Reklama

Reklama

Kolo zázraků

  • USA Wonder Wheel (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V 50. letech 20. století je v zábavním parku na Coney Islandu velmi rušno. Ginny (Kate Winslet) je nešťastná bývalá herečka, která nyní pracuje jako servírka. Její manžel Humpty (Jim Belushi) se rád napije, pak bývá hrubý a před manželkou často dává přednost rybaření. Nedávno se k nim nastěhovala Humptyho dcera z prvního manžel-ství, Carolina (Juno Temple), která má sice s otcem problematický vztah, ale zároveň se potřebuje ukrýt před gangstery i FBI. Když Ginny potká na pláži pohledného mladého plavčíka Mickeyho (Justin Timberlake), velmi rychle podlehne jeho kouzlu a zamiluje se. V jejich milostné romanci nachází záchranu od všech chyb a zklamání z vlastního života. Stejně tak přítomnost znovunalezené dcery Caroliny má blahodárný vliv na Humptyho chování a on znovu zažívá radost. Ale Ginniny a Humptyho opojné naděje na lepší život se začínají hroutit, když se Carolina poprvé setká s Mickeym... (Bioscop)

(více)

Recenze (184)

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Woody už nějaký čas jede skoro to samé. Není to průser, ale ani žádný jásot. Jen o něco více se mi líbil Iracionální muž. Že by za to mohla vražda? :) Když nad tím přemýšlím tak se mi líbil Kasandřin sen a velká pecka byl Match Point. Něco takového bych si dal Woody. ;) 6/10 ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Nebylo by to zase tak špatné, děj je jednoduchý, retro vizuál povedený a prostředí zajímavé, ale naprosto nevyužité. Jenže filmu podráží nohy skutečnost, která se mi u Woodyho stává. Všechny postavy do jedné mě serou. Nemají žádný vývoj, jsou od začátku do konce stejné a obzvlášť u postavy Ginny se člověk nediví, že jí manžel občas jednu flákne. Justin se snaží hrát mladého Woodyho, ale na rozdíl od Owena Wilsona se mu to zoufale nedaří. Překvapila mě vážnost s jakou film sám sebe bere. Pouze jednou jsem se usmála, za celý film a už si ani nepamatuju čemu. ()

major.warren 

všechny recenze uživatele

Velmi hezká Allenovská tragikomedie. Rozhodně nejde o špatný film. Souhlasím s hodnocením 65% zde na ČSFD. Woody Allen je mistr svého oboru a velmi si ho cením. Za jeho nejlepší dílo považuji film Annie Hallová. Tím, že točí každý rok jen dokazuje, že je ještě pořád v kondici. Kolo zázraků není nádherné umělecké dílo, ale svým způsobem ten film má něco do sebe. Allen nepotřebuje točit umělecké kasovní trháky. Má rád svůj žánr a svůj styl a jako mistr romantiky točí svoje, dnes velmi netypické filmy. Scénář jako vždy zcela originální. Na první pohled velmi jednoduchá zápletka, ale vlastně jde o velmi dobře propracovaný příběh čtyř intelektuálů, ale možná by to mnohem více bavilo jako divadelní hra. Kate Winslet byla výtečná. Pro ní velmi atypická role, ale Ginny zahrála perfektně. Jim Belushi jako Humpty tomu dodal humor a dvojka Justin Timberlake a Juno Temple mě moc nezaujali. Nechápu proč Timberlake jako plavčík Mickey film celou dobu vypráví a na konci zápletku neuzavře. Vizuálně byl film velmi zajímavý. Legenda kamery Vittorio Storaro vytvořil velmi poutavý a rychlý styl kamery, u kterého někdy nestíháte sledovat snímané místo, protože je ihned pryč. Pro scény na pouti, ale skvěle pasovalo. Ta rychlost tam sedí. Kostýmy a výprava moc hezké. Bohaté a nešizené. Vybraná hudba filmu dodala atmosféru. Kolo zázraků je zajímavé komediální drama ze života s lehkou nadsázkou a myslím, že není důvod se nepodívat. Film se sice Allenovi docela vleče, ale někdo v něm rozhodně najde zalíbení. Myslím, že se to mistru romantiky Woodymu povedlo. Nejlepší scény jsou s mafiány a finální scéna. U mě hezké čtyři hvězdičky. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Než se ten film pořádně rozjel a než jsem se do něj takříkajíc dostala, trvalo to, ale nakonec jsem si přece jen mohla říct, že Allen vztahovky pořád umí. A Kate Winslet byla vynikající, stejně jako kamera a hudba. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Dcéra vyhľadá otca, ktorému sa odcudzila pred 5 rokmi potom, ako si za manžela vzala gangstra. Teraz potrebuje otcovu pomoc pred svojím bývalým manželom. Jej otec však sám potrebuje pomoc, aby udržal vzťah so svojou druhou manželkou a nevlastným synom podpaľačom. Obe ženy sa zoznámia s miestnym plavčíkom, ktorý im zlomí srdce a dve ženy zamilované do jedného muža predstavujú problém. Príbeh podaný formou rozprávania plavčíka má dobrý úvod, potom však začne príliš nudiť. V podstate je to melodramaticky podaný príbeh 40 ročnej ženy, ktorá po dvoch stroskotaných vzťahoch nájde útechu u mladého plavčíka, pokiaľ ten nespozná jej nevlastnú dcéru. Na celom príbehu je zaujímavé iba prostredie 50 rokov a hudobná stránka filmu. Ak sa však pozriete na pláž pozornejšie, zistíte že komparz robí stále dookola to isté a v celom filme sa nestane nič podstatné a jeho záver vlastne nie je záverom ale návratom na začiatok. V podaní hercov Spišského divadla by to bolo pekné predstavenie, ako film je to pod taktovkou Woodyho Allena blamáž. ()

Miseet 

všechny recenze uživatele

Po herecké stránce si myslím, že to bylo zvládnuté dobře. Nicméně příběh nebyl nic moc a v mnoha momentech mě to i začínalo nudit, jak se tam řeší furt jedno a to samé dokola. Postavy velmi často vedly ničím zajímavé dialogy, které nikdy nikam nevedly, a to mi trošku vadilo. Jinak atmosféra 50. let tam určitě byla a byla povedená, i velice milé, vybarvené prostředí, jenže to nestačí.. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

V případě Zázračného kola se žádný zázrak nekoná. Nějak mě prostě nebavilo dívat se skoro hodinu a půl na jednu problémovou rodinku, která to zas až tak dobře nezahrála. Kate Winslet se musela při potopení Titaniku pořádně praštit do hlavy, jelikož zde jí v devadesáti procentech příběhu bolí hlava a dává vám to zřetelně najevo. Vlastně ani příběhová linka, kdy podvádí svého manžela a snaží se být herečkou jako tenkrát není vůbec zajímavá. K tomu se přidejte jejího synka, jenž má zálibu v zapalování věcí – a to je vše, nic dalšího u něj nečekejte, a Justina Timberlakea, který vám neustále při sledování filmu kouká přímo do očí a vypráví vám stejný příběh, na který se díváte (to kdybyste asi netušili, na co se díváte). Nic jsem z toho filmu nedostal, ani žádný zvláštní pocit se nedostavil. ()

Jufonka 

všechny recenze uživatele

Hrozný. Na chvíli jsem u filmu i usnula. To byla spíš divadelní hra, ne? Milion zbytečnejch dialogů. Ač krásný prostředí + moje oblíbená Kate Winslet, tak se to nedalo vydržet. Strašná nuda, samý hádky, děj vlastně o ničem. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Woody nám v posledních letech značně senilní a jeho poslední kousky tak nejsou ničím co bych musel vidět opakovaně (v případě Cafe Society něco bych bych musel vidět vůbec).U Wonder wheel to ale kupodivu/naštěstí neplatí a i když se nezařadí po bok jeho klasických kousků,mě osobně tahle spíš divadelní hříčka bavila.Retro look je prima,dialogy jsou fajn a obsazení funguje.Nejlépe to zvládá Justin Timberlake,ale mě osobně hodně bavila i KAte Winslet.Woody už pravděpodobně nikdy nenatočí nic z čeho by šel divák do mdlob (pokud po aféře MeToo ještě vůbec něco natočí),ale pokud by tvořil alespoň podobně zábavné jednohubky,asi by mi to až tolik nevadilo...70% ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Kate Winslet super ako vzdy a tretia hviezdicka je vdaka nej. Mohla to byt divadelna hra, viac by sa to hodilo na javisko, kde by sa kazda postava mohla vykricat. Taky priemerny film, nic extra, ale dobre zahrane. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Mám ráda 50.léta kor ve filmu Woodyho Allena a vážně jsem se hodně moc bála toho, jak to bude vypadat, jelikož některé z jeho posledních filmů se mi moc nelíbili, ale tohle mě překvapivě docela bavilo. Kate byla skvělá, moc se mi líbila její postava psychicky labilní žárlivky a s Justinem jí to docela i sedělo. Příběh mohl být trochu více propracovanější, nebo mohli ukázat více z konce a neuzavřít ho tak pitomě "domysli si sám", to já nemám ráda! Ale jinak Woody odvedl skvělou práci. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Kolo zázraků je uvyklým vzorcem klaunovy filmové výroby, zalitý ve zlaté fólii s pouťovými flitry. Klaun postavil doprostřed arény dramatickou podstatu z pera Eugene O'Neilla, kolem to vyzdobil ohanbím antické tragédie, jas neonového osvětlení ustavil svědkem své nihilistické anekdoty z niterné bezvýchodnosti lidských životů na okraji společnosti. Klaun nedává na výběr svým pokusným objektům, úkladně rozvrací jejich vnitřní světy, prohnaně je svádí, slíbí každou barvu světa, nabízí vítězství, ale rychle vše schová a vydírá lidského ducha, klaun řádí v nihilistickém řádu romantiky a chvění. Největší obětí klaunovy neúprosně zlomyslné hříčky lásky je Ginny Rannell (velmi dobrá Kate Winslet), bývalá divadelní herečka, vnitřně neuspokojená servírka a žena, jejíž dávné provinění je úzkostí, tíhou i prokletím při hledání vysvobození z nespokojenosti. Realita je ubíjející, a vyvolané představy se žárlivě chrání. Druhým objektem klaunovy krutější zvědavosti je Mickey Rubin (sympatický Justin Timberlake), plážový plavčík, student divadelního dramatu a žádostivý mladý muž. Chvění podbřišku je spjaté s letním sluncem, ale osud má hrubě cynický smysl pro humor. Další klaunovou pokusnou obětí je Humpty Rannell (zajímavý Jim Belushi), obsluha ruského kola, nedostatečně naplňující manžel Ginny a muž s oživenou nadějí v renesanci zlomeného vztahu s dcerou z prvního manželství. Klaun úspěšně předstírá nevinnost. Klaunovým elementem v nevinnosti je Carolina Rannell (příjemná Juno Temple), Humptyho dospělá dcera na útěku před zásadním manželským omylem. Tak klaun nezbedně poskakuje a ponouká intimní slabosti zranitelnějších osůbek. Z dalších rolí: malý synáček Ginny z prvního manželství s pyromanským problémem Richie Rannell (Jack Gore), Mickeyho kamarád a herec Jake (David Krumholtz), či důrazní pátrači Carolinina gangsterského manžela Angelo (Tony Sirico) a Nick (Steve Schirripa). Film Kolo zázraků vzorně nosí uniformu tvorby newyorského klauna. Představuje půvabné obrazy, brousí smyčce k výkřiku emocí, znovu pozvedává své univerzální schémata a zkušeně variuje opakující se motiv niterné nenaplněnosti. Klaunova rutinní hříčka. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to silná dráma, ktorá sa sústreďuje okolo ženy, ktorá je uväznená v nešťastnom živote a na pokraji zrútenia. Kate Winslet hrá túto ženu úžasne a podáva výborný výkon. Slabšími časťami filmu je koniec, ktorý zanechal až príliš veľa otvorených otázok. 7,5/10 ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Woody už má nejspíš místo zubů protézy, kterými neustále přežvykuje svá stará témata. Bohužel výsledkem je řídká nastavovaná kašička. Stárnoucí neúspěšné umělkyně jsou konstantou Woodyho filmů, jenže doba řezavosti Interiérů, či Hany a jejích sester je dávno pryč. Kate Winslet mohou vlasy zářit, jak chtějí, ale její cudné muchlování s Timberlakem za zvuků jazzu jen vyplňuje políčka filmu. Někde na dně řídkého příběhu je pořád ten starý dobrý Woody, ale divák se musí moc a moc namáhat, aby ho tam uviděl. ()

moviefilm 

všechny recenze uživatele

Obrovský chaos a mrhanie talentom. A... Kate Winslet je skvelá... aj keď nezachraňuje hlú - vlastne skôr naivný a chaotický scenár.. a občas z toho vyjde hlúpo.. aj keď je dobrá.. A tá pieseň Kiss of Fire je pekná.. ale nemá s filmom nič spoločné.. ale bola tam... ale tú kameru som nepochopil.. farby... Jim Belushi občas fajn.. silná jedna hviezda, kvôli Kate.. a veľmi slabé dve zároveň.. aj keď pri tomto filme je to jedno.. P. S.. ten film je rovnakou spleťou chaosu, ako tento komentár... P.2S. A to ľudia neznášajú Aronofského mother! z toho istého roku.. . ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Na jedné noze. Drží oko, zrak, nad kuráží pouťovosti vztahových atrakcí kolem. Kolem a stále dokola. Drží se, jako slunce na spálené obloze, se štěstím dvounohé, jdoucí po poutavé životní dráze, do kolen, s pocity na "řetízkáč," namísto ke stánku z cukrových vat. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Taký ten Woody, ktorý nesadol. Ani Justin Timberlejou to nezachránil. zase raz dobré obsadenie, ale pre mňa priveľmi ukričané. Woody vráť sa do súčastnosti a zadeľ zase niečo pekné. 2 z 5 ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(3/2018) / Neviem presne čím, možno som mal chuť práve na takýto film, možno práve na Woodyho, ale Wonder Wheel mi sadol od prvej minúty a už nepustil. Divadelný feeling išiel z filmu každú sekundu, dlhé zábery na Winslet a jej herecký koncert, super zahrali aj Belushi s Justinom. Woodymu sa večne vyčíta recyklácia tém, ale ja som práve rád. Veď kto iný to vie tak ako on? Bežný príbeh akých sa odohrávajú denne tisíce vie podať s citom pre postavy, ich životné osudy a nálady. Perfektná nenudiaca kamera sa celý film hrá so zmenami pocitov postáv, sekunduje jej dynamické osvetlenie scén, no paráda. Na Oscaroch očakávam nomináciu na kameru a hlavnú herečku. (9/10) ()

venison 

všechny recenze uživatele

"Chystáš se mi říct, jakou jsi udělal příšernou chybu, když si náš vztah zahodil kvůli ženě, kterou jsi sotva znal a se kterou sis to chtěl jenom vyzkoušet?" Nová woodyallanovina "Kolo zázraků" je opět vztahové drama s tóny grotesky.. Příběhová klasika - zralá žena se doma trápí s druhým mužem, který jí vysekal z maléru a své mindráky ze stáří si začne řešit s mladým ambiciózním plavčíkem.. Tahle letní láska by nejspíš vyšuměla, kdyby nedorazila konkurentka v podobě nevlastní dcery.. Strhne se mela na záchranu vztahů.. Režijně prostě Woodyho klasika.. Nevím, jestli se změnil Woody nebo začínám do jeho filmů dorůstat, ale dříve mne nudily daleko víc.. Teď mě jeho filmy relativně baví.. Jasně, Woody své filmy seká jako Baťa cvičky, ale seká je koukatelně.. Sice většina jeho děl je ve stylu "shlédnout a zapomenout", ale na první kuk se divák na hodinky koukat nemusí.. Herecky skvělé.. Šťavnaté a profi.. Kate Winslet tradičně válela.. Podobná role MILFky jako v „Předčítači", jen ten scénář na jeho úroveň neměl.. ()

Reklama

Reklama