Reklama

Reklama

Baletky, které musí předčasně ukončit svou kariéru, to nemají jednoduché. Celý svůj život do té chvíle věnovaly jen tanci a jejich příprava na skutečný život není dokonalá. Až na maximální sebekázeň a vůli dohnanou až do krajnosti. Bývalá primabalerína Dominika Jegorovová (Jennifer Lawrence) navíc žije v dnešním Rusku a se svou matkou čelí bezútěšné a nejisté budoucnosti. Díky tomu se stává snadnou kořistí ruské tajné zpravodajské služby a dostává se do jejího kurzu, v němž školí „volavky“. Zde probíhá tvrdý výcvik, jehož cílem je naučit své „žákyně“, aby v roli profesionálních svůdnic využívaly své tělo a mysl jako dokonalé zbraně. Po ukončení zvráceného a sadistického tréninku je Dominika jako nejnebezpečnější volavka nasazena na Nathaniela Nashe (Joel Edgerton), důstojníka CIA, který řídí jednoho z nejdůležitějších špiónů v Rusku. Dominika s Nathanielem vede souboj silných vůlí plný špionských triků, nedůvěry, ale především vnitřně bojují s nevyhnutelnou vzájemnou touhou. Dokáže ji Nathaniel přesvědčit, že je právě on tou jedinou osobou, které může věřit? (Cinemart)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (586)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Sexy Jennifer Lawrence v eroticko chladném špionážním Thrilleru. Určitě si myslím, že kdyby se téhle látky ujmul Fincher, který původně měl film natáčet je to daleko větší pecka, ale pořád se jedná o obstojný Thriller, který se nebojí nahoty a krve. Jennifer Lawrence je zde velmi sexy a ukáže se full frontal naked, což potěší nejedno mužské oko a potěší i tradičně výborný Joel Edgerton. Tvrdý tréning, který Jennifer v Rusku podstoupí, aby se stala Red Sparrow je natočen velmi efektivně, psychologicky tíživé a erotické dusno je všudypřítomné. Občas je sice znát, že stopáž 140 minut se v jistých sekvencích táhne a zkrátit by neuškodilo, vyloženě o nudu jsem nezavadil. Výborné je závěrečné Torture a rozuzlení. Solidní film, který díky erotice a brutalitě se vyhýbá Mainstreamu a nabízí netradiční látku, jaká v kinech delší dobu nebyla. 75% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Rudá volavka představuje špionážní thriller, v kterém je erotika a sex nástroj pro manipulaci. Dlouho mi takový film chyběl. Nabízí pohled na to, že každý má svojí špatnou stránku, které se dá využít, vytěžit z ní maximum a pak odejít dál. I přes délku si film jde za svým a nabízí slušnou podívanou, a to nejen s určitou mírou nahoty, která je někdy i pěkně bolestivá. Velice slušně se povedl casting, Jennifer se na roli chladné, ale vnímavé primabaleríny hodí, Edgerton je uvěřitelně lidský, Irons typicky mentorský a Matthias Schoenaerts jede na plné obrátky. Vše v pozadí sekunduje přísný pohled Charlotte Rampling. Jsem rád, že můj oblíbenec Francis Lawrence se zase pomalu odráží zpět mezi režisérkou elitu Hollywoodu, kde po menším odskočení ("vydělám si na zbytek života s Hunger Games") patří. Povedený film. PS: přestože film působí, že se pohybuje mezi Moskvou, Londýnem a Budapeští, většina filmu se natáčela v Budapešti (vč. interiérů z Moskvy, doporučuji navštívit např. New York Café v Boscolo Budapešť nebo Book Café), jako pravidelný návštěvník Budapešti jsem se musel usmívat velkou část filmu (když zrovna někdo netrpěl, aby se neřeklo...). ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO Špalíček/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Scénář 7/10/// PLUS: v některých scénách nesmlouvavě drsné, pro fanoušky Jennifer Lawrence film jak stvořený, rád jsem viděl dotyčné herce ve vedlejších rolích (Irons, Hinds, Rampling) MÍNUS: špiónský film je o tom, na čí straně kdo je, nevím jestli jsem v tom měl úplně jasno po celou dobu filmu, protože mi přišlo, že ani postavy v tom nemají úplně jasno, snaha zmást je, by mohla zmást i diváky, nějak to nemá úplně atmosféru a v podstatě žádnou akci, když to srovnám s filmem Atomic Blond, tak tady máme divácky úplně jiný zážitek./// Shrnutí: Vskutku náročnější podívaná, žádný mainstream. Film stavějící na scénáři, dialozích a především uvěřitelném herectví a několika mála drsných scén. Bude to stačit? Váhám mezi 3,4* Chtěl jsem se nechat překvapit a o filmu skoro nic nevěděl, tentokrát by možná stálo za to si něco zjistit. Nicméně, nenudil jsem se./// Celkem 70%/// ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy, kde spolu rusové mluví v Rusku anglicky, působí to velmi autenticky. Rovněž velmi ocením, když se hlavní hrdinka v jedné scéně velmi vážně zrání, ale ve druhé už je ok a když se to opakuje třeba třikrát, čtyřikrát za film sám získávám pocit nezničitelnosti. Dále..... ne samozřejmě šlo by to tady rozebrat na atomy a filmu chudáku by splasklo sebevědomí, ale proč to dělat, když mně 140 minut uteklo jako voda, na Jennifer jsem mohl kukadla nenechat. Filmu nechyběl šmrnc, napětí ani sex apeal. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Film o tajných agentoch, v ktorom vie každý o každom všetko, no zároveň sa tvári že nevie nič, v ktorom si “každý” robí čo chce, no zároveň plní príkazy, pričom vyskladaný je na tak neskutočne primitívnych, priam urážajúcich princípoch lacnej propagandy, až ma človek pocit, že sleduje komédiu. Bývala profi baletka, následne stelesnená "Mata Hari" alias Jennifer Lawrence, hrá svoju úlohu tak nesmierne tragicky, že by jej neverila ani poštárka pri odovzdávaní dôchodku so splnomocnením, no zato dokonale zvládne detektor, aby si zdanlivo zabezpečila lepšiu budúcnosť v krajine neobmedzených možností, a tak si za jej hranicami, konečne zašukala dobrovoľne. V živote by som nepovedal, že uvidím túto herečku pôsobiť tak "asexuálne", pričom posledná kurva z E55, by dala do svojej role viac emócii, ako TY, milá moja .. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (37)

  • Natáčelo se od 5. ledna do 10. května 2017. Mimo Slovenska a Maďarska se natáčelo ve Velké Británii, v Rakousku a na londýnském letišti Heathrow. (Varan)
  • Ruské postavy hrajú americkí, britskí, belgickí, holandskí, nemeckí, ukrajinskí a poľskí herci. Hlavnú americkú postavu vo filme (Nate Nash), hrá austrálsky herec Joel Edgerton. (Astonko)
  • V čase 02:25, kdy se Nathaniel Nash (Joel Edgerton), chystá k odchodu, sahá pod stůl pro ukrytou zbraň levou rukou a přendavá si jí do pravé ruky, protože je pravák. Každý člověk, který má byť základní výcvik, by si zbraň umístil tak, aby jí mohl brát svojí tzv. silnou – dominantní rukou. Jedná se o logický nesmysl, obvzláště když se jedná odůstojníka CIA s dlouholetou praxí. (Globus_Jirka)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama