Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmělý Lionel žije se svou panovačnou matkou ve vile nad městem. Žil by tak i nadále, kdyby nepotkal půvabnou Paquitu. Žárlivá matka se při jejich sledování v zoologické zahradě nakazí exotickou chorobou z Ostrova lebek, umírá, ale brzy vstává z mrtvých. Začíná milostný příběh dvou mladých lidí, jejichž láska musí překonávat ty nejtěžší překážky. Nestaví jim je do cesty jenom živí, ale i živí mrtví. Matka mění lidi v oživlé mrtvoly a dává tak do pohybu řetězovou reakci komicko-hrůzných událostí. Při nich je jisté jenom jedno: tolik krve i zuřícího mrtvého masa tady ještě nebylo! Je to nebezpečný balanc mezi smíchem a zděšením, při němž divákovi krev šplíchá do rozesmátých úst. Nenasytní zombie se potácejí prostorami vily a zastavit je vyžaduje celého muže a jednu sekačku na trávu. (Filmexport)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (948)

Lima 

všechny recenze uživatele

Chcete vědět, jak si lze bezpečně proklestit cestu houfem zombií za přispění sekačky na trávu? Peter Jackson vám podá podrobný návod. Jednou se vám to může hodit. A prosím, nepřehlédněte v malé roličce Mistra osobně. Ano, ten pošuk v márnici. Ten malej, pitvořící se poděs s brejličkami, kterýmu na stole exploduje mrtvola :o) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Navždy mi bude záhadou, jak je možné, že Peter Jackson na začátku devadesátých let natočil nejkrvavější a nejnechutnější film všech dob, aby rok na to bodoval s nejvýpravnějším fantasy všech dob. Když už nic jiného, tak je to zaručeně génius doby. Jen zrovna Braindead nebude filmem, na který bych zrovna znovu a rád vzpomínal. Je jasný, že film je zábava a má v sobě řadu neuvěřitelně šílených nápadů. Jenže právě to zpracování je takový, jak jsem si představoval. Jsem rád, že jsem to viděl a zároveň jsem vážně rád, že ho mám za sebou. ()

Reklama

Paldini 

všechny recenze uživatele

Nezapomenutelná úchylárna, kde jedna nechutnost střídá druhou. Výborně obsazené jednotlivé bizardní postavičky, ať už hlavní hrdina introvertní zakřiknutý Lionel, jeho panovačná matka, strýček (Elvis) Les, Otec McGruder. Režisér se vyřádil i v obsazení postav, které jsou pro děj celkem bezvýznamné jako fašistický doktor kšeftující s oblbováky či zřízenec márnice ovládající balzamovací přístroj. Film je naprosto nabitý scénkami, které se nesmazatelně vryjou do paměti a vystačily by na pět celovečerních filmů jako kung-fu jatka na hřbitově, pozření, psa, ochutnávka pudinkového krému, soulož zombíků a mnoho mnoho dalších. Někdy kolem roku 1995 byl tenhle film jasná jednička našich studentských pařeb. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Z mojej strany absolútne podcenenie. Je skutočne veľmi málo hororov (obzvlášť splaterov), ktoré kvôli svojim typickým prvkom stoja za zmienku, no toto dielko naozaj nemožno považovať za nič iné, ako za unikát svojho druhu. Síce som sa príliš nenasmial, no všetko ostatné je na lepšej úrovni ako u mnohých dnešných hororoch. V živote by som nebol povedal, že sa Peter Jackson odrážal od filmového "dna" za pomoci takýchto filmov (BrainDead, Bad Taste), aby následne spackal King Konga, Hobita či Froda - 90% ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Jackson je GENIUS. Uz ma na konte najlepsie fantasy, ktore podla mna uz nebude prekonane, a najlepsi horror-komediu. Na tento film vas nepripravi nic. Budete MAXIMALNE znechuteny, budete sa huronsky rehotat, budete sa cudovat co tot ten Peter Jackson natocil, avsak urcite sa budete kralovsky bavit. Skvost.10/10 ()

Galerie (81)

Zajímavosti (27)

  • Film je známý také pod názvem Dead Alive. (Chatterer)

Reklama

Reklama