Reklama

Reklama

He's Out There

  • USA Scarecrow (pracovní název)

Rodina se chystá na výlet na svoji chatu, která stojí u jezera v opuštěné krajině. Otec (Justin Bruening) má ale ještě pracovní povinnosti, takže matka (Yvonne Strahovski) bude muset vyrazit se svými malými dcerkami napřed. Když dorazí na chatu, tak se seznámí s místním správcem a zdá se, že je vše v naprostém pořádku. Děvčata si spokojeně hrají, matka vybaluje a otec už je na cestě. Jenže z dálky je pozoruje John, který má úplně jiné úmysly. Podaří se otci nebo správci překazit jeho vražedný plán? (PROCESOR)

(více)

Recenze (80)

POMO 

všechny recenze uživatele

Nic nového pod měsícem na chatě u jezera, chtělo by se napsat. Ale tentokrát to příjemně dodržuje tradice klasických slasherů a je to dostatečně intenzivní na to, aby byly fandové subžánru spokojeni. V ohrožení matka s dcerkama a v baráku žádná střelní zbraň. Jenom kuchyňský nůž, versus novodobý Jason se sekyrou. Vidět to “v realitě” v Praze v úterý večer, nejspíš dám snobské tři. Na Sitges FF v záplavě současných hororů, ve kterých se jejich tvůrci neustále snaží o něco duchaplné a převratné (a vychází to jednomu z tisíce) dávám respectful 4*. [Sitges FF] ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Proklatě originální rozjezd - mámí, dédý, dvě princezny a strašidelný dům ve strašidelném lese, tedy horror jak se patří, jen pro otylé... pardon otrlé nátury. Aspoň tohle jsem si ironicky říkal ca první půlhodinu. Ale zatímco jsem už byl smířený s dalším zástupcem páchnoucí žumpy rodinného středoproudového kvazihorroru s ječícími dětičkami a matkou-bojovnicí, nabral děj postupně grády a vyklubal se z něho vcelku nadprůměrně nervydrásající kousek. Jistě, nervydrásající kousek s nervydrásajícím ječením dětiček a otravným archetypem matky-bojovnice. Ale zároveň i se slušnou dávkou napětí, s pohlednou sekernickou prací i několika jinými brutalitkami a se dvěma pěknými momenty s mobilním telefonem v hlavní roli. Tři a půl, ale rodinné scénky mi přeci jen do horroru neštymují. Malé bezvýznamné plus pak za několikasekundovou Yvonnu ve spodním prádle. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Film nemůžu ohodnotit líp než mírný nadprůměr, protože jsem se zhruba v polovině přistihl, kterak se celkem nudím, naštěstí všechno zachraňovala živější (ale zároveň mrtvější) závěrečná třetina. Hlavní záporák mi silně připomínal pátečního Jasona, knížka zase Babadooka, takže jsem si říkal, že tady mohl scénárista přece jen předvést více invence. Sesterské duo ale zahrálo vyděšené sesterské duo vcelku přesvědčivě a hlavní postavě jsem mohl s chutí fandit, protože se mi na Yvonne Strahovski moc dobře dívá (právě ona by byla jediným důvodem, pro který bych byl ochotný podívat se na třetí řadu Příběhu služebnice, kdyby ovšem na druhé misce vah nestála děsivá vidina Elisabeth Moss). 3*+ ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Bavlnka červená, do lesa lákala, děvčátka zmámená, radostně skákala.“ A uprostřed lesa tmavého, na pasece nevlídné, kol studánky jedovaté, z mechu zrádného pařez velký trčí, a na něm dřevorubcem zvráceným k dýchánku čajovému již prostřeno jest. K vytvoření výše popsané tísnivé atmosféry a ke kvalitnímu podzimnímu strašení přitom stačilo klubko provázku, čajový servis, dva hlenové muffiny a jedna zlověstná maska bez výrazu, vyvedená v duchu řezbářského minimalismu. OKÉNKO CHATY: [][] Co se za ním děje? Někdo šramotí a dupe v podkroví. Co udělá zodpovědná matka? Správně, opustí holčičky. WTF? Nechá je samotné v přízemí, úchylovi napospas, se zajímavým pokynem: „Hlavně zůstaňte na gauči! A vyrazí z baráku ven, hledat něco v autě. [][] Jo jo. Baterky divoce blikaly, holky zodpovědně hysterčily (občas i bezdůvodně) a úchylný řezbář vydlabával dřevěné oční jamky a těšil se, jak loutky uvidí, až do nich vloží oči holčiček. Slušný hororový průměr. Ale jen jeden zásek do zlosyna? Sakra, dorazit! Ty oběti se nikdy nepoučí... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Tie „len“ 3* ma vlastne dosť mrzia, lebo sa to začína perfektne. Sympatická matka s dvoma malými dcérami odchádza do geniálneho domu uprostred lesov v blízkosti jazera, do ktorého stredu vedie mólo a všade naokolo sú iba hlboké lesy a ešte hlbšie hory. No a noci, tak tie si asi viete predstaviť: ponuré, tiesnivé, až nepríjemne tiché, no napriek tomu máte pocit, že sa na vás z lesa niekto pozerá. Je ukrytý za kmeňmi stromov v tme, kým vy sa pohybujete síce v relatívnom bezpečí zamknutého domu, ale je vysvietený a vy ste v ňom na rane ako nejaká zas*atá rybka v akváriu. Bohužiaľ, po fakt dobrom hororovom rozjazde to začne skĺzať ku klišé a zvratom natoľko očakávaným, až sú absolútne nudné. Miestami vás dokonca až rozčúli, po akom klišé tvorcovia siahli. Ku koncu už si len od bezmocnosti trieskate hlavou o stôl (alebo aký nábytok práve máte po ruke). ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Písnička, která hraje na konci filmu, je „Hey Boy In The Pines“ od Public Domain. (Duoscop)

Reklama

Reklama