Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Perla je nejvyšší a zároveň nejlépe zabezpečená budova na světě. Přesto její majitelé najmou velezkušeného bezpečnostního experta Willa Sawyera (Dwayne Johnson), aby to oficiálně potvrdil. Jenže pak začne v budově hořet a o technickou závadu se rozhodně nejedná. Will, coby bývalý šéf týmu FBI, který se specializoval na záchranu rukojmích, zažil už leccos, ale tohle je přece jen silná káva. Požár se rychle šíří a Will zjistí, že právě on je podle policie odpovědný za jeho založení. I když se zrovna pohybuje mimo budovu, bude muset rychle dovnitř, protože v jednom z nejvyšších pater je uvězněna jeho žena (Neve Campbell) se dvěma dětmi. A to stále ještě není všechno, v mrakodrapu se pohybuje ozbrojený gang, se kterým se bude muset Will taky vypořádat, pokud chce své blízké zachránit. Ještě jsme zapomněli zmínit, že po vážném zranění z minulosti má jednu nohu umělou a že jediná cesta do domu v plamenech vede přes vedle stojící jeřáb, z jehož ramene ve výšce několika desítek metrů bude muset přeskočit. (CinemArt)

(více)

Videa (9)

Trailer 5

Recenze (489)

eLeR 

všechny recenze uživatele

Iba jedna noha z mäsa a kostí. Škaredá rezná rana, ktorá by fakt potrebovala zašiť. Jeden chlapec s astmou. Oheň, ktorý nikto nehasí. Polícia v pätách. Ozbrojený gang. Dočerta ... všetko je proti nám. Vďakabohu za lepiacu pásku a umelú nohu. A ten Dvejn, čím je starší, tým lepšie vyzerá a asi aj hrá. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Hodně slabé 3 hvězdy. Akce by byla dobrá, ale je tam jedno fakt velké kdyby :D Byla by dobrá, KDYBY aspoň trochu se přiblížila realitě a hranice možného. Byla by dobrá, KDYBY tam byl třeba jeden záběr, člověk si řekne okej, to nedomysleli, jenže ono každá jedna akční scéna je tak extrémně za hranou, že se člověk až diví, jestli si režisér nedělá prdel :D Co je za problém prostě natočit akci a byť trochu ubrat a nebude tak extrémní, ale bude aspoň uvěřitelná a svou roli v příběhu splní. Borec leze po oknech mrakodrapu s lepicí páskou na rukách, borec skáče z jeřábu a už jen v těch záběrech jde vidět ta absurdita všech akcí a úplné vypuštění nějaké jednoduché fyziky. Jako ono člověk na to jde s tímhle očekáváním, že to asi nebude nějaká realistická věc, ale tohle je fakt šílené :D Jinak děj jednoduchý a předvídatelný a film ať už v dialozích ("je to má dcera, za ni klidně položím život!"...) nebo celkovém sledu událostí absolutní jedno klišé za druhým... ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Recyklácia hmotného odpadu ako systém možného prežitia je úžasná myšlienka. Recyklácia predžuvaných akčných a katastrofických skleneno pekelných požiarnych a protipožiarnych filmov, ktoré zväčša už v čase prvotného uvedenia na plátna dosahovali ledva priemerných kvalít, no tak takáto recyklácia je o hovne. Mrakodrap, nemrakodrap, veľkolepý rozpočet či nízkorozpočtový úlet. Všetko rovnaká srajda. Teda vlastne odpad. Ale aspoň som sa utvrdil v myšlienke, že aj keď svet okolo nás je jedna veľká katastrofa, rodina je stále nadovšetko. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Smrtonosná past říznutá Skleněným peklem není samozřejmě žádné veledílo. Jednoduchý příběh točící se okolo nejvyšší budovy světa má ale napětí, akci a švih. Ano, řada scén je naprosto nereálných a nejen Johnson by musel během filmu zařvat několikrát, jenže pokud vypnete mozek a necháte se unášet na vlně béčkových akčňáků 80. a 90. let, pak tvůrcům jistě odpustíte. Fascinoval mě samotný mrakodrap, který je udělán tak zdařile, že se ani nechce věřit, že neexistuje. Šablonovité postavy jak z nejlevnějšího comicsu, neohrožený hrdina bránící rodinu za každou cenu a záporák, který se sice moc neukazuje, ale odstraněn být musí. A do toho všeho šlehají plameny, skáče se z jeřábu či nad hořící propastí a vy víte, že hlavní postavy přežít musí. Jako oddechovka naprosto vyhovující. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Poučení z filmu zní: Když něco nejde, použij lepící pásku, anebo to vypni a zapni. Kdyby Mrakodrap vznikl v 90. letech, mohla z něj být parádní akčně/katastrofická kultovka. Takhle to je akorát solidní blbost, která mě ale (ani nevím přesně proč) i přesto docela bavila (jak jinak než jako guilty pleasure). Mix Smrtonosné pasti a Skleněného pekla nenabízí absolutně nic originálního a překvapivého. Vše jde podle těch nejzákladnějších příruček hollywoodských scenáristů, záporáci jsou trapní a nezajímaví, megalomanské využívání CGI jde zcela proti nějaké umírněné a soustředěné práci s prostorem a střih je velice často překotný a chvílemi až zmatený (nepochybuji, že to je ale schválně). Celková vizuální tvář filmu je tak dost průměrná a velké plátno opravdu nepotřebuje. Proč jsem se tedy vlastně i tak bavil? Asi prostě ten 90kový příběh a přístup k němu. Děj má spád a šablonovité zvraty a dějové odbočky, které se v propočítaný čas rozdělují a zase sbíhají, na mě působily asi nějak tak, jak měly. A potěšila mě i ta troufalá a očividná snaha inspirovat se klasickými hollywoodskými bijáky (a to včetně skleněného vyvrcholení á la Dáma ze Šanghaje). Ideální biják na sobotní večer v telce. 5/10 ()

Galerie (50)

Zajímavosti (7)

  • Natáčelo se od 14. srpna do 17. listopadu 2017 v Hong Kongu a Kanadě. (Varan)
  • Písnička, která hraje na konci filmu, je „Walls“ od Jamie N. Commonse. (Duoscop)

Související novinky

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

Dungeons & Dragons se dočká i seriálu

12.01.2023

Již letos v kinech uvidíme filmovou adaptaci populární hry na hrdiny Dungeons & Dragons. Snímek Dungeons & Dragons: Čest zlodějů natočili John Francis Daley a Jonathan M. Goldstein (Noční hra… (více)

The Rock míří do džungle

The Rock míří do džungle

10.04.2017

Dwayne Johnson se nefláká. Letos ho uvidíme v Rychle a zběsile 8, Pobřežní hlídce a Jumanji, tedy ve třech docela velkých filmech, a do budoucna to s ním bude podobné. V roce 2018 nám naservíruje… (více)

Reklama

Reklama