Reklama

Reklama

Baletky, které musí předčasně ukončit svou kariéru, to nemají jednoduché. Celý svůj život do té chvíle věnovaly jen tanci a jejich příprava na skutečný život není dokonalá. Až na maximální sebekázeň a vůli dohnanou až do krajnosti. Bývalá primabalerína Dominika Jegorovová (Jennifer Lawrence) navíc žije v dnešním Rusku a se svou matkou čelí bezútěšné a nejisté budoucnosti. Díky tomu se stává snadnou kořistí ruské tajné zpravodajské služby a dostává se do jejího kurzu, v němž školí „volavky“. Zde probíhá tvrdý výcvik, jehož cílem je naučit své „žákyně“, aby v roli profesionálních svůdnic využívaly své tělo a mysl jako dokonalé zbraně. Po ukončení zvráceného a sadistického tréninku je Dominika jako nejnebezpečnější volavka nasazena na Nathaniela Nashe (Joel Edgerton), důstojníka CIA, který řídí jednoho z nejdůležitějších špiónů v Rusku. Dominika s Nathanielem vede souboj silných vůlí plný špionských triků, nedůvěry, ale především vnitřně bojují s nevyhnutelnou vzájemnou touhou. Dokáže ji Nathaniel přesvědčit, že je právě on tou jedinou osobou, které může věřit? (Cinemart)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (586)

nash. 

všechny recenze uživatele

Potřebujeme odhalit elitního krtka, který v tom umí chodit. Tak na něj pošleme mladou šlapku, která má za sebou jako agentka dva měsíce výcviku a ještě to nedělá dobrovolně. Jistě. To má logiku. Celé je to zbytečně dlouhé, překombinované, nepříliš zajímavé a hlavně studené jak psí čumák. Žádné napětí, žadná akce, žádná velká gradace. Jennifer Lawrence není ani svůdná, ani smyslná, ani sympatická a už vůbec ne věrohodná. Nezachrání to ani to, že se každou chvíli svléká a předstírá antierotickou erotiku. Kromě toho svlékání platí pro ostatní postavy víceméně totéž. Ani sympatické, ani věrohodné. Chemie nulová, interakce bez jiskry, takže jeden charismatický Jeremy Irons to věru nezachrání. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi připomíná střední; nic moc toho ve mně nezůstalo, pamatuju si akorát to, že jsem se bavil. 140 minut s Jennifer ale i přesto považuju za týrání, mně prostě nebaví koukat na někoho, kdo se neustále tváří jakoby měl kolíček v zadku. Chválím atmosféru, způsob natočení akčních scén a soudruhy z ortopedie. A jenom se modlím, abych nikdy od holky neuslyšel větu: "včera jsem viděla Rudou volavku, pojď, něco ti ukážu..." (Banff, Kanada) ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo špatně celé. Jedna hvězdička za hudbu, jinak je film děsná kravina. Jennifer unylá alias kožený ksicht- je všechno možné jenom ne sexy rafinovaná potvora, děj jsem nepochopila, scénář je iracionální, chvílemi úsměvně trapný, režisérský záměr natočit špionážní napínák se nezdařil, vyšla z toho otravná zdlouhavá slátanina, která takové Brutální Nikitě nesahá ani po kotníky. A ty neustálé povzdechy všech nade vším.... ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jestli takhle v 21.století fungují tajné služby, tak je naše společnost mnohem blíž totálnímu rozkladu, než vůbec kdokoliv z nás tušil. Nejen že se ta sladká prdelka do role vůbec nehodí, ona totiž hraje pořád stejně. Vyvalí kozy, zahoupe bokama a prdelí a všichni se z ní můžou posrat. Asi dvě scény mají opravdu dobrý náboj a to je útok ve sprchách holí a mučení, jinak je to nudná, tupá a nezáživná sračka s tragickým scénářem a stupidním chováním všech postav. To rádoby zamotané finále už mě doslova nahlas rozesmálo. Celé mi to přišlo, jako kdyby si děti kolem třináctého věku hráli v umělecké škole na špiony a cvičili na školní představení pro rodiče. Absolutní výsměch každému divákovi, který má větší IQ než 100 a nevovil SPD a Zemana. Na nic si nehrající retro lahůdka Atomic Blonde strčí tuhle stupidní hovadinu do kapsy. Kokotina s velikým K. 30% ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Rudá volavka je špionážní krimi thriller, který se snaží převážně šokovat brutálními scénami, což se mu daří. Velmi autenticky pak působí, když spolu rusové v Rusku mluví anglicky a stejně autenticky působí i to, že když hlavní hrdinku "seřežete jako jelito", tak je v další scéně už úplně v pohodě. Celý film tak nějak přemýšlíte pro koho hlavní hrdinka vlastně pracuje a misky vah se s každou scénou převáží buď na jednu, nebo na druhou stranu. Finále jsem tak nějak předvídala, takže mě vyloženě nepřekvapilo. Na tohle budu ještě hodně dlouho vzpomínat, ovšem asi ne v dobrém. 3* ()

Galerie (77)

Zajímavosti (37)

  • Napriek tomu, že film má byť natočený podľa skutočných udalostí, známy historik špionáže Nigel West v článku z roku 2018 spochybňuje existenciu takýchto škôl, aké sú ukázané vo filme. (Arsenal83)
  • Názov filmu sa objaví v 12. minúte. (figis20)
  • Kandidáti byli skutečně nazýváni „vrabci“ nebo „volavky“. Škola uvedená ve filmu opravdu existovala ve městě Kazaň na břehu řeky Volhy v Rusku. (griph)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama