Reklama

Reklama

Návrat k vítězství

  • Česko Vítězství (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Je rok 1943. V nacistickém zajateckém táboře pro vojáky spojeneckého bloku se dává dohromady elitní fotbalové družstvo, které má v rámci propagandy sehrát s německým výběrem zápas před vyprodaným pařížským stadionem. Trenér Colby (M. Caine) shromáždí kolem sebe samé hvězdy, přizve dokonce i zajatce z východních pracovních táborů. Z kdysi vynikajících hráčů vyšli však z koncentráku jen zubožení jedinci. Přesto je Colby přijme do družstva. Američan Hatch (S. Stallone), jenž se fotbalu nikdy nevěnoval, chce využít účasti v Colbyho mužstvu k útěku. Venku má však poslání – v Paříži dojednat s odbojem osvobození celého fotbalového týmu během chystaného zápasu. Utkání se však ze zástěrky pro útěk změní v něco, co začne převyšovat každého z hráčů a ti se rozhodnou podat svůj životní výkon… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

jakeer 

všechny recenze uživatele

Jedným slovom tragédia. Po sérií Rockyho ďalší Stallonov film, ktorý je paródiou na šport (po boxe sa dostala rada na futbal). Rocky mal aspoň slušný sprievodný dej, ale Nerovnému zápasu nepomohol ani ten. Samotnú futbalové scény ma neskutočne rozosmiali, pritom to určite nebol zámer scenáristov - oni to totiž mysleli vážne! A človek sa ani nechce smiať - samotná tematika filmu (2. sv. vojna) je veľmi vážna, ale nedalo mi to. Plejáda skvelých hercov a športových osobností drzí tento film nad hranicou odpadu. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Jediný důvod, proč jsem se na tohle koukal, je, že miluju fotbal. Jinak bych o to asi nezavadil. Vítězství rozhodně není úplně hloupý film, jen prostě nemá nic, co by v člověku zůstalo. Příběh je fajn, jen mi přijde trošku odfláknutý a ne tak úplně pravděpodobný. Předpokládám, že ve skutečnosti by se víc řezali a nacisti by byli mnohem zlejší a krutější. Jinak herecké výkony jsou v pohodě, von Sydow to zvládl, Caine je taky dobrý a Stallone taky v pohodě. Sice jeho brankáře mu nežeru ani náhodou, ale což. Závěrečný fotbalový zápas je ze začátku dost chaotický a nepřehledný, pak se to ale zlepší a už je docela strhující, i když je jasné, jak to dopadne. Pelé je famózní a neuvěřitelný borec, jak tam kreslil na tabuli, jak dá gól, byla neskutečná scéna. Kolem a kolem solidní oddechovka s pár dost povedenými fotbalovými scénami a legendárními fotbalisty. 60% ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Na filmu je nejpozoruhodnější jednak samotný nápad, a jednak pak účast některých bývalých fotbalových hvězd v týmu spojenců. V čem ale musím podpořit crissův názor, to je Sylvester Stallone jako fotbalový brankář. Už jen když jsem viděl jeho pohyb v brance, padal jsem smíchy na zem. On je prostě jako fotbalista přesvědčivý asi jako arabský extrémista hlásající lásku a porozumění. Ale kromě něj všichni ostatní odvádějí celkem solidní výkony a hlavně Pelé udivuje svým fotbalovým uměním i v pokročilejším věku. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Natočit film o zajateckém táboře plném spojeneckých vojáků a fotbale není zas takový úlet jak by se mohlo zdát. K podobným mačům během války mezi zajatci a např. jejich dozorci docházelo. Samozřejmě se to odehrávalo za naprosto přísných bezpečnostních opatření a pouze lokálně v táborech. Zejména Britům, Australákům a Amíkům se lecos tolerovalo a tak se v tábotech hrával kriket, basket či fotbal. Mezinárodní červený kříž dokonace dodával sportovní náčiní včetně rukavic atd.. Tady je to hodně přitažené za vlasy, zejména to jak odbojáři kopají hlučnými údery pod nohama stráží tunel či jak veřejnost pronikne skrze bezradné a přitom ozbrojené vojáky na trávník a ze stadionu... To celé by asi normálně muselo skončit masakrem... A tak tu máme mladičkého S.Stallone, britského oficíra M. Caine i hodného wermachťáckého důstojníka M. v Sydowa. Fotbalisty potěší účast skutečných fotbalistů Pelého ad... Pro mně to byla hodně nesourodá pohádka, spíše k smíchu. Kdo hledá válečný film s podobnou tematikou, ale lepší, ať raději koukne na Von Ryanův Express s F. Sinatrou v hlaví roli. * * ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

I když jsem netušil, kdo je to Pelé, se mi film moc líbil. Nyní po letech je to pořád stejně skvělé a například davový zpěv marsejesy je nezapomenutelný. Co se vidí málokdy, je nasnímání a choreografie sportovních scén. Zvláště fotbal je na to náročnější, ale zde se dokazuje, že to je. Několik hráčů v pohybu a vypadá to smysluplně. Dobře, často díky dobrému stříhu, ale i to je kumšt. Jen ten Sly by tam být nemusel, ale budiž. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (9)

  • Stallone si při tréninku zlomil prst, když chtěl zabránit Pelému dát gól. (pan Hnědý)
  • Hlavní děj skutečného příběhu, kterým byl snímek inspirován, se odehrál na okupované Ukrajině. Hráči Dynama a Lokomotivu Kyjev byli spojeni do týmu Start a zápas se odehrál v roce 1942. Přestože většina hráčů měla být zastřelena záhy po vyhraném utkání, oficiální vyšetřování v 80. letech prokázalo, že řada hráčů přežila nejen toto utkání a pobyt v táboře, ale i celou válku. Někteří z hráčů byli skutečně zatčeni, mučeni a usmrceni nebo „alespoň“ odvedeni a uvězněni v koncentračním táboře, nikoli ale bezprostředně po utkání. (Posheidon)
  • Tento film vydělal 10 950 000 dolarů. (McLushi)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno