Reklama

Reklama

Grinch

  • Portugalsko Grinch (více)

Obsahy(1)

Raději se mějte na pozoru! Je zelený... Je lakomý... A nenávidí Vánoce! Grinch je věčně špatně naladěný zelený chlupáč, který žije v jeskyni na vrcholu hory s výhledem na vesnici Kdovice. A zrovna v době, kdy se Kdovíci z Kdovic horečně připravují na oslavy nadcházejících svátků, Grinch přichází se závažným rozhodnutím. Skončí Vánoce jednou provždy a ukradne vesničanům všechny jejich dárky i ozdoby. Nakonec ale i on pochopí, že skutečné kouzlo Vánoc netkví v zářivé výzdobě a nových hračkách. Role Grinche se v půvabné komedii, která vznikla na motivy osobité a oblíbené knihy Theodora Seusse Geisela, ujal geniální komik Jim Carrey. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (596)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey se snaží jak může a postava Grinche s ním roste, ale film jako takový nedává takový prostor jak by bylo příhodno. Průměrná komedie pro děti o "tom, který jim chce zkazit vánoce protože je nesnáší". Možná se na první shlédnutí pobavíte, ale pravděpodobně na film zapomenete hned po titulcích. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Miestami dosť burtonovské. Hlavne chvíle v rámci Grinchovho obydlia pôsobia ako z burtonovskej-batmanovskej jaskyne. Hlavnou hviezdou je samozrejme Grinch. Skvelý kostým a dokonalá voľba jeho oživovača. Jim Carrey si kradne každý záber do ktorého "tíško" vpadne. Baví svojimi grimasami a veľkorysou pohybovou gymnastikou. Proste Jim vo forme, ktorou si podmanil všetky videopožičovne v ČR a SR. Bohužiaľ ostatné postavy a celkové vyznenie príbehu podrážajú jeho chlpaté nohy. No a záverečná láskyplnosť mi takmer spôsobila spätný chod vianočného menu. Škoda, potenciál tam vďaka Jimovi bol nemalý. ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Grinch je one man show Jima Carreyho. Ze všech jeho filmů (krom Masky) se zde vyřádil nejvíce a vydává ze svého komediálního umění to nejlepší (zejména z toho hlasového). Mlaďoučká Taylor Momsen je sice roztomiloučká, ale mnohem více se mi pochopitelně líbila v Gossip Girl :) Grinch se může pochlubit bezchybnými maskami, s příběhem to už je na štíru. Velice jednoduchá zápletka, falešná Burtonovská atmosféra a pouze jedna zajímavá postava. Více než průměrné hodnocení z filmu nevyšťourám. Kdyby alespoň Kdovíkové nevypadali tak divně, chvílemi dokonce divněji než samotný Grinch. Jestli tohle byl autorův záměr, tak jej nechápu. Škoda, Grinch měl navíc. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Netuším, jestli takhle nějak vypadá Grinch ve starém, rozuměj originálním, kabátě, ale řekl bych, že podobně jako u Willow (ke které taktéž složil hudbu Howardův takřka dvorní skladatel James Horner) je u Carreyho Grinche pohádkotvorný rukopis Rona Howarda jasně znatelný. Je to prostě tak trochu jiná pohádka. Smysl Vánoc, jak úžasné...jestli na tohle potřebujete televizní vzor, jde to s váma hodně z kopce;) Ale ideové pozadí je vedlejší – důležitější je lehce úchylná grafická stylizace (v případě dlouhých nosů, králičích zubů a účesů, u hlavní hrdinky Cindy Lou trochu víc než lehce úchylné, ale co, alespoň mají pedofilové po celém světě po A.I. další lukrativní předmět zájmu:)) a tomu odpovídající lehce úchylný projev Jima Carreyho, který bohužel boduje jen těmi několika vtípky pro dospělé (viz „Zelený nebereš, co? Ty rasisto!!!“:)), jinak vykrádá postavy, které už hrál – Hádankáře z Batmana Navždy a Masku z Masky;). Výsledek? Osud jiné legendární amerikanische pohádky – Petra Pana. Bezpochyby zajímavá, ale pro nás ne zrovna pochopitelná, nemá nám co nabídnout...ale děti k tomu klidně usadit můžete, nejspíš se jim to bude líbit (a nejen kvůli postupující amerikanizaci našich Vánoc), i když riskujete, že vaše ratolesti začnou žebrat o takové megadárečky jako viděly v Grinchovi:) Ještě bych se pozastavil nad dabingem vypravěče – nic proti panu Svěrákovi, ale jsem jediný komu připadalo, že jeho hlas je do příběhu akusticky zasazený naprosto divně?? ()

Jillen odpad!

všechny recenze uživatele

Howarda mám rád, je to sice průměrný režisér, ale sympaťák, ovšem tohle se mu vymklo z rukou nehorázným způsobem. Takový patos, kýč a zhovadilost jsem dlouho neviděl, tohle dávat na Štědrý večer, chci pod stromek kýbl a budu se modlit aby se rozbalovalo ještě před usednutím k pohádkám. Jim Carrey je trapný, ale ještě trapnější je to co na něj navlékli...Rone, tohle se nepovedlo, už nikdy více kostýmové komedie! Dávám 0% ()

Galerie (66)

Zajímavosti (24)

  • Jim Carrey (Grinch) většinu času nosil žluté kontaktní čočky. Časem to pro něj ale začalo být tak nesnesitelné, že mu oči musely být dobarveny dodatečně v postprodukci. (Geriel)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Risk nebo zisk?

Risk nebo zisk?

09.03.2005

Když sklidí první díl úspěch a druhý jej ještě podtrhne, jeden by řekl, že by to mohlo stačit. Ovšem nutkání vyrýžovat ještě nějaký ten zlatý valounek z filmového řečiště bylo příliš silné. I pro… (více)

Reklama

Reklama