Reklama

Reklama

Nejtemnější hodina

  • USA Darkest Hour (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Gary Oldman v roli jedné z největších osobností 20. století. Winston Churchill na počátku 2. světové války musí učinit zásadní rozhodnutí. Hrozba Německé invaze je bezprostřední a on jako premiér Velké Británie musí v této temné hodině během krátké chvíle semknout národ a změnit průběh světových dějin. (CinemArt)

Recenze (546)

FosaCZ 

všechny recenze uživatele

Nolan diváky vzal přímo do Dunkerku, Wright ho řeší od stolu. První film sází na nepřetržitou akci, druhý na nepřetržité řeči. Nejtemnější hodina je tak britská, že více už to snad ani nejde. Ukecaný interiérový film se skvělým Oldmanem, který má na 100% v kapse Oscara a na 1000% cenu BAFTA. ()

Plaque 

všechny recenze uživatele

Biodráma o veľkých politikoch, športovcoch, vedcoch, či iných ovkoch, ktorých pracovný deň nebol plný drog, sexu a rocku, nie je vždy ľahko stráviteľná. Občas to prepália fakty, v ktorých sa bežný negramotný svetoobčan tak trochu stratí (napr. Masaryk), občas to zasa preženú so stopážou alebo pátosom (napr. Kapitán Phillips) a inokedy sa to jednoducho dodrbe všetko naraz a potom to už nestojí ani za zmienku (napr. Lincoln). V Najtemnejšej hodine bolo všetkého tak akurát a preto si myslím, že ide o podarený film a serióznu poctu anglickému buldogovi, ktorý nielen uchmatne, ale si aj zaslúži nejakú tú zlatú sochu. Minimálne v kategórii hlavnej mužskej postavy, kde Gary miestami nehral, on jednoducho bol Winston. ()

wanry02 

všechny recenze uživatele

Úspěch není konečný, selhání není fatální. Co se počítá je odvaha pokračovat. Winston Churchill. Na tento snímek jsem byl vážně natěšený a ani omylem mě nezklamal. Gary Oldman předvedl životní výkon, kde jsem byl přesvědčen že se dívám na samotného Churchilla a pokud za tento herecký koncert nedostane oskara tak si myslím že ta cena nemá ani smysl, protože to byl jeden z nejlepších výkonů posledních let. Ale nezklamali ani ostatní herci, kteří jsou sice za Garym ve stínu, ale zahráli skvěle. Další věcí kterou chci vyzvihnout je vážně bravurní kamera která si neustále hraje se stíny a většina filmu je v temném podání což mě vyhovuje. No a v neposlední řadě režie v podání Joe Wrighta, který skvěle dokáže hrát s atmosférou a já si ho docela oblíbil. No a co negativa? Komentář píšu hned po dokoukání a vážně mě žádná negativa nenapadla, takže já nejtemnější hodinu vřele doporučuji. 90% ()

jiri.vrba 

všechny recenze uživatele

Historické filmy mají vždy těžký úděl popsat dění dané doby co nejpřesněji, ale v tu samou chvíli i co nejzajímavěji. Spousta filmů proto pohoří, buď jsou příliš dokumentární, nebo příliš pohádkové. V "Darkest hour" se celkem podařilo dosáhnout obojího. Bohužel jen celkem, protože film se zbytečně táhne (podle mého názoru měl mít kolem 90 min) a zaobírá se zbytečnými detaily. Hudba i vizuál byli pěkné, ale nic dechberoucího. Nejlepší částí filmu byla určitě hlavní postava (Gary Oldman), ta byla ztvárněna podle měho názoru perfektně. Oldmanův Churchill byl skvělým obrazem Churchilla, kterého znám ze záznamů jeho proslovů. Celkově film dopadl tak nějak suše. Nejedná se o žádný filmový "majstrštyk", ale o dobrý historický snímek. Bohužel nejspíš skončí pouze jako flm do hodin dějepisu. Celkově... 73% ()

garry 

všechny recenze uživatele

Mimořádným hereckým výkonu Gary Oldmana. Nádherně vyjádřený přerod z poraženecké nálady a beznaděje na rozhodný a odvážný odpor proti Hitlerovi. Hitler Churchilla nenáviděl více než Stalina. ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Gary Oldman v úžasné roli, která musela dát zabrat. Maska, 40 doutníků denně i náročné dialogy. Vlastně celý film je tak nějak o kvalitním textu, ale já chtěl i více akce. Ta moc nepřišla. Nejakčnější tak byly skvělé scény v parlamentu. Chválím též výbornou kameru a kostýmy. U mě za 75% - (horší) čtyři hvězdy. ()

AnthropOcean 

všechny recenze uživatele

Dvojhviezdickove bodovanie utvrdila scena v metre a jej podobne scenaristicke barlicky, ktore z tohto filmu robia totalneho invalida. Bez Oldmanovho hereckeho vykonu jedine co zostane je umela, neefektna a hlavne herecky a rezisersky nezvládnutá nuda. Ak ma niekto zaujem pozriet si zaujimavejsie pojednanie o bitke o Dunkirk aj s umeleckou katarziou na zaver, tak nech siahne po Nolanovom Dunkirku. Komu preboha napadlo konkurovat Nolanovi (samozrejme filmy boli natáčané nezávisle od seba, takže ide o náhodu, že vychádzajú v takom krátkom rozostupe; a taktiež rozumiem že žánrovo ako aj posolstvom usilovali o dve rozdielne veci, ale aj tak!) s touto umelou "nastejdžovanou" atrapou a preco je tento film nominovany v inej kategorii ako hlavna muzska herecka uloha je mimo moje chapanie. ()

matolos1 

všechny recenze uživatele

Skvele spracovaný najdramatickejší rok v živote jedného z najväčších politických osobností. Dá sa tomu miestami vyčítať prílišné obkecávanie, keďže sme všetci vedeli, k akému konečnému finálnemu bodu to dospeje, ale je zároveň fajn vidieť ten celý priebeh od nástupu Churchilla do jeho funkcie. Gary samozrejme bezchybný, réžia sa drží tam kde má, ( síce mi miestami prišli vtipné tie spomaľované zábery na ťukanie do písacieho stroja) a hudba diskutabilná. Príjemne strávené 2 hodiny dejepisu. ()

papuchalk 

všechny recenze uživatele

No máme tu dalšího Churchila, ani ne měsíc po tom prvním. Tento má výrazně lepšího hlavního hrdinu, takže je jakoby lepší na první pohled. Ale z celkového pohledu má tento film úplně stejný neduhy jako ten první. Je to až zarážející, jakoby oba ty Churchilly natáčeli spolu. :Darkest Hour se až příliš často vrací do stejných míst scénáře (nemám rád). Dialogy také často netáhnou film do dalšího dějství. Všechny postavy jsou dané od začátku do konce. Jakmile nakoukáte jak Churchill chodí, mluví, jaký dělá gesta a mimiku ve tváři, začne vás zajímat co dalšího ve filmu je, na co se dál budu koukat? Bohužel jediné co tam trochu zbude ke sledování je vztah s králem, a dva nebo tři nejslavnější Churchillovy projevy nepříliš obratně napasovaný kamsi do děje. No pro toho, kdo je už někdy slyšel.. je to prostě dost málo. Ale kdo chce vidět živýho Churchilla, určitě na to koukněte - Oldman je Churchillovatější než sám Churchill. ()

Hruskovice 

všechny recenze uživatele

Obdivoval jsem jeho odkaz před filmem a budu ho velebit po jeho shlédnutí. Velmi emotivní zážitek a to nejsem brit. "without victory, there is no survival." !!! 5/5 ()

Drozdo57 

všechny recenze uživatele

Prvú polhodinu som chrochtal blahom. Malo to spád, energiu, myšlienku, humor. Potom film postupne upadal. Od polovice začal byť utrpením a potom prišla scéna v metre. Kravina ako mraky, plná pátosu a s diverzitou podľa moderných kvót. V tomto momente bol film pre mňa pochovaný. Záverečný prejav už celkový dojem nezachránil. Gary Oldman si ale svojho Oscara určite zaslúžil. ()

Aywes 

všechny recenze uživatele

Silný příběh s fantastickým Oldmanem. Je vážně tak důležité, že tolik kritizovaná scéna v metru, byla smyšlená? Ta scéna byla prostě dobrá. Vyvolala emoce a celkově cítění té doby. Dodala také Oldmanovi silnější charakter. Ta scéna byla pro film důležitá. Nejtemnější hodina není dokument. To jen takový dodatek k tomu, jak se z té scény může spousta lidí vyloženě posrat. Co se týče ostatních stěžejních bodů filmu, tak vše funguje na jedničku. Možná trochu rozvláčné scény zamrzí. Především jejich strohost a prázdnost. Těch scén ale není naštěstí moc. Podle mě se budete bavit, pokud vás téma zajímá a dokážete překousnout historické nepřesnosti. Skvělá hudba a převážně herecký výkon Oldmana by měl získat vaši pozornost zaslouženě. Pokud chcete něco historicky přesné, tak doporučuji knihy a dokumenty. Pokud chcete film s touto tématikou, tak směle do toho. ()

ZHODNOTITEL 

všechny recenze uživatele

125 MINUT JENOM TLACHÁNÍ Film mě zprvu upoutal a s napětím jsem sledoval, kam to až dospěje. Jenže ten film je ve výsledku jen o hádkách mezi politiky z parlamentu. Celý film se tam hádají dvě křídla o to, jestli se Hitlerovi vzdát, nebo bojovat. A bum! Poslední utržený list květu je bojovat. Pak už následují závěrečné titulky. Nakonec jsem byl tedy zklamán a docela mě to i mrzelo. ZASLOUŽILO BY SI TO LEPŠÍ ZPRACOVÁNÍ A NEBO KRATŠÍ STOPÁŽ ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Gary Oldman, Gary, Gary. Pokud vas zajima historie postavy Churchilla, tak nevahejte ani minutu. Podle me lepe natocene, nez cely Dunkirk, co se civilniho lodstva a evakuace armady z Francie tyce. Gary neslezl z platna a kdyz si zvyknete na drobne odlisnosti od skutecneho Winstona, pak vam Gary da moznost si tu postavu uzit naprosto naplno. Ten film je skvely, nenudite se ani chvili, jste do deje natazeni a cekate, co zase ten Winston vyvede ci jak skvele rozhodnuti od nej padne, kolik toho vysaje a vycudi. Proste parada. ()

x_ander 

všechny recenze uživatele

Precizně natočené historické drama, které září především Gary Oldmanem, nicméně jinak mu tak nějak chybí srdce. Kromě výrazné scény v metru Darkest Hour ničím výrazně nezaujme. ()

Karlos8 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, jak tvůrci respektive scénáristé chtěli uchopit postavu Winstona Churchilla. Povedlo se jim to v několika paralelách. Výsledkem je spíše nejtemnější měsíc v průběhu druhé světové války. Celkem výrazný odkaz je tu na zatažení a obklíčení britské armády na francouzské pláži. Jasně je zde také řečeno, že politika vyjednávání je k ničemu a že se mnohdy vyplatí poslouchat svůj lid. Největší důraz je pak kladen na tíhu jednotlivých důležitých rozhodnutí, protože kdo jiný by měl nést tíhu zodpovědnosti, než člověk sedící na premiérském křesle. ()

Související novinky

Amy Adams bude ženou v okně

Amy Adams bude ženou v okně

27.07.2018

Režisér Joe Wright (Pýcha a předsudek, Anna Karenina) si jako svůj další projekt vybral adaptaci knihy The Woman in the Window, která neskrývá svou inspiraci v hitchcockovském thrilleru Okno do dvora… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

Nominace na Oscary

Nominace na Oscary

23.01.2018

Letošní 90. ročník Oscarů bude velký duelem Tváře vody se Třemi billboardy kousek za Ebbingem. Nová fantasy Guillerma del Tora se teď ale proměnila v jasného favorita, jelikož uzmula třináct… (více)

Reklama

Reklama