Reklama

Reklama

Zpívající detektiv

  • Česko Detektiv (více)
Trailer

Obsahy(1)

Spisovatel Dan Dark je nemocný a musí nějaký čas strávit v nemocnici. Na lůžku se mu však v horečkách začne odvíjet děj jeho první knihy. V halucinacích vidí muzikálová čísla jako skutečná. Sám se stává hlavním hrdinou - detektivem - a se zaujetím vyšetřuje záhadnou vraždu prostitutky v Los Angeles 50.let. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

Deverant 

všechny recenze uživatele

Ano, je to bizarnost. A kombinace psychoanalýzy, hard-boiled school, kožních chorob a rock ' n ' rollu je opravdu podivná. Ale funguje to. Po druhém shlédnutí jsem už spíše nadšen. Prolínání fikčního světa se skutečným a navrch ještě s vlastní minulosti Dana Darka, a to vzhledem k tomu že jde o pulpový škvár, navrch zcela mimo svou dobu, fuguje bez nepříjemné pachuti nevhodnosti psychologie jako interpretačního klíče, je sice opravdu notně bizarní, ale také brilantní a funkční. A navíc konečně někdo nechá promluvit ubohé vedlejší postavy, rozhořčené tím, že nevědí čí jso Dvojtečka Uvozovky je to jen malý krůček pro člověka Čárka ale velký skok pro kripla Tečka Uvozovky ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Podivný film od kterého jsem čekal něco ve stylu Policajta v Beverly Hills a dostalo se mi mnohem víc i mnohem míň. První půlka filmu byla o spisovateli který leží v nemocnici, přemýšlí o tom jak ho svět zneuznal, flirtuje se sestrou, kecá s uměle plešatým Melem Gibsonem a má nemocnou kůži. Ovšem ta druhá půlka byla jakási rozkouzkovaná detektivka prolínající se s životem spisovatele která vytvořila ve filmu dokonalý maglajz. A tak sem se dočkal tragických, vtipných i silně erotických scén. Tak dobrý mišmaš jsem dlouho neviděl a tak špatnou krimikomedii taky. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Z britské televizní minisérie vzniklo melancholicky-psychologické drama, ve kterém hlavní hrdina, ironický Danny Dark, trpí vážnou kožní chorobou a právě ze světa bolesti prchá do světa svého románu a dosti paranoidních představ. Vzteklý Danny se tak z nemocničního lůžka v tu ránu ocitá v Los Angeles 50. let, kde coby zpívající detektiv vyšetřuje záhadnou vraždu prostitutky. Rozdílné polohy vyprávění nemusejí sedět každému, nicméně scénáristická zručnost a kamerově obratná stylizace poetiky let minulých leccos vynahradí. Překvapí i inteligentní a zručná režie Keitha Gorgona, snímek navíc obsahuje hvězdy nižší i vyšší svítivosti, herce s oscarovými nominacemi i proměněnými plešouny a především nevypočitatelného Roberta Downey, Jr., který na jedné straně prakticky pomocí drog a alkoholu položil vlastní kariéru, ale na tu druhou teď díky nové comicsové krvi (Iron Man) prožívá zasloužený úspěch. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Je to tedy rozhodně řádná fantasmagorie.... Spisovatel, co vypadá jak pizza, zpívající sestřičky a doktoři, zmatený detektivní příběh z 50 . let. A tohle všechno dohromady. K tomu navíc hromada vrcholně cynického humoru. Hrozně mě pobavila scéna, kde se mihne jako psychiatr Mel Gibson. Fakt celkem sranda. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Hodnotit Zpívajícího detektiva je skutečně zapeklitý oříšek. Jsou filmy, které se dají ohodnotit jednou větou, a jsou takové, kde ani stránka textu nestačí k vyjádření rozporuplných pocitů. Pustil jsem si Detektiva s vyhlídkou na žánrový film, jenže v jeho případě nejde o žánrový snímek. Film se pohybuje na rozhraní několika žánrů a i když jsem viděl řádku filmů, kde to fungovalo, tohle je jiný případ. V jedné minutě se tváří jako muzikál, ve druhé jako psychologické drama a ve třetí jako ryzí komedie. Jednotlivé ingredience, ze kterých se vařilo, jsou velmi chutné, ale film ve svém výsledku nedrží pohromadě a výsledkem je typický "anglický puding". Dobří herci v netypických rolích, nápaditá režie, scénář, který pracuje s originálními prvky, taneční čísla, která jsou sama o sobě velmi zajímavá, jenže děj nikam neposouvají a do filmu nijak nezapadají. Kdybych byl na film lépe připravený, bylo by hodnocení lepší, ale takhle je to mezi 2 a 3 hvězdičkami a k té třetí se přikláním jenom, abych ocenil originalitu a odvahu, protože s velkým komerčním efektem se již dopředu nedalo počítat. Příběh těžce nemocného muže, který si svou bezmoc vybíjí na svém okolí a utíká se do snových představ, mohlo u mainstreamového publika těžko zabodovat. V prvních minutách filmu se divák jen těžko orientuje mezi halucinacemi, flashbacky a realitou. Celkový dojem: 50 %. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Celosvětová premiéra proběhla 17. ledna 2003 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • Natáčelo se v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)

Související novinky

Herecký návrat Mela Gibsona

Herecký návrat Mela Gibsona

17.08.2008

Mel Gibson patřil ještě před pár lety mezi největší herecké hvězdy, ale za posledních šest let prakticky nic pořádného nenatočil. Nepočítáme vedlejší role v béčkovém thrilleru Paparazzi nebo podivném… (více)

Reklama

Reklama