Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmělý Lionel žije se svou panovačnou matkou ve vile nad městem. Žil by tak i nadále, kdyby nepotkal půvabnou Paquitu. Žárlivá matka se při jejich sledování v zoologické zahradě nakazí exotickou chorobou z Ostrova lebek, umírá, ale brzy vstává z mrtvých. Začíná milostný příběh dvou mladých lidí, jejichž láska musí překonávat ty nejtěžší překážky. Nestaví jim je do cesty jenom živí, ale i živí mrtví. Matka mění lidi v oživlé mrtvoly a dává tak do pohybu řetězovou reakci komicko-hrůzných událostí. Při nich je jisté jenom jedno: tolik krve i zuřícího mrtvého masa tady ještě nebylo! Je to nebezpečný balanc mezi smíchem a zděšením, při němž divákovi krev šplíchá do rozesmátých úst. Nenasytní zombie se potácejí prostorami vily a zastavit je vyžaduje celého muže a jednu sekačku na trávu. (Filmexport)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (948)

tron 

všechny recenze uživatele

„Nikto ťa nebude milovať tak, ako tvoja mama.“ No, Bergman to práve nie je, ale komu to prekáža? Priznám sa, že ako u jeho žánrového splatter konkurenta Sama Raimiho, i u Novozélanďana Petra Jacksona mi sedia skôr jeho vážnejšie a civilnejšie projekty á la TAKMER DOKONALÝ ZLOČIN (alebo PÁN PRSTEŇOV), ale BRAINDEAD – ŽIVÍ MŔTVI je tiež výborný počin. Brutálne rozčvachtaný krvák, ktorý vás už v pôsobivom prológu z ostrova lebiek (viď. Petrov milovaný KING KONG) pripraví na ťažkú tonáž humus, ktorá vás zaplaví neskôr. A je to dobre, pretože ak nevydržíte už tento úvod, mali by ste to vzdať, lebo režisérovi nie je nič cudzie a rozmixované zombícke batoľa patrí ešte k tým slabším nápadom. Jackson našťastie zvláda ukočírovať brutálne komediálne scény s brutálnymi hororovými (len trápneho karate kňaza nezvládol) a hoci mi kombinácia hororu a bláznivej komédie veľa nehovorí, toto je klasika. Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/149236/Braindead-Zivi-mrtvi-80.html ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

N-E-U-V-Ě-Ř-I-T-E-L-N-É! Představte si ten nejkrvavější splatter, nacpěte do něj stovky zombíí, hektolitry kečupu a slizu a máte...zhruba desetinu Braindeadu. Tenhle film je bezpochyby tím nejkrvavějším a nejvtipnějším mezi všemi komediemi/horory/parodiemi co byly/budou kdy natočeny! Žádné hranice, žádné omezování, jen bezhlavá řežba s takovým množstvím krve, že by jste s ním vymalovali půku Prahy, mozky na schodech, žijícími vnitřnostmi...a naprosto fascinujícím finále s motorovou sekačkou. Tohle už zkrátka nejde zopakovat. Ehm, jen takový dotaz...tenhle Jackson opravdu natočil Pána prstenů...? Svět filmu je stále plný překvapení... :) ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Co se stane když se smíchá ten nejbrutálnější horror a vrcholně absurdní komedie v kabátě béčkové jednoduchosti, ale s geniálním duchem? Ne, ani takhle si člověk nemůže představit, co vlastně Braindead znamená. Braindead je film bez hranic, pokud si myslíte, že i nejkrvavější horrory by měly mít své limity, co se prolité krve týče, jste na omylu. Divácké pocity přecházejí z vyjevení, úžasu, rozpačitého smíchu až do nepředstavitelného znechucení nad tím vším... Zkrátka nad tím vším, co v žádném jiném filmu nespatříte. 8/10 ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Keď zabaviť, tak nech to má poriadne grády. A tie nestráca Jacksonov, doslova unikát, ani na minútku. Neskutočná zombieovská nakladačka, ktorá valcuje všetky filmy svojho žánru doposiaľ aj odposiaľ. Najvrytejšie scény, čo sa nechutnosti týka obsahuje práve tento snímok a že nás nimi pani tvorcovia teda nešetria. Niektoré som si dokonca párkrát za sebou pretočil. Ak tento silnožalúdovský film zvládnete, vrelo odporúčam! Však koho by nezaujímalo milé zombie dieťatko, sexujúci kung-fu kňaz, beztrupí skinhead a ďalej nepokračujem, je tam toho oveľa viac, z tohto šťavnatého zoznamu. A aspoň pri záverečnom masakre prosím - nekonzumovať! Brutal. 100%. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Peter Jackson je režisér, který navždy zůstane Pánem prstenů. Jeho brutálně krvavé a hodně šílené horory jsou krvavými operami, které neberou konce a v každé další minutě vás překvapí další zvráceností, která možná skončí až příjezdem sekačky na trávu, která opravdu precizně dokáže krájet lidské maso... Plátky budou krásně tenké, krvavá a stačí si je jen hodit na gril a máte hodně krvavý a do černa ugrilovaný steak z nějakého toho zombíka či podobné ohavnosti. Jsou filmy jako je tento, Evil Dead Sama Raimiho a další, které sloužili ke splněním těch nejhezčích snů jejich tvůrců a na kterých si pánové režiséři odzkoušeli hodně nápadů a myšlenek. U těchto filmů se často projevuje jejich naprostá účelnost, kterou je spokojenost jen a jen režiséra, který si opravdu vyhraje(v tomhle je Peter mistrem...) a proto se hodně špatně hodnotí. Prostě vám buď sednou nebo ne. Nic mezi tím, ale tak jako tak je toto počátek jedné režisérské hvězdy... ()

Galerie (81)

Zajímavosti (27)

  • Film je některými diváky považován za nejkrvavější film vůbec. Např. při poslední scéně se sekačkou na trávu bylo použito 300 litrů filmové krve (19 litrů krve proteklo za sekundu). (ČSFD)
  • Komisia pre udeľovanie prístupnosti vo Veľkej Británii BBFC zbožňovala film a pre svoju komickosť splatterových efektov spočiatku uvažovala o udelení certifikátu "15". Pre túto vekovú kategóriu bol film predsa len až príliš brutálny, aj preto si nakoniec odniesol komerčne nevďačné hodnotenie s prístupnosťou nad 18 rokov. (WalterIK7)

Reklama

Reklama