Reklama

Reklama

Raubíř Ralf a internet

  • USA Ralph Breaks the Internet (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Ve filmu Raubíř Ralf a internet opouštíme Litwakovu videohernu a vydáváme se do rozsáhlých, nezmapovaných a vzrušujících vod internetu, na kterých udělá Ralfovo raubířství pořádné vlny. Známý videoherní záporák Ralf a jeho malá poruchová kamarádka Vanilopka von Šmak musí podniknout riskantní cestu po světové počítačové síti a najít náhradní část do Vanilopčiny videohry s názvem Cukrkáry. Cestou se Ralf s Vanilopkou setkávají s webovými občany neboli Webčany, mezi které patří například internetový podnikatel zvaný Yesss, který je hlavním algoritmem a duší trendové stránky „BuzzzTube“. (Falcon)

(více)

Videa (7)

Trailer 7

Recenze (319)

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Dvojka Ralfa a Vanilopky je vlastně docela fajn, nicméně ony úkroky směrem k běžnějšímu animáku a absence výraznější nápaditosti jsou na filmu zatraceně znát. ti co se bavili u jedničky se budou bavit i tentokrát, žádné obdobně velké věci ale tentokrát nečekejte. Je to celkem škoda, neboť dvojka je vlastně ve všech ohledech obětí úspěchu jedničky. Tohle je totiž vlastně jen lehce nadprůměrný animák s originální tématikou, kterému chybí trochu více nápadu, originalních a vůči konkurenci se vymezujících prvků a především nějaký výraznější záporák. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Popkulturní nálož plná narážek a easter eggů, která však nezakryje poněkud slaboučký příběh, který má sice pěknou pointu, ale ta cesta k ní je trochu nevyvážená. Jako celek se mi to ale jevilo lepší jak jednička, zejména díky omezení Sugar Rushe na nutné minimum a většímu zaměření na současnou (nejen) internetovou popkulturu. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dvojka ponuka klasicky otravnu zapletku s ktorou sa vytasi mnoho pokracovani filmu v ktorom sa daju postavy dokopy. Najde pricinu preco ich nasilne rozdelit. Nastastie sa tak stane az v polovici filmu a zaroven ta pricina nie je uplne nezmyselna, takze ma to uplne neznechutilo, ale ani nenadchlo. Celkovo mi proste zalpetka dvojky pripada slabsia po kazdej stranke. Vynahradzuje to znazornenie internetu, ktore poskytuje mnoho popkulturnych a rôznych technologickych odkazov, ktore pobavia dostatocne na to, aby film nenudil, ale to samo o sebe na dobry film bohuzial nestaci. Ani nie vsetky odkazy ma nadchli. Hlavne linia s princeznami ma nebavila a pri hudobnom vystupe som regulerne trpel. Zaver je taky horkosladky. Snad vznikne aj trojka, ktora to nejak definitivne a stastne uzavrie. Inak z tohto dielu mam skôr trpke pocity. 7/10. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vcelku zbytecny pokracovani vicemene prumernyho prvniho dilu. Tady narozdil od jednicky bohuzel uz ani nefunguje ta nostalgie a sledujem tak dvojku vicemene nesympatickejch postav motat se po internetu. Ralph je opet za pako, ale tentokrat je jeho demence spis otravna a Vanilopka je na tom jeste o neco hur. Pobavi tak jen misty fakt povedeny narazky na ruzny opruzy na internetu typu popupu a podobne. Co se ale filmu neda uprit, ackoliv animace nevypada nejak zasadne lip nez v prvnim dilu (ne ze by v jednicce byla spatna), tak to cely pusobi znacne epicky (jestli se da neco takovyho rict o animaku vicemene pro deti). Navic dej docela svizne odsejpa a kdyby to nebylo tak silene natahovany a film mel prijatelnejsich 90 minut, byl bych asi o neco spokojenejsi. Celkove prumer jako v pripade prvniho dilu a pripadnou trojku si s radosti odpustim. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

První díl byl kouzelný a nabídl mnoho a každému. Druhý veškeré své kouzlo ztratil a nabídl pouze kreslený internet se všemi jeho výhodami i nevýhodami. Sice tu bylo spoustu veselých vtípků a hlášek, animované ztvárnění některých značek bylo k pousmání, ale už to nemělo co dělat se starým dobrým Ralfem a myslím, že mnohá dítka z toho rozumná nebyla. Jako by dnešní komercí nasáklý svět nutil všechnu tu drobotinu rychleji dospět a vtáhnout je na svůj trh. A cokoli, co zavání komercí, takhle násilně cpané na místo, kam nepatří, se mi hnusí. Tohle už není pohádka pro děti. 70% ()

Galerie (38)

Zajímavosti (20)

  • Stan Lee má ve filmu nemluvené animované cameo. Konkrétně jde o scénu, kde do Stana, otočeného směrem k Iron Manovi, neúmyslně vrazí Vanellope, kterou pronásledují stormtroopeři. Omluví se slovy: „Sorry, mister!“ (Rominator)
  • Jako jistou poctu tvůrcům legendárních filmů lze vnímat skutečnost, že některé scény ve filmu nápadně připomínají scény z těchto kultovních filmů, např. když se Ralf šplhá na střechu mrakodrapů – tato scéna jakoby z oka vypadla obdobné scéně z filmu King Kong (1933). Či měsíc s raketou v oku odkazuje na film Cesta na Měsíc (1902) velikána němého filmu Georges Mélièse. Podobných odkazů lze ve filmu najít více. (Posheidon)
  • V prvním filmu Raubíř Ralf (2012) má na sobě pan Litwak cedulku se jménem Stan, v tomto díle má cedulku se jménem Del. (LaserJet)

Související novinky

Raubíř Ralf zdolal kina

Raubíř Ralf zdolal kina

26.11.2018

Pokračování Raubíře Ralfa Ralph Breaks the Internet vstoupí do tuzemských kin bohužel až v lednu, v zámoří ale mezitím sympatická disneyovka otevřela za úctyhodných 84,6 milionů dolarů v rámci pěti… (více)

Reklama

Reklama