Reklama

Reklama

Raubíř Ralf a internet

  • USA Ralph Breaks the Internet (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ve filmu Raubíř Ralf a internet opouštíme Litwakovu videohernu a vydáváme se do rozsáhlých, nezmapovaných a vzrušujících vod internetu, na kterých udělá Ralfovo raubířství pořádné vlny. Známý videoherní záporák Ralf a jeho malá poruchová kamarádka Vanilopka von Šmak musí podniknout riskantní cestu po světové počítačové síti a najít náhradní část do Vanilopčiny videohry s názvem Cukrkáry. Cestou se Ralf s Vanilopkou setkávají s webovými občany neboli Webčany, mezi které patří například internetový podnikatel zvaný Yesss, který je hlavním algoritmem a duší trendové stránky „BuzzzTube“. (Falcon)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (319)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Totální popkulturní esence s nejrůznějšími narážkami, které nikdo, minimálně napoprvé, nemůže všechny pochytit najednou. Vrhnul jsem na druhý díl, navzdory faktu, že si z jedničky pamatuji už jen několik málo výtažků scén a nejprve to bylo poměrně těžké plácnutí do vody, ale jakmile se člověk v neskutečně barevném Disney světě rozkouká, začne si to užívat. Ano, hlavní a obrovskou výhodou je neskutečně obrovské Disney portfolium všemožných značek (snad jen ten Marvel je tu minimálně, což mě celkem překvapilo), ze kterého si tvůrci hromotluka Ralfa utahují a zároveň mu vznášejí neutuchající poctu. Což je oproti několika jiným animákům ze stejné stáje i celkem příjemná změna. Zapomněl jsem zmínit jistou symbiózu s žánrově úplně jiným protějškem, avšak paralely se hledají snadno - Ready Player One. Mimo to očividné z marketingové kampaně, pamatujete památné převyprávění scény ze Shining? Tak tady máme Star Wars. Těžká liga, ale šikovní pánové a dámy z Disney animation to zvládli bravurně a někdy si říkám, proč kdy vůbec chtěli v Disney dělat i hrané filmy. Na druhou stranu, není to šleha celou dobu, na animák je 110 minut prostě moc a najdou se i pasáže, kde trošku film ztratí tempo. A z nových postav mě nikdo moc nepřesvědčil. Amerika klasicky po úspěchu WW hypovala Gal Gadot, ve výsledku je její šablonovitá postava, z počátku záporačka, pak mentorka/kamarádka, karikatura s nepravděpodobným vývojem osobnosti a přístupu k hlavní hrdince. Ale co, děr má každý velkofilm dost a dost a hlavní je, jestli baví. A to i druhý Raubíř celkem dostatečně splňuje PS : Vzpomínáte na ten boží sneak peak s holčičkou v autě, žejo? Zde scénu dostanete jako bonus a neomrzí se..7/10 ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

ČSFD projekce, Cinestar Anděl: Takhle se má dělat pokračování! Chytré, chytlavé, zábavné. První hodinka a půl mě bavila, skvělé Easter Eggy jak na Disney postavičky, herní svět, tak i na internet samotný (spam, programy z internetu, vyhledávač,...). Poté následuje slabší pasáž (cca půl hodinky do konce), která rozhodla, že po třech letech stále marně čekám na 5* animák. Je to pasáž, kdy se přejde na "rodinnou notu" a přidá se poučení pro děti (částečně o tom, jak to chodí na internetu, částečně o přátelství), což je samozřejmě skvělé pro ně, ale já sem na to už moc starej a tahle pasáž filmu mi dala slušnou facku a lehce mě zprudila. Závěr už se pak celkem dost natahuje, nicméně potitulkové scény jsou super! Byl jsem na pokračování Raubíře hodně natěšený, dokonce i trailer jsem zhlédl, proto jsem měl obavy, že jsem opět přehypovaný a budu zklamaný. Zklamání se však nekonalo. Film jsem si užil, několikrát jsem se i od srdce zasmál a chyběl jen kousek, abych sáhl po plném počtu. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dvojka ponuka klasicky otravnu zapletku s ktorou sa vytasi mnoho pokracovani filmu v ktorom sa daju postavy dokopy. Najde pricinu preco ich nasilne rozdelit. Nastastie sa tak stane az v polovici filmu a zaroven ta pricina nie je uplne nezmyselna, takze ma to uplne neznechutilo, ale ani nenadchlo. Celkovo mi proste zalpetka dvojky pripada slabsia po kazdej stranke. Vynahradzuje to znazornenie internetu, ktore poskytuje mnoho popkulturnych a rôznych technologickych odkazov, ktore pobavia dostatocne na to, aby film nenudil, ale to samo o sebe na dobry film bohuzial nestaci. Ani nie vsetky odkazy ma nadchli. Hlavne linia s princeznami ma nebavila a pri hudobnom vystupe som regulerne trpel. Zaver je taky horkosladky. Snad vznikne aj trojka, ktora to nejak definitivne a stastne uzavrie. Inak z tohto dielu mam skôr trpke pocity. 7/10. ()

juta 

všechny recenze uživatele

První díl nebyl překonán, což se dalo očekávat, ale zase úplně pozadu také nezůstal. Tady tentokrát sehrál roli internet, který tyhle klasické postavičky objevují, aby zachránily ten svůj starý 2D svět, na mě trochu moc moderní (co se technologií týče), ale děti v tomhle už běžně vyrůstají a pro ně to je určený, tak si nemůžu stěžovat. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Co na tom, že jde v podstatě o obří product placement disneyovské značky, když příběh tak drží pohromadě a vyjma závěru neupadá k povrchním dílčím hrátkám s nevyčerpatelně plodným prostředím. Mohlo se z toho asi vytřískat ještě více internetových domén a je škoda, že závěr se sníží od dalšího objevování světa a jeho možností k morálním klišé, ale velká část filmu právě možnosti alternativní reality, kam se dnes lidé dobrovolně uchylují, seznamují se, nakupují i vydělávají peníze, skvěle a nápaditě využívá - a nezapomíná přitom budovat dobrý příběh, který hrdiny k putování novým neznámým vesmírem srozumitelně motivuje. Navíc se dočkáme i velmi zábavné automobilové honičky v prostředí jak z GTA a vše zpříjemňuje jako vždy vynikající dabing Johna C. Reillyho...75% ()

Galerie (38)

Zajímavosti (20)

  • K přechodu mezi scénou, kde se Vanilopka seznámí s princeznami a scénou, kde princezny naučí nosit běžné oblečení místo šatů, je použit takzvaný „Batman Transition“. Namísto loga Batmana se ovšem objeví logo Walt Disney. (LucasAbelle)
  • Jeden z trailerů obsahuje scény, které se ve filmu neobjevily. Konkrétně se jedná o upoutávku, kde Ralf komentuje koťátko slovy: „Jako by mi do duše nahlédlo,“ a o scénu, kde přiděluje pití pro kocoura a dort pro králíka. (Nathaniell)
  • V prvním filmu Raubíř Ralf (2012) oslavují 30. výročí hry „Fix-It Felix Jr.“ V tomto filmu říká princezně Vanellope, že ji potkal poté, co je v herně už 27 let. (LaserJet)

Související novinky

Raubíř Ralf zdolal kina

Raubíř Ralf zdolal kina

26.11.2018

Pokračování Raubíře Ralfa Ralph Breaks the Internet vstoupí do tuzemských kin bohužel až v lednu, v zámoří ale mezitím sympatická disneyovka otevřela za úctyhodných 84,6 milionů dolarů v rámci pěti… (více)

Reklama

Reklama