Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na půdorysu parodování televizních zpráv, dokumentů a reklam vznikla zábavná reflexe své doby se solidním nadčasovým přesahem. Na konci každého dílu se objevovala krátká "sklepácká" parodie jazykových kursů němčiny Alles gute v podání Milana Šteindlera a Davida Vávry. Prvních pět dílů moderoval Vlastimil Zavřel, zbytek Petr Čtvrtníček. S minimálním rozpočtem se dařilo vytvářet solidní napodobeniny předražených televizních reklam, nevybíravé satirické šlehy se nevyhnuly patrně žádnému z významých politiků a hrubozrnný humor se čas od času setkal se silným odporem "postižených" celebrit, jejichž protesty patrně přispěly ke stažení pořadu z vysílacího schématu České televize. Kultovní televizní pořad devadesátých let. (MarekMotor)

(více)

Recenze (258)

kukkik 

všechny recenze uživatele

Stejně jako stejnojmenný pořad má tenhle film jednu velkou nevýhodu. 10% zábavy je vykoupeno 90% nudy a vaty.. možná v době prvního vysílání měl pořad co říci a určitě zabavil narážkami na tehdejší politickou scénu.. ale pro dnešního mladého diváka jsou vtipy a gagy směřované na tehdejší události a politiky nezajímavé a nepobaví. Alespoň mě tedy ne, bohužel :/ Ta jedna hvězda je za Alles Gute ()

crackonosh 

všechny recenze uživatele

Bezpochyby zcela zásadní a bezskrupulózní komediální pořad Česká soda dostal v roce 1998 filmovou podobu, představující sestřih toho lepšího, co se ve formátu objevilo. A jakkoliv řada nezapomenutelných scének chybí (namátkou „my pereme na 1940“, „byl jsi sladkej, píčo“ anebo Zpívánky), jen málokdy tento sestřih stihne nudit. Navíc má tendenci řadit scénky tematicky, díky čemuž tvoří jakýs—takýs sevřený tvar. A ačkoliv už některé z dobových odkazů nemohou později narozeným divákům, kteří nepoznali realitu, televizní pořady ani efemérní reklamy 90. let, mnoho říci, nelze hodnotit jinak než absolutně. ()

winstonik 

všechny recenze uživatele

Dozvuky čias, v ktorých televízie produkovali humor, a zároveň predvoj čias, v ktorých televízie vyrábajú ľudovú zábavu. Česká soda má obe podoby. ()

Tamdydam 

všechny recenze uživatele

Některé scénky jsou legendární a nebál bych se říct geniální. Na druhou stranu spousta jich je tak ubohých a často i nechutných, že prostě nemohu dát víc jak za tři ()

baltik 

všechny recenze uživatele

Podobně jako seriál, od vrcholu až po odpad... škoda... Každopádně pokud se chcete pobavit není to špatná volba... Určitě se dali vybrat světlejší okamžiky z české sody a zvednout tak ještě průměr... silnější 3* ale 4* dát nemůžu... ()

speedy7929 

všechny recenze uživatele

Už viem z čoho čerpalo inšpiráciu slovenské SOS.. Alles Gute bolo zo všetkého najlepšie a ešte niektoré reklamy inak nič moc.. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Tomuto pásmu se podařilo zfilmovat zprofanované úsloví "Vtipe vylez". Problém je, že vtip nevylezl, jen přiblblé fórky na úrovni mateřské školky (např. parodie na vložky Allways přejmenované na jauvejs - vyrobené z bodláčí- hahaha, to jsme se pobavili). Občas se nějaký fór povedl, ale nad odpadem drží celou tuto besídku postupem času čím dál drzejší Alles Gute, což je docela paradox, protože v dnešní době je Šteindler vždycky mezi prvními, co začnou kvičet, když si někdo dovolí říci něco nekorektního. ()

asi_takovej_ 

všechny recenze uživatele

asi_takovej_pocit, jako dostat do kuli, a to dvojite a kdyz uz si myslite, ze je mate na kasi, tak vam je nekdo strci ruku do krku a pres zaludek a streva vam ty koule vytahne ven. Dneska, kdyby to nekdo natocil, tak ho zavrou, obvini z rasismu a ve vsech diskusis s radoby hipster intelektualy dostane ban. ()

MILGOUSE 

všechny recenze uživatele

"a těť si protsvišime zaklatni slofička: onkel karl fotí stereo! " a i když nejsem rasista, tak prací prášek Árijec se mnou dost zapral :) ()

Arccos 

všechny recenze uživatele

Určitě plné hodnocení - ovšem až na pár posledních dílů, které už nevěděly, co s formátem. (Asi jste poznali, že hodnotím spíš celý seriál. Alles Gutte!) ()

stainboy 

všechny recenze uživatele

Nějak nedokážu sdílet všeobecné nadšení a srovnání s Monty Pythonem je podle mě úplně mimo mísu. Pythoni jsou totiž nejen naprosto brutálním způsobem praštění, ale zároveň neskutečně vzdělaní a inteligentní. Na to Čtvrtníček se Šteindlerem s prominutím nemají, a tak to dohánějí vulgaritami a černým humorem. Ale na druhou stranu, mnohé skeče jsou opravdu vydařené. ()

bonduelle 

všechny recenze uživatele

Nepatrně ujetá srandička, kde je skoro všechno divný. Tak divný, až je to místy skutečně i vtipný. Nedokážete-li se povznést opravdu, ale opravdu nad cokoliv, trefí vás u toho šlak. Pro ty ostatní: "Alles gute" uber alles. p.s. nikdy neodcházejte na toaletu, pokud máte na stole něco, co ještě po návratu hodláte pít :-) ()

Reklama

Reklama