Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pro dva protřelé policajty, kteří se rozhodli odejít od policie a otevřít si bar, je receptem pro život spousta smíchu a skvělé přátelství. Jejich plány ale rázem překazí drogový dealer, který je skoro zabil, je na svobodě a chce uzavřít obrovský drogový obchod. A tak se oba hrdinové pokusí Julia dostat před soud. Toto zábavné kriminální drama od konkurence odlišují vybroušené, vtipné dialogy mezi hlavními protagonisty, policajty Rayem a Dannym (Gregory Hines a Billy Crystal) a snímek tak rozhodně stojí za shlédnutí. Raye a Dannyho v něm málem zabije superzloduch Julio (Jimmy Smits) a jako to v policajtských filmech bývá, i jejich šéf je na ně naštvaný. (Pumiiix)

(více)

Recenze (22)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Dávej pozor, ať se nedotýkáš obou kolejí !! Je tam dost voltů, aby nás to zabilo !!" - "Vole !! Nezabíjej volty, ale ampéry !!" - "No, a kolik je tam teda těch ampér ??" - "Dost, aby tlačily vlak plnej jeptišek.." ;) ()

choze 

všechny recenze uživatele

Osmdesátky byly zlatými časy buddy movies, ale tahle ošumělá jediná štace nevýrazného tandemu mongoloidní Hines-bezďácký Crystal natočená mezi 48 hodinami (které tuhle žánrovou vlnu odstartovaly) a Smrtonosnou zbraní (kterou dosáhla vrcholu) patří k tomu nejslabšímu, co jsem viděl, a zcela po právu zapadla. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Ještě nikdy se mi nestalo, že bych neměl vůbec žádné tušení co napsat k nějakému filmu. Tahle krimikomedie byla stejně tak překvapení jako zklamáním. Veskrze průměrný příběh je narván neuvěřitelným množstvím více či méně vtipných situací, z nichž jde hlava kolem. Nezajímavé a už ohrané povídání o dvou policistech, kteří se snaží uvěznit plytkého drogového dealera. Humor z tohoto snímku přetéká všude kde jen to jde a abych pravdu řekl, přišel jsem mu na chuť až skoro na samotném konci, jinak mi nepřišel nijak výjimečný, pouze otravoval. Celkově film hodnotím 40%. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ešte pred začiatkom série 'Lethal Weapon' sa niečo podobné podarilo skombinovať a namiešať v tomto zaujímavom filme. Dvaja policajní partneri, hláškujúci, strieľajúci a horkokrvne naháňajúci sa za zločinom. Len škoda, že to všetko so slabšou zápletkou a v oveľa menšej miere ako kultoví Murtaugh a Rugs, pretože títo dvaja mali na viac, i keď štyri diely by som s nimi asi neodpozeral. 70%. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Pohodová old school parťácka akčná komédia. Pamätal som si ju z uvedenia na NOVE kedysi v polovici 90-tych rokov a zachovala si svoju atmosféru až dodnes. Silné tri výstrely. (31.1.2018) ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Typická osemdesiatková akčná komédia, v ktorej sa dá nájsť z každého rožka troška. Neodmysliteľná je pochopiteľne kriminálna zápletka, ku ktorej patria chlapácke pózy, nejaké tie prestrelky, štipka občas možno aj drsnejšieho humoru a príležitostné sondy do súkromného či milostného života oboch hlavných hrdinov. A práve na ústrednej detektívnej dvojici Costanzo - Hughes, stvárnenej Gregorym Hinesom a Billym Crystalom Running Scared stojí a padá. Toto duo rádoby ostrovtipných policajtov akosi postráda iskru, na môj vkus je nevýrazné a bez schopnosti získať si výraznejšie divácke sympatie. Navyše Hines je miestami dosť teatrálny a svoju postavu zbytočne prehráva. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nudný pomalý buddy movie s ústrednou dvojkou s nulovou chémiou a nevtipnými hláškami. Akcie tu tiež veľa nie je, ale tá jedna naháňačka a záverečná prestrelka sú ok. Plus to má starú dobrú osemdesiatkovú atmosféru. Celkovo ale podpriemer na ktorý sa právom úplne zabudlo. P.S. Vzhľadom na dobu vzniku tu samozrejme v tradičnej úlohe Henchmana nesmie chýbať Al Leong. 4/10. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

80tky a buddy cop komedie priniesli niekolko klasik (48 hodin, lethal weapon seria) ale i par nudnych kuskov ako prave running scared. dvojica policajtov v podani billyho crystala a gregoryho hinesa nema medzi sebou ziadnu chemiu a ich pokusy o humor dopadaju vzdy hrozne. i ked film vyzera pekne (hyams opat pracoval na filme ako reziser i kameraman), tak akcia je otrasna co je v kombinacii so slabym scenarom smrtelne kombo... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Peter Hyams /Konec Sveta 1999, Kozoroh 1/ natocil sympaticku buudy movie, akehosi predchodcu Smrtonosnej Zbrane. Billy Crystal tu suverenne vladne, Gregory Hines je trochu v uzadi. Do popredia sa dostala zmes sympatickeho humoru, kamaradstva a vybrusenych dialogov : 66 % ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Po nověm promítnutí musim přiznat,že ač mám filmy P.Hyamse rád ,tak tenhle patří mezi jeho horší.Zejména z důvodu obsazení.Hrozná dvojka. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Nuda a těžký průměr. Těšil jsem se na 80. akční komedii, ale dostal jsem patvar bez chuti. Hines a Crystal sice neustále vtipkují, ale je to o ničem protože oba jsou zoufale nevýrazní, ani vtipní, ani drsní. Totéž v bledě modrém pak platí i o příběhu, ubohoučkém záporákovi a akčních scénách. Dvě hvězdičky jen za skvělou honičku po kolejích a finále v mrakodrapu, které jak kdyby vypadly z jiného filmu. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Zábavná akční komedie z 80. let o dvou policajtech, kteří jdou po stopě drogového dealera Julia. Film u nás není moc známý, já ho viděl až na MGM. Jde ale o docela slušnou zábavu s nádechem 80. let. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Smrtonosná zbraň 2, 3 a 4 předtím, než vůbec nějaká Smrtonosná zbraň vznikla. A rovnou ve filmu, který v éře buddy komedií působí skoro postmoderně. Tohle není film o dvou rozdílných osobnostech, co se sebou musejí vyjít. Tohle je film o dvou špatných policajtech, co spolu vychází od začátku, což nastavuje zajímavé zrcadlo hlavně filmům, co ještě nestihly vzniknout. A hlavně to pokládá otázku: Může to fungovat? Může! A je to sakra prdel! Hines a Crystal mají úžasnou chemii (škoda, že se nechtěli vrátit pro pokračování), hlášky jsou vtipné, situace šílené, akční scény parádní a zápletka ve své jednoduchosti skoro geniální. A že jsou v hlavních rolích herci na ty role očividně příliš mladí, tomu přidává ještě humornější vrstvu. Jeden z nejvíc nepochopitelně podhodnocených filmů. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Podžánr Buddy movie v osmdesátých letech těžil z honosné popularity, a to od dob uvedení snímku ʼ48 hodin“ (1982). Vznikla spousta takových snímků, z nichž ty nejúspěšnější měli několik filmových pokračování. Jako třeba „Smrtonosná zbraň“ (1987), který byl uveden rok po tomto. A tento úspěch zřejmě zapříčinil, že nevzniklo pokračování i tohoto snímku, který nijak neoslnil už v době uvedení a nyní je spíše pozapomenutý. Plány na pokračování byly, ale Hines s Crystalem se do toho zrovna nehrnuly. V jádru věci by snímek nebyl špatný, neboť především nostalgie z toho doslova stříká. Chytlavý písničkový soundtrack společně s atmosférou opravdově vytváří komplex zábavnosti. Jenomže to nějak záhadně drhne. Gregory Hines a Billy Crystal jsou úžasní převážně v tom, jak se snaží svými výkony snímek povznést a svým způsobem se jim to i daří. Ocenit lze také dobrou režii Petera Hyamse, který každou scénu podchytil, právě na osmdesátá léta, zcela adekvátně. Přesto jakoby tomu chyběla správná šťáva a svěžest. Není to prostě úplně ono. Snímek bohužel snad jen z nostalgie. ()

Reklama

Reklama