Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Náš kamarád Paddington se už šťastně usadil s rodinou Brownových a je oblíbeným členem místní komunity. Aby mohl koupit ten nejlepší dárek ke 100. narozeninám jeho tety Lucy, začne pracovat. Cesta za dobrodružstvím začne, když je tento dárek ukraden... (Vertical Entertainment)

Videa (10)

Trailer 7

Recenze (208)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ospevovaná jednotka bola pre mňa miernym sklamaním a nič na tom nezmenila ani Nicole. Čakal som predsa len niečo dospelejšie a nie len veľmi slušný film pre deti. Dvojka ma však uchvacovala čím ďalej, tým viac a prebudila takpovediac toho detského diváka vo mne, ktorý sa už len málokedy ozve, pretože väčšina podobnej produkcie ide na istotu. Takže kúzlo Paddingtona som "objavil" až na druhý pokus a pravdupovediac som to vôbec nečakal. Áno, je to väčšie, hlučnejšie a farebnejšie, ako to už pri pokračovaniach býva, ale tentokrát našťastie aj lepšie. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Medvídek Paddington se snaží vydělat peníze, aby mohl koupit narozeninový dárek pro tetu Lucy, ale vše se zkomplikuje, protože je odsouzen za krádež, kterou nespáchal a končí ve vězení... Příběhu by se dalo určitě něco vytknout, ale malý i velký divák si film užije a dobrá nálada trvá od začátku do konce. Hugh Grant nebyl špatný. Za Brendana Gleesona (Knuckles) palec nahoru. I don't do nothin' for no one for nothin'. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"Paddington 2". Ani neviem čo som od tohto filmu očakával. V prvom rade som si myslel, že to k nám príde až v januári. Ale koniec koncov, termíny vydania filmov sa neustále menia a nakoniec sa len pár týždňov pred tým, než film oficiálne vyšiel dozviem, že sa ho dočkám ešte tento rok. Takže som ho posunul ešte do tohtoročných očakávaní a môžeme ho zhodnotiť. V prvom rade je treba povedať, že je to skutočne séria dobrých rodinných filmov, ktoré si môže užiť podľa mňa každý. Deti aj dospelých to pobaví, zasmejú sa a užijú si dobrodružstvo malého medvedíka, ktorý najviac miluje toasty s pomarančovou marmeládou. Funguje to skvele a Paddington sa rýchlo dostane do srdca bežného diváka. A nebudem klamať aj do môjho. Najmä preto, lebo film má veľmi príjemnú, srdečnú a láskavú atmosféru. Napriek všetkému čo sa stane, tak tento maco rozdáva ľuďom radosť a preto sa mu aj veľa láskavosti od druhých vracia. A to je podľa mňa najsilnejšia stránka filmu. Jeho srdečnosť. Humor je podľa mňa tiež dobrý. Nie je maximálne prestrelený ako niektoré animované komédie a vie to vybalansovať veľmi dobre. Vtipy sú podľa mňa vymyslené solídne a nie sú ani vulgárne ani urážlivé. Postavy sú vtipné a dokonca aj zloduch v tomto filme je skvelý a vtipný. Najväčším problémom prvého filmu bol pre mňa Nicole Kidman. Nebola vyslovene otravná, no jednoznačne som nemal pocit, že by bola vhodným zloduchom. A ani jej plán ma nejako nebral. Keď sa film na ňu sústredil, na môj vkus sa to moc spomalilo. Hugh Grant je naopak veľmi vtipný a energický zloduch. A každá scénka s ním je dobre spracovaná. Možno keby sa do filmu dostalo menej klišé a trošku nebol scenár obohraný, mali by sme tu vynikajúci rodinný film. Ale aj napriek tomu je to napísané slušne, postavy sú dobré, hlavný hrdina je super, hlavný zloduch je super... ak máte deti a chcete ich na niečo zobrať do kina, toto nie je zlá voľba. Vezmite si svoje toasty s marmeládou a užite si jazdu s týmto malým medvedíkom. Je to dobrý film. Hodnotenie: B+ ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Pro toto pokračování medvědího dobrodružství platí doslova a do písmene to samé, co pro první díl, a to že jde o až neuvěřitelně nesoudně infantilní a kýčovitou podívanou, což ovšem opět ani trochu nevadí, neboť jde zároveň i o velice roztomilou, půvabnou a miloučkou záležitost, která se prostě a jednoduše musí líbit jak dětem, tak dospělým a jen ten největší škarohlíd může tvrdit, že u toho neměl úsměv od ucha k uchu a příjemný pocit na duši. Každopádně je ovšem nutné podotknout, že Paddington je takový malý filmový unikát, neboť se zde vyskytuje jedinečná kombinace naivnosti a funkčnosti zároveň, a zmiňuji to především kvůli tomu, že právě tato smrtící kombinace ještě snad nikde jinde nefungovala tak zábavně, než jako právě zde. K filmu. Co se zápletky týče, je to znovu taková odvázaná medvědí taškařice, kde se nedá brát snad ani slovo, či scéna vážně, konkrétně scény z vězení jsou pak fakt už až trochu šílený, ale i tak, jak na to má divák reagovat negativně, když je to tak mile rozpustilé, dětinsky nadšené, a i vážně vtipné, postavy pak to samé, v jiných filmech se takhle chovat a tvářit, tak tomu dám odpad a herce označím za totální dementy, ale zde to ani jinak snad zahrát nešlo a ani ty postavy nemohli být méně afektované, neboť by to pak ztratilo veškeré to kouzlo a půvab. Samotný Paddington, respektive zpracování ústřední postavičky medvídka, je jinak až ohromující a hlavně, jeden jeho pohled, a divák jde do kolen, to je roztomilost sama! Takže, ano, je to nevídaně hloupé, triviální a nesoudně dětinské, a přesto jsem byl, stejně jako u prvního dílu, upřímně spokojený a jen doufám, že se dostaví i další, v naprosto stejném duchu zpracované, pokračování. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

druhý Paddington navazuje tam kde v první díle skončil a opětovně nabízí roztomilou,hravou a zábavnou rodinou podívanou,která tentokrát nabízí mnohem víc i pro dospělého diváka.Je tu mnohem méně dětských vtípků a zároveň je tu nejen výborný Grant nebo Gleeson,ale hlavně skoro až Andersonovská poetika.Prakticky všechny scény z vězení a některé postavy jsou až absurdní a rozhodně by se ve filmech Wese Andersona neztratily.Za tohle u mě určitě body navíc...80% ()

Galerie (101)

Zajímavosti (16)

  • Celosvětová premiéra proběhla 5. listopadu 2017 v Londýně. (Varan)
  • Michael Bond, tvorca Paddingtona, zomrel 6 mesiacov pred premiérou filmu vo veku 91 rokov, v posledný deň natáčania. (Astonko)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama