Reklama

Reklama

Michael McCauley žije spokojeně nudný rodinný život bez jakýchkoliv výkyvů. Prodává pojištění, s rodinou žije za městem, a do práce a zpátky dojíždí pravidelným vlakem. Každý den, už deset let, co odešel od policie. Dnešní den se moc nepovedl a stejně jako vždycky nastupuje do vlaku a těší se domů. Zdraví známé průvodčí i známé tváře. Dveře se zavřou, vlak se rozjede z nádraží a nic ještě nenasvědčuje tomu, že tahle cesta bude úplně jiná a že postava Liama Neesona si během ní sáhne na dno fyzických i psychických sil. Po chvilce jízdy si k němu přisedne atraktivní žena (Vera Farmiga) a položí mu jednoduchou, trochu znepokojující otázku: „Co jste za člověka?” Pod vlivem jejího osobního kouzla i obálky s penězi se Michael nechá vtáhnout do zvláštní a smrtící hry. Musí ve vlaku najít někoho, kdo tam nepatří. Když neuspěje, přijde o rodinu, pokud uspěje, dostane odměnu. Odmítnutí se nebere jako odpověď. Vlak uhání, tajemný vládce hry sleduje každý jeho krok a vzdálenost do cílové stanice se krátí. Než zastaví, šílená situace ve vlaku se promění v horečnaté pátrání, rvačky a střelbu. Je to hra nebo promyšlený zločin? Kdo je tajemný cizinec ve vlaku a proč ho má najít? (Bontonfilm)

(více)

Diskuze

Proste..Jana

Proste..Jana (hodnocení, recenze)

V takových filmech mě vytáčí, jak vrahové někoho oddělají a pak kladnému hrdinovi podsouvají vinu za smrt toho člověka. 

Zatím jsem cirka v polovině filmu a vinu za oba mrtvé ta mrcha hází na hlavního hrdinu. Chápu, že tím drásá nervy klaďase, ale tyhle běžné postupy v takových filmech jsou vážně padlé na hlavu. 

shuster

shuster (hodnocení, recenze)

Liam Neeson by nemal brat ulohu v kazdej picovine co mu ponuknu :-/

na příspěvěk reagoval mm13

csfde

csfde (hodnocení, recenze)

Muze mi nekdo bysvetlit ten konec, to ji jako sebere jak polda nebo co?

na příspěvěk reagoval Narcis

Uživatel Narcis smazal svůj příspěvek.

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

hrdygay

Protože v neznámým je to speciálně vycvičenej profi zabiják, v Taken hraje speciálního agenta co byl špičkou v terénu a byl expert na tyhle věci. V tomhle filmu je to obyčejnej policista, kterej čelí třem profi zabijákům...

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

hrdygay

V Taken na konci filmu byl postřelený, kulhal, měl odřeniny na čele, byl udejchanej a musel jednat okamžitě, krýt se za gaučem, proskakovat sklem, protože to situace vyžadovala. Byl i upocený, a když skočil na tu loď na konec filmu, tak taky kulhal. Nevim jakej film jsi sledoval, ale né vždy v akci byl tak nesmrtelnej. Jeho postava fungovala na principu smrtelnosti, jako má Jack Bauer.

 

Neeson jinak není profi fighter a nevim, cos jako čekal. I v Taken mu dost pomáhali střihy. Neříkám, že není schopnej, působil přesvědčivě, ale bitky měl vždycky prostříhaný, protože to není martial arts mistr. V tom vlaku navíc souboje byly točený na delší záběry a né tolik střihlé, takže tam měl Neeson limity. V prvním souboji čelil týpkovi, co používal chvaty, v druhým proti týpkovi, co umí dělat kopy z otočky a proti třetímu čelil, kterej měl bouchačku, nůž, vestu a profesionální výcvik. Neeson není vykreslený jako špičkově vycvičený agent, ale jako policajt a ty můžeš bejt rád, že Commuter nějaký bitky má.

na příspěvěk reagoval hrdygay

hrdygay

hrdygay (hodnocení, recenze)

Ouwen

neeson v taken bez problemov zabijal zlocincov a nemal problem proti presile, v commuter mal tri bitky a v kazdej mu nakopali zadok, teda minimalne v dvoch, v prvej proti agentovi a v poslednej proti patrickovi wilsonovi, tam mu pomohli cestujuci, chcel som, aby film kopiroval non-stop, mal depresivny zaciatok, prisla by mu sms, ze niekto zomrie, ak nesplni o co ho ziadaju

na příspěvěk reagoval Ouwen

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

donobonolomo

Neeson má v tomhle filmu hlavní roli a když píšu i jinej film, kde hrál hlavní roli, kde měl osobní souboje a kde kulhal, tak samozřejmě tim myslim postavu co hrál. Přece mi nechceš tvrdit, že jsou lidi tak primitivní, že nepochopí to co píšu...

na příspěvěk reagoval Wacoslav1, donobonolomo

donobonolomo

donobonolomo (hodnocení, recenze)

Ouwen

Mel bys pouzivat jmena postav. Takhle to vypada, ze Neeson si fakt dal s nekym po cuni az mel plno modrin a jeste ho postrelili. To ale nicemu nevadilo, protoze Liam v klidku odkulhal domu, aby si dal svoji oblibenou znacku Martini. Fuck yeah motherfucker. Pak aby ty lidi nebyli na hlavu.

na příspěvěk reagoval Ouwen

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

hrdygay

to, že během soubojů dostal zabrat, je právě super. Nemám rád týpky, co si bitky dávaj jen tak s rukou v kapse. Neeson dostal zabrat i v Taken, kdy ke konci kulhal, byl postřelenej a plnej modřin :)

na příspěvěk reagoval Prometheus69, donobonolomo, hrdygay

hrdygay

hrdygay (hodnocení, recenze)

dobry film, sice na paradny non-stop nema, ale maju vela podobneho, skoda, ze liam neeson nebol alkoholicka troska a uz dostaval na zadok

na příspěvěk reagoval Ouwen

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Narcis

Já film neviděl, protože pokud je to fakt tak nelogickej shit, tak nechci u toho nadávat :D

ale akční scény jsem si pustil a bitky jsou fakt fajn.

Narcis

Narcis (hodnocení, recenze)

Ouwen , Yoshitsune

konečně někdo, kdo film jen nehaní - mě se taky hodně líbil - napínavý, tajemný, digitální akce vůbec nevadila, rvačky kontaktní a drsný (to s tou kytarou bylo jen lehce přes čáru), dokonce mě u scény vykolejení napadlo, že Jaume překonal Tonyho Scotta (teda co se týče vlakových scén) ... 

na příspěvěk reagoval Ouwen

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

a ano akce, je prostě perfektní, u té první bitky, to tak sice nepůsobí, je to spíš jenom taková placaná, ale zbývající souboje nemají chybu, je to rychlý, je to brutální a prostředí vlaku je využito, takže celé to má perfektní dynamiku. 

na příspěvěk reagoval Narcis

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Neeson odešel z akční žánru, nejvíc důstojně jak jen dá odejít. Ať si debil - Prometheus, píše co chce. No Lacike, kdyby nedal odpad už bych se bál, že je s ním něco v nepořádku :))  

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Prometheus69

Akční stránka nic moc? WTF... já teda viděl jen dva souboje,ale tentokrát jsem nadšenej jako Yoshi. Kontaktní, dynamický, perfektně zchoreografovaný.. výborně natočený. Právě, od starého dědy, co bys chtěl víc? Seagal si o takovejch bitkách může dneska jen zdát..

na příspěvěk reagoval Narcis, Prometheus69

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Zajímavá psychologická..  stránka.. po akční stránce nic moc.

Ale co by jste chtěli od stárnoucího bejvalího poldy kterého zrovna vykopli z práce... 8)

Mimochodem, to je asi nejhorší možná kombinace když chcete točit akční film. 55%

Hlavně přidávám za tu závěrečnou kolizi... Ale asi tak jako Pád letadla v nové Mumii... sice nečekané.... a totálně zabité pokračováním. :)

na příspěvěk reagoval Ouwen

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

od Lacike (hodnocení, komentáře, vzájemné zprávy)  

Non-stopu 2? Toho som sa bal. Ani jednotka ma nebavila.  24.1.2018  23:14

 

 

je vlastně fajn, že je Lacike do jisté míry předvídatelný :)) 

Reklama

Reklama