Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Invaze mimozemských vetřelců, kteří z lidí dělají poslušné loutky a chtějí ovládnout svět. Zabránit jim v tom může pouze armáda. Remake filmu z roku 1953. (Chupacabre)

Recenze (38)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Nějak nevím co si o tomhle myslet, ale vezmu to ve zkratce. Film je špatnej po efekty, po masky, přes herce. Herci se vůbec nepředvedli a to co se občas dělo byla šílenost, a ani oblíbenec James Karen byl nic extra. Příběh je slabej ale to mi nevadilo, navíc snad kromě zápletky neměl s originálem nic extra společnýho. Mě by zajímalo co vedlo Hoopera natočit tohle, však měl navíc a proč do toho nutil ten strašnej humor. Mohlo to dopadnout daleko lépe. Ale aspon ten průměr. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Druhý Hooperův projekt v rámci jeho smlouvy na tři filmy s Cannon Films je, podobně jako jeho předchozí "Lifeforce", fanboyovský počin, kterým si režisér splnil sen natočit kopii svého oblíbeného filmu z dětství s užitím moderních triků. Bohužel ale kromě efektů nepřináší jeho přepracování padesátkového sci-fi "Invaders from Mars" nic nového. Co do vyprávění doslovná kopie zachovává nejen paranoidní premisu, ale i naivitu a nedomyšlenost svého předobrazu. Přitom nápaditým uchopením a přepracováním mohl vzniknout skvělý příspěvek k dobovému trendu dětských filmů vycházejících z hororu a sci-fi. Tímto směrem ale Hooperovy ambice nesahaly, což stvrzuje i angažování zcela necharismatického a herecky marného představitele do hlavní role (není žádné překvapení, že jeho kariéra neměla pokračování). Hooperovi po vzoru padesátkových brakovek nezáleželo na tom, kdo hrdinu ztvární, protože o něj ani o žádné motivy spojené s dětstvím zde vůbec nejde. Hlavní hrdina je jen loutkou v rukou ideologicky podbarveného scénáře, který ale v osmdesátých letech působí už nemístně. Hooperovi "Invaders from Mars" jsou pak stejně jako jeho další projekty pro Cannon Films fascinující jako zcela bezprecedentní i neopakované úkazy v hollywoodské kinematografii, kdy talentovaný filmař dostane k dispozici štědré produkční zázemí, aby si udělal radost projekty, které vůbec neberou v potaz jakékoli trendy či komerční kalkulace. ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele

Na béčkové filmy se rád dívám, abych u filmu vypnul a pobavil se. Invaders from Mars mi to nedopřáli ani chvíli. On se totiž film snaží hrát na něco víc, ale nemá na to kapacitu v žádném směru. Herci jsou hrozní, jen odříkávají své repliky a chvíli jsem si připadal jako v laciném seriálu a příběh je prostě hloupý. Jednoho večera přistane za domem pracovníka NASA (což je taťka hlavního hrdiny) UFO a David to spatří na vlastní oči. Rodiče mu to samozřejmě nevěří. Když se ráno všichni sejdou na snídani, taťka se chová divně a David pojme podezření ve spojitosti s UFO. Má samozřejmě pravdu, taťku ovládli mimozemšťané. Znamením je zranění na krku. Postupně takhle dostanou pár lidí a David se s tím svěří školní sestře. Ta mu uvěří a spolu se vydají na místní základnu za generálem. Ten má zprvu pochyby, ale jakmile se jej pokusí zabít dva technici a prozradí se, uvěří všemu. Zahájí tak útok na mimozemšťany a všechno dobře dopadne. Tak za prvé - to, že mimozemšťané pochází z Marsu, si hrdinové jednoduše vycucají z palce. Zadruhé marťané jsou tu vyobrazeni jako neohrabané brambory na čtyřech nohou, z nichž dvě nohy slouží jako ruce. Zcela nepoužitelní, snad jen na chůzi. Jejich "matkou" je jakýsi mozek, který mi okamžitě připomněl záporáka z Želv ninja v onom plechovém obleku. Ani ty triky, které byly doménou osmdesátek, nestojí moc za řeč. Tenhle remake se rozhodně nepovedl a ani nemám moc chuť se dívat na originál z roku 1953. Co ale film úplně pohřbilo, tak jeho konec. Tohle si musím napsat, abych si to v budoucnu pamatoval. Ukáže se, že všechno byl jen Davidův sen. Když opět ulehá ke spánku, zvenčí se začnou ozývat blesky a za kopcem opravdu přistává mimozemská loď. David běží za rodiči do ložnice a vše končí záběrem na Davida, jak řve obligátní "ne" a na pozadí se ozývají podivné zvuky. Pokud jsem občas nacházel na filmu světlé chvilky, tak tohle je úplně odrovnalo. Že tak nevýrazný film natočí režisér skvělého a atmosférického Texaského masakru motorovou pilou, to bych nečekal. Holt každý režisér má slabou chvilku. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Zase jsem si doplnil jednu starou vzpomínku. Víc jak dvacet let jsem měl v hlavě scény z filmu, kde jsou podivné chodící mimozemské obludy s velkým okem od přítele lejzra, hlavní klučina je pronásledovaný svými rodiči a ředitelkou školy a pak přistane mimozemské střevo na bazuce. A dneska už vím, že je to tenhle film a kus jsem si z něj i přehrál na youtube. Je to hrozně srandovní a co se týče triků, "hereckých" výkonů, akčních a jakože napínavých scén, že to opravdu vypadá skoro jako z padesátých let. Trochu to připomíná trpaslický "Útok divokých, naprosto neviditelných, obřích mimozemšťanů", ale jako dítě jsem to asi bral vážně. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Mně to teda přišlo skrz na skrz stejné jako originál. Pár rozdílů: Je to méně tajemné a hrůzostrašné. Stará verze byla taková beznadějnější. V téhle verzi se zase člověk tolik nenervuje (David narozdíl od staré verze záhy nalezne řadu spojenců, kteří mu snadněji věří) a je to zábavnější a akčnější. Jinak však celkem zbytečné, jako většina remaků. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • K ovládání Marťanů bylo potřeba dvou lidí a zvláštní pozice. Jeden člověk ovládal nohy a dlouhé ruce. V loutce byl otočen obličejem dozadu, takže musel chodit pozpátku. Druhý, menší člověk byl umístěn na jeho zádech a měl za úkol ovládat malinké ruce na bocích a ústa. (HellFire)
  • Skuteční mariňaci ze čtvrté záložní jednotky FAAD se sídlem v Pasadeně v Kalifornii si zahráli ve scéně, kde vojáci obsazují základní školu. (HellFire)

Reklama

Reklama