Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tým detektivů pod vedením Marie Výrové má nový případ – vraždu muže, kterého nejdříve někdo postřelil kuší a ihned poté několikrát přejel jeho vlastním vozem. Vyšetřování detektivy zavede do prostředí exkluzivního lukostřeleckého klubu, jehož členy jsou dnes bývalí vysokoškolští spolužáci – ambiciózní náměstek primátora, který řeší rozvodovou situaci, uznávaný chirurg, který udržuje vztah s prostitutkou, existenčně zajištěný rentiér, a kontroverzní podnikatel. Situace nabere dramatický obrat, když vyšetřovatelé i potenciální oběti pochopí, že kdosi systematicky usiluje o jejich životy… (Česká televize)

(více)

Recenze (32)

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Plno zajímavých nápadů, tohle rozhodně není všední, rutinní kriminálka. Určitě ne z hlediska obsahu. Formálně to není tak působivé a propracované jako Vodník, z tohoto pohledu je to “jen” vyšší standard. Vodítek jsme dostali habakuk, zbývá už jen dát vrahům tvář. Podle mě máme splněno i v tomto bodě, mám svoje tipy. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ikdyž motiv vraha vypadá jasně od začátku, tak musím přiznat, že tohle mi sedlo jako něco zajímavého a jiného po delší stereotypní době kriminálek. Spousta postav a linek, které se příští díly budou spojovat ( nějak mi to konstrukcí vzdáleně připomnělo Strachův Labyrint)a krom skvělého obsazení ( number one Táňa Pauhofová ) a výborné dialogy. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až moc nastavované. Strážce zákona leností připomíná Policejní akademii. Hodně klišé jako místní elita sestávající se ze zlaté mládeže s vlivnými tatínky. Opakované reminiscence trochu unavují. Hodně záběrů luxusních interiérů , stálé popojíždění aut.K první vraždě se člověk pročeká. Otázka k polemice zda odveta zaslouží ospravedlnění ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Ke sledování prvního dílu Hřebejkova seriálu jsem se dostal náhodou; a o co vlastně šlo se dozvěděl až díky datům na čsfd. Kriminálka - byť zatím v zárodku - se mi nelíbila, prostředí ani lidé se mi nelíbili, jednotlivé akční obrazy mi přišly povědomé. Vrahem bude nejpíš fotr přejetého dítěte z mateřské školy. Ať to bude tak či jinak, jsou to dostatečné argumenty k tomu, abych tento seriál dále nesledoval a režiséra nepřeřazoval z druhé třídy do první. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příšerná ukázka znuděné režie a scénáristiky, obzvlášť bolestivá po vynikajícím Vodníkovi od Tauše. Nesympatické postavy s hroznými klišovitými dialogy (moudra typu "Chceš si koupit lásku? Kup si psa" nebo moralizaci o sexu za prachy od zlatokopky bez jakékoliv tvůrčí ironie už fakt nechci v tomto století slyšet). Naprostá demence policajtů - dva si vytipují poblíž místa zmizení dítěte někdejšího pedofila "který kdysi vyvázl, protože na něj byli fízlové zlí" v Armádě spásy, vyrazí k němu na drsnější výslech a výhrůžky typu "strčím ti dalekohled do prdele" (asi chtějí zopakovat chybu svého předchůdce). Následuje akce rozhořčeného tatínka, který jen tak s náhodně sebraným sousedem vyráží na lynč na člověka, kterého nezná (díky info od indiskrétního policajta), mučí ho ve veřejné budově a jako pikantnost mu chtějí strčit opět plastový meč do prdele (Jarchovský s Hřebejkem už asi vyčerpali všechny svoje anální trumfy). Prdel je však zachráněna, protože se vrací policajti, ale spíš zachraňují dva statečné občany - následek žádný, prostě styl gestapo a lynč je to podle Hřebejka asi v dnešní zemi v pohodě. Další dement jde vyslýchat, kdy propustili oběť, doktor mu musí nejenom napovědět, že se s obětí dobře znal, ale že někde v ČR včera vlastně taky rozjezdili dalšího člověka na kaši, naprosto neempatický, drsně žvejkající fízl je překvapen. A takhle bychom mohli pokračovat, tenhle díl musel urazit každého policajta, milovníka krimi nebo prostě racionálně přemýšlejícího diváka. Fakt strašně odfláklá záležitost. ()

Galerie (65)

Reklama

Reklama