Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hvězdně obsazený film, který vypráví pravdivý příběh Molly Bloom, profesionální lyžařky, která se dílem osudu stala provozovatelkou tajných heren pro smetánku nejen z řad hollywoodských hereckých es, rockových hvězd a nejlepších pokerových hráčů, ale i vysoko postavených byznysmenů a prominentů mafie. (Vertical Entertainment)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (393)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Když už jsem si říkal, že se debutujícímu Sorkinovi podařilo *jenom* zdatně zrežírovat další svůj precizní scénář, aniž by do toho protlačil tu povědomou plejádu emocí, které z jeho scénářů většinou vytáhli jiní režiséři, přišlo zbývajících pět minut filmu a on z toho jinak docela chladného příběhu přece jen vykřesal *dost* na to, aby to se mnou pohnulo. Zázrak v cílové rovince, do naprosté spokojenosti to má sice daleko, ale přesto, klobouk dolů. 7/10 ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Vlčice z Wall Street. Trochu méně divočejší, umírněnější, protkané ženským šarmem, glancem a krásou na celé čáře. Chastain zde reprezentuje postavu, kterou umí a ve které ji její fandové chtějí vidět pokud možno co nejčastěji. Sebevědomou a ambiciózní kariéristku, která má ale zrovna v tomhle příběhu zdravé rácio a ve finále hraje fér a stojí nohama na zemi. Soudní procedurálka se spoustou flashbacků nabízí několik rovin. Tu v živém čase, kdy probíhají výslechy, společenskou sondu mezi miliardáře a jejich záliby, jedno vcelku mrazivé násilí a samozřejmě emocionální rovinu. K velkému překvapení zde není žádná milostná vsuvka, což vzhledem ke 140ti minutovému rozboru jedné postavy může kde kdo postrádat, ale nijak to zážitek nesnižuje. V podstatě by se dalo říct, že všechny ty propriety ze života, které máme na těhle filmech ze všední reality rádi, tu jsou. Někdy trochu zjednodušené a bagatelizované, ale plní i tak obstojně položky na seznamu atributů, které se očekávají od velkého bijáku. Kevin Costner se zřemě definitivně rozhodl, že bude na stará kolena hrát už jenom totální charizmatické borce s životním nadhledem. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Stejně jako se ze mě při sledování filmu z doby normalizace nestává zapálený komunista, ani při sledování "hrdinů" z podsvětí se nestávám protřelým kriminálníkem, takže můžu s klidem prohlásit, že se mi pokerově- prací stočtyřicetiminutovka s Molly hodně líbila. Stopáž vypadala vražedně, jenže na rozdíl od jiných podobně dlouhých záležitostí jsem se neměl kdy nudit, děj byl zajímavý od začátku až do konce a pětka tak byla jasnou volbou (i bez Jihlavanky). Určitě bych tento film nedoporučil nadšeným oslavovatelům propuštění J. K., protože by se po jeho shlédnutí mohli přidat k Amnesty International, aby se pak pokusili spasit všechny "nevinně" odsouzené na celém světě. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Televízor bol zapnutý, bežala v ňom Veľká hra s mojou obľúbenou Jessicou Chastain a aj keď som vnímal iba dialógy a nie demonštrované poprsie, film stále viac upútaval moju pozornosť, takže si ho pri najbližšej príležitosti pozriem pozorne, aby som sa uistil, že štyri hviezdičky nie sú darom, ani tipom, ale racionálnym ocenením zážitku. Po štyroch mesiacoch som si film pozrel. Je vyčerpávajúci podobne ako Prípad Sloane. Diváka zavalí množstvo dialógov, odborných termínov a komplikovaných vzťahov. A to všetko trvá viac, ako dve hodiny. Nemusím ani zdôrazňovať, že k lyžovaniu, ani k pokru nemám blízky vzťah. Napriek tomu pôvodné štyri hviezdičky ponechávam. Považujem ho za ďalší mimoriadny film s touto skvelou herečkou, ktorý som mal možnosť vidieť. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Dynamické, zábavné a s myšlienkou. Asi tri silné a dobre zahrané scény a celkovo ďalšie herecké a scénaristické potešenie. Elba a Kostner dominujú. Chastainku moc nemusím, ale tu mi neprekážala. Sorkin má možno silnejšie filmy a aj lepšie napísané, ale bavilo ma to. Forma, hudba, výstavba. Je to tradičné klišé o vykúpení a zlých rozhodnutiach, ale má to v sebe akýsi kúsok naivity, ktorá je mi značne sympatická. Taký ten Real Story kde kupodivu všetko vyjde ako má, lebo skrátka hlavná postava je taká aká je. Určite nie dokonalé, ale je to poctivá žánrovka bez prešľapov. Jediné na čom záleží je, či ste na ňu správne naladený. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (13)

  • Natáčení probíhalo od 9. listopadu 2016 do 9. února 2017 v Torontu. (PaTeXx)
  • Jessica Chastain (Molly Bloom) a Idris Elba (Charlie Jaffey) mali na natočenie spoločných scén kvôli nabitým rozvrhom len 10 dní. Stihli to už za 6 dní. (Astonko)

Související novinky

Aaron Sorkin a S. B. Cohen spojí síly

Aaron Sorkin a S. B. Cohen spojí síly

27.10.2018

Herec a známý komik Sacha Baron Cohen (Hugo a jeho velký objev) opět jedná o hlavní roli v chystaném politickém dramatu The Trial of the Chicago 7. Snímek, ke kterému napsal scénář Aaron Sorkin (Pár… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama