro strašidelnou rodinu složitější, než se na první pohled zdálo. Jak se bude dařit vodníkovi v prádelně, víle jako primabaleríně tanečního souboru a hejkalovi jako hvězdě místního divadla? A odolá paní Patricie svodům své první lásky – upíra Ignáce z Temešváru? A co pan Patočka? Setkání s lidským světem, v němž platí jiná pravidla, než v tom pohádkovém, přinese řadu komických i napínavých situací. Naši hrdinové musí zapojit nejen kouzla a čáry, ale také rodinnou soudržnost, lásku a odvahu, aby dokázali přelstít úředního šimla a zvítězit nad nástrahami „obyčejných" lidí. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (244)

M.i.k.e odpad!

všechny recenze uživatele

úplně upřímně...Strašidla nejsou ani zdaleka takový průser jako třeba poslední Kameňák,divák si během filmu nemá tendenci umýt oči mýdlem a koukat se na to dá bez větší psychycké újmy...na druhou stranu je to ale strašná nuda s množstvím tolika hloupých dialogů že to až zavání ordinací.Nějak si navíc nejsem schopen utřídit jestli to má být komedie či snad pohádka...nebo snad dokonce oboje?Za mě to není ani jedno...nudil jsem se,odzíval jsem,zapomněl jsem...0% ()

Gore 

všechny recenze uživatele

Mám podezření, že většina uživatelů, kteří dali tomuto filmu odpad, film ani neviděli, a z principu, že ho natočil Trošku, tomu prostě flákli odpad (asi aby byli IN, nebo nevím proč). Nechci se Trošky zastávat, ale myslím si, že si tímhle film částečně napravil reputaci, a rozhodně se mi to líbilo více než jeho předchozí uječené pohádky Princezny ze mlejna nebo Z pekla štěstí. A každopádně je to o několik tříd lepší než příšernost Řachanda. Režie i scénář funguje (narozdíl od např. Babovřesek 3, kde obě funkce totálně selhali), obsazení, až na vyjímky (Kostková), je na úrovni a dokonce ve dvou případech (Dvořák, Polívka) je i vynikající, je tam i několik nenásilně vtipných scén a někde jsem se dočetl výčet nelogických jednání - no proboha, vždyť to je pohádka, a ne na oscara nominovaný film, ve které jiné, a to i klasické pohádce, najdeme nějaké logické jednání, hlavně když hlavními hrdiny jsou pohádkové bytosti?!? Například u mnohokrát zmiňované a příbuzné klasické Dívky na koštěti bylo více nelogického jednání než zde, a na rozdíl od mnohokrát viděné Dívky na koštěti, kterou už asi dalších 50 let vidět nemusím, tak na Strašidla se při některé repríze o vánočních svátkách rád podívám. ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Když se Troška a Kališ začnou šermovat kokotama nad scénářem, tak to zaručeně musí skončit průserem. Bylo by naivní si myslet opak, protože v posledních letech je pro ně film pouhým nosičem reklamy. Obsazení pěkných ksichtů navíc zaručuje slušný příjem z kin, i když Polívka je dřevák a Sandevě by někdo měl konečně oznámit, že není herečka. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Rozverná pohádková komedie, rozhodně ne pro děti. To je škoda, protože téma nabízelo řadu humorných možností ve stylu Dívky na koštěti. Život strašidel v dnešním světě nabízel také řadu komických motivů. Režisér chtěl zřejmě přitáhnout do kina všechny generace a nějak se mu to zvrtlo. Dcera šla na film s vnučkou a v kině nudou usnula. Ani já jsem při televizním vysílání nevydržela do konce. Jako televizní snímek to celkem ušlo, ale jen na jedno shlédnutí a to díky kostýmům a slušné výpravě. Jinak to byla fakt nuda. A znásilněná kočka, to bylo už fakt přes čáru. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Pohádka nepohádka, která je ve své podstatě potroškovsku amorální, a která je pouhým pásmem fádních scének, o kterých je pan režisér skálopevně přesvědčen, že se jim bude divák od začátku do konce smát. Já se tedy nesmál! Pokud srovnám s takovými Babovřesky či Kameňáky není to tak vražedné utrpení, ale pouhý "hloupý film" s amatérskou estrádní režií, dementním scénářem a směšným product placementem. Sara Sandeva má v sobě velkou jiskru, kterou doufám nezadusí v podivných rolích podobného ražení. 10% ()

Galerie (47)

Zajímavosti (8)

  • Natáčeno bylo i v prostorách bývalého cukrovaru v Lázních Toušeň. (frenkiecz)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno