Reklama

Reklama

OA

(seriál)
  • USA The OA
Trailer
Drama / Mysteriózní
USA, (2016–2019), 14 h 43 min (Minutáž: 31–71 min)

Hrají:

Brit Marling, Will Brill, Emory Cohen, Patrick Gibson, Brendan Meyer, Ian Alexander, Scott Wilson, Robert Eli, Marcus Choi, Chloe Levine, Nikolai Nikolaeff (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Sedm let po svém zmizení se mladá žena vrací se záhadnými novými schopnostmi a společně s pěti neznámými se vydává na tajnou misi. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (132)

anderson 

všechny recenze uživatele

Bacha na MEGASPOILERY. :-) Hovorí vám niečo meno Silvia Šuvadová? Ak nie, odporúčam jej videá na you tube. Nebudete chápať. Verte mi. Ale poskytne vám to istý uhol pohľadu, akým môžete nahliadať aj na tento (ten nový pubertálny výraz ma fascinuje, tak ho musím tiež použiť) mindfuck. Kým INÁ ZEM bola ešte vo svojom vyznení pomerne konzistentná, tu sa hlavná hrdinka naozaj rozbehla vo veľkom štýle a servíruje divákom posmrtnú jazdu do iných dimenzií (v nich napríklad môžete vidieť akúsi indickú bosorku, ktorá si sedí kdesi v okolí Aldebaranu alebo Orionu a oslepuje nebohé dcéry láskavých ruských oligarchov). Vodí za nos FBI a navyše (!) dokáže diabolskou choreografiou vyviesť z rovnováhy aj neboráka školského strelca. Ale budem spravodlivý a musím udeliť aspoň 3 liečivé pohyby. Režijne je totiž tento post new age mix zvládnutý na výbornú. A Isaacs je ako vždy bezchybný. Apropo porovnávať toto s nepomerne dokonalejšie zvládnutými a aj prepracovanejšími LEFTOVERS je absolútny (a zasa to musím napísať) mindfuck. (5.1.2017) ()

arbitr 

všechny recenze uživatele

Konečně něco "Lynchovského" :) Pro mě naprosto originální a různé teorie rozvíjející zážitek, o kterých se dá s dlouze dikutovat. U nás doma jsme se na tom jestli JE nebo NENÍ rozhodně neshodli. Pomalé tempo může leckoho odradit, ale radím vytrvat a na konci budete mít stejně pocit, že to mohlo být klidně ještě pomalejší a delší. Doufám v pokračování, ale i kdyby nebylo, je tady možnost vymyslet si ho sám. ()

Reklama

h0n24 

všechny recenze uživatele

Jedinečné. Doporučuji. Hluboký a velmi citlivý náhled do nitra jedné schizofrenní duše, kterou ostatní nechápou, byť se snaží jak mohou. Někdy pro sou vlastní egoistickou zatíženost, jindy pro přesný opak. V prérii, když člověk dobře hledá a nechá si ten správný čas, může nalézt Opravdového Anděla. Křehkého ale pevně rozhodnutého to vše kolem pochopit. A kdo jsme my, jiní "andělé", než jen křehké bytosti odsouzené k nicotnému a prachmizernému životu v neznalosti, že? ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takže sme sa dozvedeli, že seriál zrejme ďalej pokračovať nebude, ale osobne stále nestrácam nádej. Netflix asi ťažko mohol od takto odvážneho a výsostne autorského projektu očakávať vysoké čísla. Dočkali sme sa tak dvoch sérií, ktorá je každá iná, pretože sa Brit so Zalom zrejme rozhodli, že tak trochu zmenia žánre v žánri. Prvá séria je asi ucelenejšia a kompaktnejšia, tá druhá má ale lepšie tempo, je viac istejšia vo všetkých smeroch a tak trochu sa začne zamotávať sama do seba, čo ale môžeme považovať za dôkaz toho, že sa rátalo so sériou číslo tri. Krátko zhrnuté, nič podobné sme tu v seriálovej podobe už dlho nemali, milovníci komplikovaných puzzle a šifrovania obrazových metafor nemajú nad čím váhať, toto je seriál presne pre nich. Radím sa tiež medzi podobne "postihnuté" publikum. VIDENÉ ZNOVA: Ako celok za plný počet, druhá séria posunula celý príbeh na novú úroveň. ()

MartinezZ odpad!

všechny recenze uživatele

První dva díly jsem viděl, další dva proklikal ve snaze zjistit, jestli se něco bude dít... a pak skočil k poslednímu, proklikal, uviděl tajtrdlíky v jídelně a vzdal to. Ano, čekal jsem něco jiného a tohle mě naprosto minulo. Těžká škoda, Netflix má u mě první vroubek :) Včera večer bych napsal peprnější komentář, ale vyspal jsem se na to a teď po ránu vím, že mi tahle srágora za invektivy nestojí. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (8)

  • Speciální pohyby, které některé postavy v seriálu dělají, vytvářel Ryan Heffington, který se proslavil především díky choreografii k nejúspěšnějším klipům zpěvačky SIA. (Martrix)
  • V 1. minutě, když doktor Roberts (Emory Cohen) posiluje, slyšíme v pozadí skladbu „Ordinary World“ od anglické kapely Duran Duran, která vyšla na jejich sedmém studiovém albu nazvaném „Duran Duran“, které bylo přezdívané „The Wedding Album“ a jenž vyšlo v roce 1993. (Trajektt)

Reklama

Reklama