Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hvězdně obsazený film, který vypráví pravdivý příběh Molly Bloom, profesionální lyžařky, která se dílem osudu stala provozovatelkou tajných heren pro smetánku nejen z řad hollywoodských hereckých es, rockových hvězd a nejlepších pokerových hráčů, ale i vysoko postavených byznysmenů a prominentů mafie. (Vertical Entertainment)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (393)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $28,780,744Tržby Celosvetovo $59,284,015Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,721,611Tržby za predaj DVD v USA $675,594║ Tak toto je maškrta. Aaron Sorkin pri svojom debute na režisérskej stoličke doslova exceluje a krásne podfarbuje príbeh. Doslova si nás pripúta na túto jazdu. Všetko tu má svoje miesto, napätie, dokáže vzápätí okoreniť nejakým trefným spojením. Jessica Chastain je vo svojej úlohe famózna, podmaní si nás. Záver som čakal trocha iný ale zas aj tak tvorcovia prekvapili. /100%/ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Pominu tradiční (a oprávněné) výtky k svébytnému překecaně monologo-dialogovému deklamačnímu stylu Sorkina, protože nyní to už buďto milujete či nesnášíte. A na tom se nic nemění ani zde; naopak Sorkin si svou silnou (či slabou, jak chcete) stránku režijně ještě podtrhuje a tak to, co lepší režiséři adaptující jeho látky v minulosti ještě jakžtakž zaonačily, je zde o to znatelnější. Každopádně i tak je co vyčítat. Je to delší než by se slušelo, bijí se v tom echt stylizované pasáže à la Sázka na nejistotu s dialogovými, které jsou režírované jak na divadle, Molly z toho vychází až příliš kladně (ono je to vůbec takové celé uhlazené), vůbec se neřeší její osobní život (což by nevadilo, kdyby nebilo do očí, jak je to podstatné) a chybí tomu pořádný konec. Což souvisí s tím, že to možná přeci jen vzniklo s až příliš malým odstupem od oněch událostí čili ne vše je/může/chce být řečeno. Jenže zároveň platí, že Mollyiny osudy jsou natolik strhující a nosné, že by utáhly i výrazně horší film než jaký vznikl. Navíc Jessice s Idrisem jdou vymazlené Sorkinovy repliky "do huby" jako málokomu a oba si je evidentně s gustem užívají. A já s nimi. ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Bez popisného rozhovoru s tatkom na lavičke a doslovností po finálnom pojednávaní to pán Sorkin nešlo? Ste si sám režíroval, tak vám nemal kto dať po prstoch a preškrtať to, čo? Tak mi napadá, či vy nebudete ďalší z tých dobrých scenáristov, ktorí sú len takí dobrí, akí dobrí režiséri ich scenáre točia...? No, ale dovtedy chvíľami až vynikajúce. Nabudúce však radšej volajte... s takým niečim... napríklad Eastwoodovi. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Film, na ktorý tak skoro nezabudnem. "Molly´s Game" je absolútna lahôdka v rámci tvorby filmu, rozprávania príbehu a vytvorenia atmosféry, ktorá človeka maximálne pohltí. Toto je story, ktorú som si odsedel, ani na moment ma nenudila a najmä mala postavy, ktoré ma neustále presviedčali k tomu, aby som s filmom vytrval, a aby som chcel vedieť viac. A najmä som bol po celý čas na strane Molly. Prečo? Lebo pôsobí ako človek, ktorý chce skutočne len jediné. A to je zachovať sa fér. Lebo nemá dokopy už nič viac. Jediné čo jej štát nevzal je jej vlastné meno a chce si ho zachovať a nepošpiniť. A Jessica Chastain je v hlavnej role absolútne úžasná. Lenže to nie je jediné čo na filme funguje. Idris Elba tu má jeden fantastický monológ, ktorý obsahuje v sebe úplne všetko a dáva tomu tak silný nádych, že miestami som aj prestal dýchať a len som ho počúval. Kevin Costner je takisto úžasný. A hoci som si myslel, že bude len zlý otec, tak jeho rola je nakoniec oveľa väčšia a ku koncu filmu sa konečne dozvieme to čo sme potrebovali počuť. A dá to aj Molly samotnej oveľa väčšiu dávku osobnosti a pochopenia voči nej. Celkovo keď to vezmem, tak všetci v tomto filme podali skvelý výkon. Jediný,kto ma miestami ťahal von a pôsobil na mňa otravne bol Chris O´Dowd. Mám ho rád a je podľa mňa dobrý herec, no v tejto role som ho skutočne nemohol stráviť. Najlepšie na filme ale je fakt, že na konci ma dokázal dostať do sĺz. A nielen smútku, ale aj radosti. Vyvolal vo mne skutočné emócie, podal silný príbeh a predstavil mi ľudí, ktorí si ma skutočne dokázali získať. Vysoko odporúčam využiť možnosť ísť na tento film do kina. Nebudete ľutovať. Vysoká karta hneď na začiatku roka. Hodnotenie: A ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„POKER BYL MŮJ TROJSKÝ KŮŇ DO NEJVYŠŠÍ ÚROVNĚ FINANCÍ, TECHNOLOGIE, POLITIKY, ZÁBAVNÍHO PRŮMYSLU, UMĚNÍ. MUSELA JSEM JEN POSLOUCHAT…“ /// Vyprávění Sorkinovským stylem, kterej mě prostě baví. Žádný mletí píčovin, obrázek střídá obrázek a Molly hubu nezastaví. Dialogy jsou parádní a obsahujou hodně slovních perel – ze všech stran (jako vede všech). Příběh graduje, má rodinnou „chvilku“ a nakonec dává lekci z morální integrity. V tom filmu nejde ani tak vo ten svět, ve kterým se točej velký prachy. Jde spíš vo tu lidskou stránku. A herecký sympatie. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „Molly's Game: The True Story of the 26-Year-Old Woman Behind the Most Exclusive, High-Stakes Underground Poker Game in the World“, kterou v roce 2014 napsala Molly Bloom, neznám. 2.) Připadám si jako Kirké. 3.) Thx za titule “JustMeeKatie“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Galerie (90)

Zajímavosti (13)

  • Natáčení probíhalo od 9. listopadu 2016 do 9. února 2017 v Torontu. (PaTeXx)
  • Postava Charlieho Jaffeyho (Idris Elba) je fiktívna. Charakter postavy je zložený z viacerých právnikov, ktorých si Molly (Jessica Chastain) na svoju obhajobu najala. (De Large)

Související novinky

Aaron Sorkin a S. B. Cohen spojí síly

Aaron Sorkin a S. B. Cohen spojí síly

27.10.2018

Herec a známý komik Sacha Baron Cohen (Hugo a jeho velký objev) opět jedná o hlavní roli v chystaném politickém dramatu The Trial of the Chicago 7. Snímek, ke kterému napsal scénář Aaron Sorkin (Pár… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama