Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmělý Lionel žije se svou panovačnou matkou ve vile nad městem. Žil by tak i nadále, kdyby nepotkal půvabnou Paquitu. Žárlivá matka se při jejich sledování v zoologické zahradě nakazí exotickou chorobou z Ostrova lebek, umírá, ale brzy vstává z mrtvých. Začíná milostný příběh dvou mladých lidí, jejichž láska musí překonávat ty nejtěžší překážky. Nestaví jim je do cesty jenom živí, ale i živí mrtví. Matka mění lidi v oživlé mrtvoly a dává tak do pohybu řetězovou reakci komicko-hrůzných událostí. Při nich je jisté jenom jedno: tolik krve i zuřícího mrtvého masa tady ještě nebylo! Je to nebezpečný balanc mezi smíchem a zděšením, při němž divákovi krev šplíchá do rozesmátých úst. Nenasytní zombie se potácejí prostorami vily a zastavit je vyžaduje celého muže a jednu sekačku na trávu. (Filmexport)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (948)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Brutálnější film neznám.Brutalita zde přesahuje několikanásobně hranice únosnosti, lžička napříč mozkovnou už je jen třešínka na dortu.Díky naprosto demetním hereckým výkonům (herci přehrávaj až na půdu), dokonale trapné hudbě, a za uši přitaženému scénaři máme co do dočinění s jedním z nejoriginálnějších filmů všech dob.. (nebo aspoň z těch co sem viděl :) Šel sem do toho na slepo, při první useklý ruce se propoükl v hurónský smích, při scéně na hřbitově sem začal mít pocit, že mě má někdo za opravdu velkýho vola a a eště dva dny sem měl žaludek jako na vodě.... Výborně pane Jackson, jen tak dál ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Braindead pro mě znamenají opravdu jedinečný filmový zážitek - ještě nikdy se mi nestalo, aby se mi během sledování filmu doopravdy zvedal žaludek a v naprosto stejném okamžiku abych vybuchovala smíchy. Peter Jackson natočil snad nejlepší parodii, jakou jsem kdy viděla. Ze začátku je to opravu nechutné... a na konci taky. Jenže s přibývajícím časem taky přibývá neskutečná salva naprosto absurdní srandy. První dokonalá scéna, která to všechno rozjede, je okamžik, kdy Lionel krmí u stolu čtyři zombíky "chutným" obědem a následně farář-zombík začne nejen pokukovat po sestře-zombici. Následující v podstatě nepřetržitá série smrtí nebo velmi originálních a inovativních pokusů o zastavení, zabití, znehybnění či zpomalení zombíků je prostě totální nářez. Zombík s trpaslíkem místo hlavy, pochodující plíce se střevy, květináč naražený na lebku zombíka (musím říct, že toho když jsem vždycky zahlédla, padala jsem ze židle), žárovka, nebo celá scéna s "venčením" zombíčete...Tarantino i Mel Brooks se můžou jít zahrabat, tohle je vrchol vtipného masakru a král parodie. ()

Reklama

Faustka 

všechny recenze uživatele

Dokud jsem tohle neviděla, tak jsem asi nebyla úplně stoprocentní horor fanda, ale po tomhle neskutečném hororu prezentující se i jako parodie už vím, že ano!! :)) Něco tak naprosto šílenýho a ujetýho jsem ještě neviděla. Tohle je parádní nechutně zvrácená jízda zaplněná kilometry vnitřnostní, hektolitry krve a všemožného slizu, až by se z toho mohlo lidem se slabšímí žaludky udělat špatně. Ne však pro mě, holku s poněkud temnou a morbidní dušičkou milující tyhle super krvavé horory. To roztomile smějící se zombie-baby, bych si nejradši hned adoptovala. Mrňousek jeden žravej. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,LIONELI... OBKLOPUJE TĚ SMRT. ČEKÁ TĚ TRÝZEŇ A UTRPENÍ. JSI PROKLETÝ!"... /// Směsice hnusu a smíchu (tomu říkám bašta!). Morbidní fantasie a touha po nekorektní filmařině (ty vole, ty seš vzdělanej!), která drtivě převálcuje to ostatní. I po 20ti letech! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Baví mě mrtvolnej humor. 2.) Mám doma zombí mimonko. 3.) Thx za titule ,,petkaKOV“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR *** AKCE ** NAPĚTÍ * ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Keď zabaviť, tak nech to má poriadne grády. A tie nestráca Jacksonov, doslova unikát, ani na minútku. Neskutočná zombieovská nakladačka, ktorá valcuje všetky filmy svojho žánru doposiaľ aj odposiaľ. Najvrytejšie scény, čo sa nechutnosti týka obsahuje práve tento snímok a že nás nimi pani tvorcovia teda nešetria. Niektoré som si dokonca párkrát za sebou pretočil. Ak tento silnožalúdovský film zvládnete, vrelo odporúčam! Však koho by nezaujímalo milé zombie dieťatko, sexujúci kung-fu kňaz, beztrupí skinhead a ďalej nepokračujem, je tam toho oveľa viac, z tohto šťavnatého zoznamu. A aspoň pri záverečnom masakre prosím - nekonzumovať! Brutal. 100%. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (27)

  • Film je některými diváky považován za nejkrvavější film vůbec. Např. při poslední scéně se sekačkou na trávu bylo použito 300 litrů filmové krve (19 litrů krve proteklo za sekundu). (ČSFD)
  • Po dokončení filmu zbylo Jacksonovi ještě 45 000 novozélandských dolarů. Rozhodl se je utratit za dvoudenní natáčení scény s Lionelem (Timothy Balme) a dítětem v parku, kterou považuje za svou nejoblíbenější z celého filmu. (HellFire)

Reklama

Reklama