Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kosmetická firma Hedare Beauty se chystá uvést na trh revoluční krém proti vráskám. Ostýchavá a neprůbojná výtvarnice Patience, která pracuje v reklamním oddělení, náhodou vyslechne rozhovor majitele firmy Hedara o návykovosti a nebezpečných vedlejších účincích krému, za což zaplatí životem, když ji najatý zabiják jako nepohodlného svědka umlčí. Nejenže jí však kočka, které nedávno pomohla z římsy, vdechne nový život, ale navíc u sebe zmatená žena začne objevovat nové neobvyklé schopnosti. S jejich pomocí se rozhodne vypátrat, kdo ji zabil, a když odhalí tajemství nebezpečné kosmetiky, pochopí, že je také jediná, kdo může zabránit její chystané distribuci. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (38)

  • Během scény v restauraci Halle Berry (Patience) ve skutečnosti sushi nepozřela, místo toho jedla kousky ovoce, které bylo vytvarováno do podoby syrové ryby. (fiLLthe3DD)
  • Studio Warner Bros. mělo v plánu natočit také animovaný film o Catwoman – ten měl jít rovnou na video. Byl by dějově spjatý s tímto filmem a Boyd Kirkland k němu dokonce napsal i scénář, avšak po kasovním a kritickém neúspěchu hraného filmu studio od nápadu upustilo. (fiLLthe3DD)
  • Místo Catwoman měl být natočený „Batman vs. Superman“ (Christian Bale vs. Josh Hartnett), ale studiu se projekt rozpadl, a tak muselo utratit peníze jinde. (Egl)
  • Role Ophelie byla nabídnuta Julii Newmar, jež ztvárnila postavu Catwoman v seriálu Batman (od r. 1966) – roli nakonec získala Frances Conroy. Zajímavostí rovněž je, že postava Ophelie má zásadní vliv na „vývoj charakteru“ hlavní hrdinky – roku 2019 se pak Conroy objevila ve snímku Joker, v němž má její postava rovněž nemalý dopad na rozvoj osobnosti hlavní postavy (Joaquin Phoenix). Jak Catwoman, tak i Joker pak mají svůj původ v komiksech o Batmanovi – tím veškerá podobnost končí. (fiLLthe3DD)
  • Bojový styl Catwoman (Halle Berry) byl založen na brazilském tanečním stylu Capoeira, který kombinuje prvky tance, bojového umění a akrobatických prvků. (fiLLthe3DD)
  • Snímek měl být původně uveden ve formátu IMAX. (fiLLthe3DD)
  • Během basketbalové scény zazní píseň "Scandalous" od skupiny Mis Teeq. Stejná píseň se i mimo jiné objevila ve hře "GTA V." (fiLLthe3DD)
  • Snímek se umístil na 15. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném od čtenářů časopisu Empire. (orkadimenza)
  • Snímek se dodnes řadí mezi ty nejhorší filmové adaptace natočené podle komiksu, mimo jiné byl nominován na sedm "anticen" Zlatá malina, z nichž si jich nakonec 5 odnesl. Jednu získala i oscarová kráska Halle Berry, která si šla sošku sama osobně převzít a celý film zkritizovala. (fiLLthe3DD)
  • Téměř souběžně s uvedením snímku do kin byla vydána i stejnojmenná videohra určená pro PlayStation a Pc. (fiLLthe3DD)
  • V roce 2004 vyrobila společnost Mattel podle hlavní hrdinku filmu Catwoman (Halle Berry) panenku. (fiLLthe3DD)
  • Halle Berry má na natáčení smůlu - při poslední bondovce Dnes neumírej si zranila oko a při Catwoman skončila v nemocnici, když tvrdě narazila na kulisy. (imro)
  • Měsíc před příchodem do kin bylo několik scén znovu natočeno, protože film propadl při zkušebních projekcích. (imro)
  • Hlavní akční scéna souboje mezi Catwoman a Laurel (Sharon Stone) se natáčela 9 dní. (imro)
  • Pro problémy s termíny působení na postech hudebních skladatelů odvolali Graeme Revella i Williama Orbita. Na jejich místo potom nastoupil Klaus Badelt. (imro)
  • Film Vrána spojuje s Catwoman kromě podobnosti hlavního motivu i monolog, který až na drobné změny (slovo vrána je nahrazené kočkou) pochází z tohoto snímku. (imro)
  • Pro potřeby filmařů bylo vycvičeno až 43 koček, Berry si po natáčení ponechala oranžovo-bílé koťátko. (imro)
  • Postava Selina Kyle alias Catwoman se poprvé objeví v komiksu Batman 1 (1940) od Boba Kanea. Pro film však byla vytvořena nová nositelka mňoukacího kostýmu Patience Philips a děj se z batmanoského Gothamu přesunul do Lake City. (imro)

Související novinky

Jennifer Garner je zpátky jako Electra

Jennifer Garner je zpátky jako Electra

08.07.2023

Nestačily vám multiverzní hrátky ve snímcích Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství a Flash? Pak se nemusíte obávat, Hollywood v tomhle směru rozhodně nehodlá zatím ubírat a tak nás už brzy čeká… (více)

Blondýnka vede nominace na Zlaté maliny

Blondýnka vede nominace na Zlaté maliny

23.01.2023

Každý rok se v předvečer velkého finále oscarové sezóny sejdou v Los Angeles členové nadace Zlatá malina, aby „ocenili“ ty nejhorší filmy uplynulého roku. Hlasování o tyto ceny se účastní zhruba 700… (více)

Našla se Captain Marvel?

Našla se Captain Marvel?

03.06.2016

Dámské superhrdinské sólovky mají dost špatnou bilanci. Supergirl si nikdo nepamatuje a Catwoman a Elektru by většina lidí nejraději zapomněla, takže tu je ohromný prostor pro zlepšení. Už v červnu… (více)

Halle Berry je k sežrání... žraloky

Halle Berry je k sežrání... žraloky

10.09.2009

Vzpomínáte na doby, kdy platila za největší sexbombu a herecký talent oscarových parametrů? Pak přišla jedna Catwoman a dnes už si na Halle vzpomenou snad jen fanoušci trilogie X-Men. Halle chystá… (více)

Reklama

Reklama