Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Své milostné okouzlení prožívají nejen mladičtí hrdinové filmu šestnáctiletý Petr a stejně stará dívka Andrea, ale i jejich rodiče, kteří se po letech znovu setkali. Rádoby poetické ladění je však místy násilné stejně jako střídání barvy s černobílými pasážemi. Láska patří mezi Kachyňova normalizační díla, která postrádají osobitost, nahrazuje ji křečovitou stylizací, která postihuje všechny složky filmu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (54)

farmnf 

všechny recenze uživatele

Jak správně píše borsalino, láska 100x jinak od Kachyni. Volba poetické jemné krásky Schallerové na jedničku, volba pubertálního Kaisera do hlavní role za 5. Milena Dvorská tu hraje jak v Nároďáku, je jako zubařka z maloměsta víc než pravdivá. Mistr Kachyňa to ovšem přeplácal obrazovými alegoriemi a sem tam děj působí jaksi roztrhaně (zvlášť když lotr místní školy Kraus troubí na trombón-hodně ujeté).Nicméně doporučuji, rozhodně vás to nenasere. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Vizuálně vysoce nadprůměrné - zaujme především významné používání barevných filtrů přes černobílý obraz, čili technika používaná v němém černobílém filmu a v kontrastu k ní křiklavě barevné pasáže. Oproti zvyklostem je ale "šedá" realita podáváne černobíle, kdežto sny dokonale barevně. Dalším pozitivem jsou výborní herci: neodolatelná Jaroslava Schallerová a vynikající Oldřich Kaiser ve svém filmovém debutu. Na druhé straně bohužel obvykle nevýrazná Milena Dvorská a extrémně nesympatický František Velecký. Každopádně, ačkoliv scénář místy poněkud drhne, jde o povedený snímek, který není radno přehlížet. Ještě k rozšíření textu distributora (ten je poněkud zmatený): Andrea žije s rozvedenou maminkou na malém městě, přičemž se k nim náhle stěhuje Petr se svým otcem, bývalým hokejistou a současným alkoholikem. Rodiče prožili v mládí románek, na němž chtějí teď postavit manželství. Jejich děti k sobě nejprve nemohou najít cestu, ale po nedlouhé době se věci mění... ()

PatoP 

všechny recenze uživatele

Zhliadnuté hlavne kvôli Jaroslave Schallerovej, ktorá bola krásna, podmanivá a veľmi pôvabná. Dokážem si predstaviť, ako chlapi v tej dobe za ňou šaleli. Pre mňa jednoznačne najkrajšia herečka československého filmu. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Milena Dvorska neskutecne krasna... Az se cloveku nechce ani verit, jaky podivny zivot tahle pani mela... Karolina pouze jako hlas. Skoda. Film prumerny. ()

Ripley 

všechny recenze uživatele

Klasický,jen lehounce nadprůměrný Kachyňa s obrovskou přidanou hodnotou v podobě krás Jarky Schallerové a Milenky Dvorské. ()

KM Phoenix 

všechny recenze uživatele

Vcelku průměrné rodinné drama, které se za každou cenu snaží působit jako něco víc, možná proto je tu zmíněna i kategorie "poetický". To však znamená náhodné střídání barevnosti obrazu a pak záběry na polní aktivity, což asi mají být snad až snové výjevy, ale ve skutečnosti jsou to záběry na partu teenagerů (včetně Krause a jeho bandy ze Saxány) co různě skotačí po strništi za přítomnosti různých rekvizit. Někdy jsou to elpíčka, jindy dechovka, bicykly a také až absurdní hopsání na skákacích míčích. ()

MR007 

všechny recenze uživatele

Experimentální, místy zdlouhavé, na Kachyňu možná trochu slabší, ale jinak stále nadprůměrná alegorie. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Poetika tohodle snímku je mi vzdálená. Představy mladého páru jsou slušný cirkus, ale mě se nedotýkají ani omylem. Dramatciká stránka není špatná, ale rozvláčný děj bez výrazněji nápaditých scén je vcelku nekonečná nuda, i když film trvá "jen" 88 minut, je to na tenhle film možná až moc. 40% ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem byl nadšený, bavilo mě to víc, než dle mého názoru přechvalovaná Romance pro k. Prostě léto, barvy, hudba, zamilovanost a k tomu dobří herci. Jenomže Kachyňa se neuhlídal a tak v polovině filmu začínají být ty snové sekvence pěkně otravné, některé jsou navíc dost kýčovité. Škoda, přeškoda. I tak je to ale přijemná letní romance. ()

GlamourCat odpad!

všechny recenze uživatele

Přestože nemám pocit, že je Kachyňa pedofil a je to potvrzeně oprávněný pocit, tenhle film se mu moc nepovedl. Podivný umění, který ale nikam nevede a nic neřekne. Pro jakou věkovou kategorii to mělo být? Všechny ty blbosti určitě stály hodně peněz a času a pro diváka je to jen takový úlet, chvíli se nudíte a chvíli jen nevěříte vlastním očím. A taky, Milena Dvorská určitě nevypadala starší, jak kolega Velecký a interpretace lidových písní je otřesná! ()

GIK 

všechny recenze uživatele

Fenomenální Liškova hudba. Podkreslená nadmíru povedenou výtvarnou stránkou. Vtipné rozhovory studentů. Nadabovaný hokejista mi moc neseděl, ale zase bravurně zvládá Hondu s levostranným řízením. Film má dva vrcholy: Je to Kaiserova stylizace na téma láska a pak především pouštění draků navazující na pasáž "Všechny ženy světa" s dechberoucí Schallerovou (prababička Hortenzie, když jí bylo 17; Carmen; domácí štěstí; Bonnie and Clyde; Pepina Rejholcová; princezna Pampeliška; Sibiročka; tisíc a jedna noc; divoška Jája; tajemná Angelika). 90 % ()

quixote 

všechny recenze uživatele

Rozpačitý film, který právem zapadl. Nesmyslné střídání barevného a čb obrazu (to mohl raději zústat celý čb), hodně trapné a křečovité „snové“ sekvence a hlavně papírem šustící dialogy. Kromě Jarky Schallerové nemají herci bohužel co hrát, jen tak existují a "hrají" svým exteriérem. I mistr se holt někdy utne. Tohle opravdu není Kaychyňa v nejlepší formě. ()

josieaddms odpad!

všechny recenze uživatele

Kaiser mě absolutně nebere. Myšlenka tohoto filmu taky ne. Umělecká intermezza se skákacími balóny už vůbec ne. Jestli se to někomu líbí, tak mu to přeji, ale pro mě to teda nebude. Zajímavá byla Milena Dvorská a potěšil mě Jan Kraus. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Přeplácané experimenty se střídání černobílých a barevných záběrů, křečovitá poetická stylizace s nevěrohodnými zvraty rozvolněného děje, omílání hitu Lásko, bože lásko ap. Nic moc. ()

DadysGirl 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale tenhle film mám pod kůží... Asi kvůli kráse hlavní hrdinky a samozřejmě neodolatelnému Oldřichu Kaiserovi... ()

karlee 

všechny recenze uživatele

Hm, jak tak čtu oficiální text distributora, tak je mi Kachyňova normalizační křečovitá stylizace bližší, než jeho osobitost:-) Asi mám od shlédnutí Valerie slabost pro JS. ()

Reklama

Reklama