Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kumail je stand-up komik, příležitostný řidič Uberu a největší fanoušek Akt X. Emily studuje psychologii, má skvělý smysl pro humor a rozhodně se teď nechce vázat. Alespoň do chvíle, než vyrazí na večer stand-up komiků. Duchapřítomný Kumail Emily okamžitě padne do oka, a i když oba tvrdí opak, brzy je jasné, že nepůjde jen o záležitost na jednu noc. Nadějně se rozvíjející vztah ale naruší záhadná nemoc, která Emily uvrhne do umělého spánku. Teprve v nemocnici se potkává Kumail s jejími svéráznými rodiči, kteří se přes počáteční nedůvěru s Kumailem postupně sbližují, což generuje řadu zábavných situací. (Aerofilms)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (297)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nejlepší romantická komedie roku a to bez nadsázky. Hlavně tedy proto, že je The Big Sick jednou velkou dvouhodinovou srdceryvnou přehlídkou životních příhod sympaťáka Kumaila Nanjiani. A taky proto, že si ke spolupráci přizval mojí oblíbenou Zoe Kazan a jak se posléze ukázalo jako podstatnější, ba přímo kardinální, hlavně její filmovou maminku Holly Hunter, jejíž emotivní scény jsou zkrátka úchvatné a užíval jsem si každou minutu. Těšil jsem dlouho a shlédnutí si i tak neúmyslně prodlužoval, o to větší skvost jsem však dostal. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Milé, příjemně uvolněné, poměrně chytré, chvílemi velice dojemné. Zmínky a narážky na Pakistán, život muslimů a Islám obecně jsou trefné, vtipné a celkově hodně působivé. Imho nejsilnější momenty filmu. Bohužel to hodně trpí přehnanou délkou, kvůli níž zejména druhá polovina výrazně ztrácí tempo a stává se tak dlouhým a nepříliš záživným čekáním na sice hezký, ale nepřekvapivý konec. 60 % ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Ve Varech mi tenhle snímek unikl a teď mě trochu mrzí, že jsem si ho neužila ve festivalové atmosféře. Nejedná se o klasickou komedii, která by vás dostala do kolen, nad dialogovými vtípky se většinou jenom pousmějete, ale scénář je prostě boží. Střet dvou odlišných kultur je zde charakterizován hlavně bojem hlavního hrdiny s tradicí dohodnutých svateb, tedy s náporem svobodných slečen, co "jedou náhodou kolem". Mezi Kumailem a Emily to správně jiskří, mnohem důležitější je ale Kumailův rozvíjející se vztah s rodiči jeho vyvolené. Ty hrají Holly Hunter a Ray Romano (pamatujete na seriál "Raymonda má každý rád"?) a rozhodně si je oblíbíte. Ve filmu je dostatek úsměvných i dojemných momentů a třešničkou na dortu je samozřejmě fakt, že scénář napsali skuteční Kumail a Emily podle vlastního životního příběhu. Skoro 5*. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

4* před filmem byste se měli připravit na to, že jde o nezávislý kousek, což je od začátku vidět a liší se stylem od běžných romantických komedií. Má trošku rozvláčný rozjezd, ale pak už to stojí za to. A i když je v hlavní roli stand-up komik, tak žádné břichobolné vtipy nebudou na pořadu dne. Jinak však nepřijdete o nevtíravý humor, trošku netradiční romanci a hlavně se dozvíte hodně o Pákistánu ;-). Za sebe musím říct, že jsem se bavil dostatečně a za to dostává ode mě 4 hvězdičky ... a jestli hlavní dvojice bude spolu, tak na to si musíte počkat až do poslední minuty filmu. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Film se pro mě rozjížděl opravdu velmi zvolna a příliš jsem nechápal, proč by mělo jít o komedii, pochopil jsem paradoxně až ve chvíli, kdy začalo jít do tuhého a na scénu se dostali Emilyini rodiče. V té chvíli jsem se začal docela dobře bavit a vydrželo mi to téměř do konce snímku. Téměř. Závěr byl opět americky slaďoučký a předvídatelný a připravil film v mém hodnocení o možnou čtvrtou hvězdičku. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (12)

  • Keď si Kumail pochutnáva v aute na hamburgeri, dostane SMSku, v ktorej sa píše, že o 20 minút vystupuje. V správe si je možné všimnúť, že bola odoslaná pred dňom. (lebarbo)
  • Pridanie reálnych fotiek Kumaila a Emily do záverečných titulkov vznikol z podnetu herečky Leslie Mann po videní časti filmu. (lebarbo)

Reklama

Reklama