Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rodina hejkala Huga obývá poklidně starou vilu na pokraji města. Sladký strašidelný život, v němž si Hugo hejkal, jeho paní Patricie a její matinka Žofie čarovaly, vodník Bubla se staral o dušičky a víla Jitřenka si tančila lehkonohé tanečky, změní vpád úředníka Patočky, který má na obecním úřadě ve správě evidenci budov. A jak zjistil, za dům už pěknou řádku let nikdo neplatí nájem a nikdo v něm ani oficiálně nechce bydlet, především proto, že tu straší. Přesto tu žije jakási šílená rodinka. Verdikt je nemilosrdný: zaplatit nebo se vystěhovat! Čím však platit, když pan Hugo za hejkání nemá žádnou mzdu a paní Patricie míchá pouze lektvary, po nichž se může člověk proměnit ve zvíře či filmovou divu ale peníze nevyčaruje? Nedá se nic dělat, strašidla budou muset do práce a jejich děti – Ester a Eleonor do školy. Vypadá to jednoduše, ale život obyčejných smrtelníků bude pro strašidelnou rodinu složitější, než se na první pohled zdálo. Jak se bude dařit vodníkovi v prádelně, víle jako primabaleríně tanečního souboru a hejkalovi jako hvězdě místního divadla? A odolá paní Patricie svodům své první lásky – upíra Ignáce z Temešváru? A co pan Patočka? Setkání s lidským světem, v němž platí jiná pravidla, než v tom pohádkovém, přinese řadu komických i napínavých situací. Naši hrdinové musí zapojit nejen kouzla a čáry, ale také rodinnou soudržnost, lásku a odvahu, aby dokázali přelstít úředního šimla a zvítězit nad nástrahami „obyčejných" lidí. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (244)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ale jo, ono se to docela dá, pár věcí pobaví, ale rozhodně to není nic extra. Líbí se mi vybrané prostředí a i některé postavy jsou celkem zajímavé a osobně mi přijde, že tady na tom hledá většina uživatelů kdejakou kravinu, hlavně aby mohla dát odpad, protože většina komentářů s odpadem se skládá tak max z dvou vět. On ten film není úplně špatný, ale není ani dobrý, i tak ale strčí do kapsy dost českých filmů. 2* ()

noriaki odpad!

všechny recenze uživatele

Sara Sandeva je fakt pěkná baba. Tím by mohl výčet kladů skončit, protože zbytek je bída kombinovaná s trapností. Děj šel naprosto mimo mě. Scény se postupně střídaly, objevovaly se mizerně napsané postavy a sem tam se scénář pokusil o cosi jako humor. Nebudu ale Troškovi křivdit. Možná to vůbec nebyla komedie. Možná to pitvoření a zoufalé přehrávání mělo nějaký specifický účel, na který jsem bohužel nepřišel. Pokud ne, tak je mi z herců - a nejen dospělých, ale hlavně dětských regulérně smutno. Jestli chcete vidět všechny neduhy české kinematografie na jednom místě, pustit si Strašidla je dobrý nápad. Vida, takže i druhý klad mají. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je určitě nad všechny ty imbecility typu Babovřesky a Kameňáci - asi jeden z nejlepších filmů Zdeňka T.. Kostýmové, bohatě obsazené kvalitními herci a občas i úsměvné, přesto i tady se zase řeší Zdendovo témata " On vydělává víc peněz", " Musíme zaplatit nájem" " Byla jsem znásilněná " - to asi do komedií natož pohádek moc nepatří a hlavně to poslední, to už je nějaká deviace, že si někdo myslí, že by se tomu mohli jako tlemit, že babičku znásilnil kocour když byla kočka. Možná ty tři hvězdy jsou moc. ()

Henry007 

všechny recenze uživatele

Kameňák: verze pohádka. Sexistický film bez morálních hodnot plný vulgárních slovíček. Dost se divím, že v kinech běžel jako mládeži přístupný. Narážky na sex každých 5 minut bych v rodinném filmu vážně nečekal. Mládež vykreslili jako bandu kreténů, která umí jen podvádět a divně se oblékat. A i když celý film děcka tropily lumpárny, tak nakonec jim žádný trest nikdo nedal. Je to "pohádka", ve které si záporné postavy touží zašoupat i za cenu znásilnění, protože sex je přece základ života. Starou bábu dokonce znásilní zrzavý kocour (ne, nemyslím pohledného štramáka z Irska, ale opravdovou kočku) - a v příběhu to nemá žádný účel, je to tam zřejmě jen na efekt. A pak že nemají čeští tvůrci koule na něco odvážného. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Ale jo, Troška v rámci svých sraček zabodoval. Jedna hvězdička je pěkný výsledek. Míra demence není tak vysoká. Řemeslný um už dávno mistr režisér ztratil v análních otvorech jeho oblíbených chlapců, ovšem tady se pokusil alespoň o náznak hodně nenáročného filmu. O hereckých výkonech nemá cenu psát, co však předváděl Postránecký nebo Nárožný...pánové to je opravdové ochotnické dno a vy to víte. 27%. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (8)

  • Film byl natáčen celkem v lokacích: Zámek Líšno a Liteň, Základní škola Františka Josefa Řezáče v Litni, Veteránů "U MED.Věda"- Řevnice, Prádelna "Quido" Praha 3, 1. Toušeňská, s.r.o, Kino Řevnice, Městský úřad Řevnice a ZUŠ Řevnice (Brydnis)
  • Natáčeno bylo i v prostorách bývalého cukrovaru v Lázních Toušeň. (frenkiecz)

Reklama

Reklama