Reklama

Reklama

OA

(seriál)
  • USA The OA
Trailer
Drama / Mysteriózní
USA, (2016–2019), 14 h 43 min (Minutáž: 31–71 min)

Hrají:

Brit Marling, Will Brill, Emory Cohen, Patrick Gibson, Brendan Meyer, Ian Alexander, Scott Wilson, Robert Eli, Marcus Choi, Chloe Levine, Nikolai Nikolaeff (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Sedm let po svém zmizení se mladá žena vrací se záhadnými novými schopnostmi a společně s pěti neznámými se vydává na tajnou misi. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (132)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Astrální výlet do dimenze, kde hrdinové postrádají sympatie a tvůrčí proces logiku. To new age tajtrlíkování s anděly a estetikou autistické jógy mi vlastně vadí o něco méně, než to, že vyprávění stojí na vachrlaté režii, která neumí pracovat s napětím a vše vrší do zpočátku nezajímavého a ke konci směšného celku, který má tak vratký základ, že pointu málem přehlédnete a u finálního gejzíru se už vyloženě za tvůrce stydíte. Míň vážně se berou i ty ezo vědmy ve dvě ráno na Barrandově. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Začalo to veľmi zaujímavo, páčil sa mi nápad ako i hlavná pointa. Tiež oceňujem tých pár myšlienok, ktoré tu zazneli. Ale absolútne ma neoslovilo, akým smerom sa to nakoniec začalo vyvíjať. A na tej poslednej časti som sa leda ak tak zasmial, čo určite nebolo zámerom, keďže malo ísť o vážnu vec. To ako sa nakoniec všetci postavili a začali pred tým útočníkom tancovať.... no čo vám poviem, trápnosť nad trápnosť. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

OA považujem za jeden z najlepšie rozbehnutých seriálov, ktorý skončil (respektíve prvou sériou ani neskončil) v podstate tragicky. Po prvých veľmi kvalitných častiach, ktorá nastolí otázniky a prekvapenia, príde časť tretia, ktorá je jednou z top seriálových dielov, aké som za posledný rok videl. A od štvrtej časti som sa nestačil čudovať, do akej ezoterickej hatlaniny sa to celé posunulo. Čím bližšie ku koncu, tým horšie. A čo je tiež neuspokojivé je nerovnomerná stopáž jednotlivých častí. Na začiatku majú cez hodinu, ku koncu okolo polhodiny. Absolútna nevyváženosť vo všetkom a s ohľadom na to, čo som videl, mám pocit, že tvorcovia písali scenár pod vplyvom. Vyzdvihujem ale skvelý výkon Jasona Isaacsa a čo musím dať dolu je zas netflixovské podprahovky, ktoré pôsobia ako päsť na oko. V prvej časti to bol takmer explicitný sex dvoch hercov, ktorých vzťah sa nijako neodvíja, ich pomer nemá žiadnu súvislosť s dejom, proste šlo o to len ukázať niečo ako soft-porno... Ale na čo? ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takže sme sa dozvedeli, že seriál zrejme ďalej pokračovať nebude, ale osobne stále nestrácam nádej. Netflix asi ťažko mohol od takto odvážneho a výsostne autorského projektu očakávať vysoké čísla. Dočkali sme sa tak dvoch sérií, ktorá je každá iná, pretože sa Brit so Zalom zrejme rozhodli, že tak trochu zmenia žánre v žánri. Prvá séria je asi ucelenejšia a kompaktnejšia, tá druhá má ale lepšie tempo, je viac istejšia vo všetkých smeroch a tak trochu sa začne zamotávať sama do seba, čo ale môžeme považovať za dôkaz toho, že sa rátalo so sériou číslo tri. Krátko zhrnuté, nič podobné sme tu v seriálovej podobe už dlho nemali, milovníci komplikovaných puzzle a šifrovania obrazových metafor nemajú nad čím váhať, toto je seriál presne pre nich. Radím sa tiež medzi podobne "postihnuté" publikum. VIDENÉ ZNOVA: Ako celok za plný počet, druhá séria posunula celý príbeh na novú úroveň. ()

h0n24 

všechny recenze uživatele

Jedinečné. Doporučuji. Hluboký a velmi citlivý náhled do nitra jedné schizofrenní duše, kterou ostatní nechápou, byť se snaží jak mohou. Někdy pro sou vlastní egoistickou zatíženost, jindy pro přesný opak. V prérii, když člověk dobře hledá a nechá si ten správný čas, může nalézt Opravdového Anděla. Křehkého ale pevně rozhodnutého to vše kolem pochopit. A kdo jsme my, jiní "andělé", než jen křehké bytosti odsouzené k nicotnému a prachmizernému životu v neznalosti, že? ()

Galerie (46)

Zajímavosti (8)

  • Brit Marling, která hrála Oa, na sociálních sítích přiznala, že když se o zrušení seriálu dozvěděla, tak si spolu s jedním z producentů Netflixu pobrečela. (Cooller)
  • Netflix seriál pár měsíců po odvysílání 2. série zrušil i přesto, že tvůrce seriálu Zal Batmanglij měl připravený námět na 3. sérii. Důvod je veřejnosti neznámý, oficiální vyjádření ze strany Netflixu je: „Těšíme se na další spolupráci v této a možná i jiných dimenzích.“ (Cooller)

Reklama

Reklama