Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rodina hejkala Huga obývá poklidně starou vilu na pokraji města. Sladký strašidelný život, v němž si Hugo hejkal, jeho paní Patricie a její matinka Žofie čarovaly, vodník Bubla se staral o dušičky a víla Jitřenka si tančila lehkonohé tanečky, změní vpád úředníka Patočky, který má na obecním úřadě ve správě evidenci budov. A jak zjistil, za dům už pěknou řádku let nikdo neplatí nájem a nikdo v něm ani oficiálně nechce bydlet, především proto, že tu straší. Přesto tu žije jakási šílená rodinka. Verdikt je nemilosrdný: zaplatit nebo se vystěhovat! Čím však platit, když pan Hugo za hejkání nemá žádnou mzdu a paní Patricie míchá pouze lektvary, po nichž se může člověk proměnit ve zvíře či filmovou divu ale peníze nevyčaruje? Nedá se nic dělat, strašidla budou muset do práce a jejich děti – Ester a Eleonor do školy. Vypadá to jednoduše, ale život obyčejných smrtelníků bude pro strašidelnou rodinu složitější, než se na první pohled zdálo. Jak se bude dařit vodníkovi v prádelně, víle jako primabaleríně tanečního souboru a hejkalovi jako hvězdě místního divadla? A odolá paní Patricie svodům své první lásky – upíra Ignáce z Temešváru? A co pan Patočka? Setkání s lidským světem, v němž platí jiná pravidla, než v tom pohádkovém, přinese řadu komických i napínavých situací. Naši hrdinové musí zapojit nejen kouzla a čáry, ale také rodinnou soudržnost, lásku a odvahu, aby dokázali přelstít úředního šimla a zvítězit nad nástrahami „obyčejných" lidí. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (244)

LukyHell 

všechny recenze uživatele

Zdeněk to dokázal! To je bezpochyby jeho nejlepší noční scéna natáčená ve dne, že by tu byly ve hře i nějaké digitální efekty? Jinak, no jinak je to asi opravdu to nejlepší co Toška natočil za posledních 15 let. Vždycky je výhoda, když scénář není čistě "troškovský", ale podílí se na něm i někdo jiný. Filmu ale zoufale chybí antagonista a potenciál upíra Ignáce v tomhle směru tvůrci ignorují, takže se ve směs nic neděje a nic nemá žádný následek. Ale Troška umí hůř a ta troška (ha ha) snahy se prostě musí ocenit. * Matěj Hádek má možná Lva za Kobry a užovky, ale prachy jsou v Lipánku, to je jasný i jemu. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Strašidla svým námětem - bizarní rodinka se musí zapojit do běžného lidského života - okatě poukazují na Addamsovu rodinu, kvalitativně se však bohužel blíží Troškovým Kameňákům či Babovřeskům. Strašidla nejsou pohádkový, ani komediální (snad jen u scén se zkoušením divadla jsem se lehce pousmál), ani rodinný film. Spíše jde o náhodně uplácaný sled scének, které se předbíhají ve své (často zvrácené) bizarnosti, přičemž tomu všemu "vévodí" zde nejedním uživatelem zmíněné znásilnění Carmen Mayerové v kočičí podobě. Jinak skvělí herci jako Dobrý, Polívka či Polívková zde nemají co hrát a spíše se ztrapňují. Troška to tentokráte trošku (více) přehnal! ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Strašidla jsou strašnou volovinou s jednoduchoučkým příběhem, při které jsem se v kině bavila od začátku do konce. Nemusela jsem totiž nad ničím přemýšlet a hledat nějakou neotřesitelnou hloubku, kde by hrozilo, že hloubka bude brzy hledat mně. Potěšila mně i parodie na jeden francouzský romantický film s Michele Mercierovou v hlavní roli, která je tu vtipně použita i s hudebním motivem. V kině se to hemžilo nejrůznějšími věkovými kategoriemi, rozpětí bylo opravdu široké. Malé děti bych na tenhle pohádkový příběh nevodila. Je tu plno frků a narážek, které nebudou moct pochopit. Jestliže se mi tenhle nejnovějším film Zdeňka Trošky líbil a bavila jsem se při něm, pak se s ledovým klidem zařazuju mezi tu morálně zvrácenou spodinu, pro kterou je film určen. Je určen jen obyčejným lidem, co si chtějí při filmu odpočinout a bavit se. Takhle jsem si odpočinula já. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

To je tak blbě napsaný a vymyšlený, že se na tohle fakt nedá dodívat. Ty role jsou děs a společně s tak trapným scénářem a příšernými hereckými výkony to celé působí jako obrovská katastrofa. To i seriál MAZALOVÉ jsou proti tomuhle inteligentním televizním počinem. [2614. hodnocení, 197. komentář, 36%] ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Troška točí slátaniny, to je poslední dobou fakt, ale nemůžu si pomoct, pohádky se mu některé docela povedly. Tenhle film pohádkový je, nadhodnocuji, ale vzhledem ke zdejšímu hodnocení mu musím pomoci, jelikož do jednoho pytle s Babovřeskama ani Kameňákama jej rozhodně házet nehodlám. Za mě průměr, možná s trošku delší stopáží, ale rozhodně film neurazil, dokonce se film obejde i bez natěšenosti a přehnanosti gagů, zkrátka na Zdenkovu filmografii je to úspěch. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (8)

  • Film byl natáčen celkem v lokacích: Zámek Líšno a Liteň, Základní škola Františka Josefa Řezáče v Litni, Veteránů "U MED.Věda"- Řevnice, Prádelna "Quido" Praha 3, 1. Toušeňská, s.r.o, Kino Řevnice, Městský úřad Řevnice a ZUŠ Řevnice (Brydnis)

Reklama

Reklama