Reklama

Reklama

Ruby jako jedna z mála přežila záhadnou epidemii, která zabila téměř všechny americké děti. Ale nemoc se neobešla bez následků, začínají se u ní nekontrolovatelně projevovat záblesky ničivých superschopností, díky nimž je odvezena do speciálního tábora. Zde jsou nedobrovolně internovány další přeživší děti, u kterých se projevily podobné superschopnosti. Tyto nadpřirozené síly jsou označeny barvami: zelení jsou výjimečně inteligentní, modří ovládají telekinezi, žlutí mají kontrolu nad elektřinou, oranžoví umí číst myšlenky a ovládat paměť a ti nejnebezpečnější, červení, ovládají oheň. Ruby by měla být zařazena mezi oranžové, ale v táboře se jí podaří svou skutečnou sílu utajit a vydává se za poměrně neškodnou zelenou. Poměry v táboře jsou brutální, některé děti postupně mizí a Ruby, které je nyní šestnáct, se rozhodne pro útěk. Na cestě za svobodou se přidává k další skupině přeživších, v jejímž čele stojí charismatický Liam (Harris Dickinson), který se snaží z uprchlíků vytvořit náhradní velkou rodinu a najít pro ni společnou budoucnost. Ale Ruby se bojí po všech svých zklamáních někomu uvěřit. Tím spíše, že i v komunitě uprchlíků se najdou takoví, kteří se nezastaví před ničím. (CinemArt)

(více)

Recenze (166)

Marze 

všechny recenze uživatele

Přes značný potenciál je zklamáním sledovat jak film sklouzává do typického dorostenecké pohádky. Zazní zde i nejčastěji věta v Hollywoodské produkci: "Musíme odsud vypadnout!". Bral bych to jako povel k odchodu z kina, ale vstupné se bohužel nevrací. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Koukat se na to dá (možná proto, že nejsem podobnou tvorbou přesycen - Labyrint jsem neviděl, Divergence jen první film, Hungry Games taky jen první film). Teenagerské fantasy. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Tyhle sci-fi snímky o dospívajících s kapkou romantična jsou přesně pro mě! Jedná se o velice zajímavý námět, sice se nedozvíme, jak tato epidemie vznikla, ale děj filmu je rozmanitý a neustále se něco děje. Láska mezi hlavními hrdiny se mi také líbila. Ale zaskočil mě smutný konec, to bylo špatné rozhodnutí od Ruby... Jinak konec byl takový, že to vypadá na pokračování, ovšem film vydělal málo peněz, takže se ho asi nedočkáme... ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem katastrofu a dostal jsem ji. I když jsem tajně doufal, že to tak nedopadne, tak tohle je film, u kterého už po prvních 5 minutách divák ví, že to bude peklo. Nápad a vizuální zpracování dobrý (tomu odpovídá rozpočet 34mil. dolarů), ale nic jiného tam nefunguje. Sorry, ale love story mezi 11 letou negroidní holčinou s vycpanýma prsama a 20 letým "frajerem" opravdu fungovat nebude, nevím, jestli režisér fetuje a nebo se prostě do každého amerického filmu musí cpát tyhle lovestory... Konverzace a dialogy nudné a trapné, celkový děj je ÚPLNĚ USPĚCHANÝ, scény přeskakujou rychle a někdy beze smyslu. Dokážu si to představit jako seriál, popř. že knižní série by mohla být taky dobrá, ale tohle opravdu ne. Závěrečná "bitva" téměř ani žádnou závěrečnou bitvou nebyla, celý děj předvídatelný a úplný konec filmu -naprostá parodie na Hunger Games. Hlavně už ne druhý díl prosím... ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Začátek se slušně rozjel a došlo postupem času na kouzelnou akci ale co z toho když to potom klesalo, čekal jsem že jejich schopnosti budou využitý víc a ne jen chvílemi a délku filmu bych zkrátil a bylo by to lepší konec už tomu nepomohl. Aspoň hudba se povedla byla příjemná a herci no nepředvedli se měli být více akční ale budiž. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mě to nejvíc připomínalo X-Meny. Také je tu cosi na způsob mutace, také se toho obyčejní lidé bojí a nakonec i tady se najde skupina nadaných, kteří chtějí vládnout. Že je to hozené do teenagerovského módu á la Hunger Games na ústřední inspiraci nic nemění. Každopádně mě se to líbilo. Filmu sice chybí rozpočet, což je občas znát na akci i efektech, ale s danými financemi si tvůrci poradili celkem dobře. To, co chybí, dohánějí tempem i dějem, který sice není bůhvíjak složitý, ale prakticky postrádá hluchá místa, takže se dají přehlédnout i lehké scénáristické fauly. Jestli je ale někde znát šťastná ruka, tak je to obsazení. Amandla Stenberg je nejen sympatická, ale roste zní i výborná herečka a se zbylou trojicí ústředních hrdinů se výtečně doplňují. Normálně bych žehral, že hlavní hrdinové dostali až příliš mnoho prostoru na úkor záporáků a dalších postav, ale tady mi to vůbec nevadilo. Klidně bych se podíval na další díl, ale obávám se, že v konkurenci podobně laděných blockbusterů nemá The Darkest Minds šanci. 75% ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Adult ságám odzvonilo a Temné síly jsou toho důkazem. Kdyby byl film natočený před osmi lety bez předchozích bratříčku, byl by hitem, ale bohužel se snaží stát pračkou na peníze píšícím autorům příliš pozdě. Nedokážu si představit, jak by mohl sebevětší šikovnější tvůrce převést na plátno něco nového z tohoto žánru. Opět se (ne)seznamujeme s dětskými hrdiny, kteří jsou stejní jako s předešlých ság, opět je zde čitelné zlo a opět zde vše funguje na debilním principu. Neříkám, že se nenašly nápady, které by fungovaly lépe než v mnoha finančně úspěšnějších sérií, ale přesyceností toho žánru to nejsem schopen vstřebat. Musím říct, že dvakrát jsem málem usnul a jednou se modlil za blížící se závěrečné titulky......3/10 ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Průměrná sci-fárna s ne moc sympatickými hlavními hrdiny. Místy nuda, ale aspoň to má pěkné efekty. Za mě 50% :) ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Zajimavy pocin, u ktereho je bohuzel znat prilisna amaterovost. Spousta faktu a scen nesedi, jakoby tvurci sverili strih novackovi. Jako napad skvele a s otevrenym koncem doufam, ze bychom se mohli dockat alespon jedne sezony serialu, ktery by mohl navazat. Potencial tam je. ()

Rosana 

všechny recenze uživatele

Já už mám nějak plné zuby filmů, kde lidi rozdělí podle nějakých schopností do "kolejí", "sekcí", "zaměření", "barev"... Vlastně tyhle filmy nejsou o ničem jiném, než o někom výjimečným, kdo se ze svého zařazení snaží vymanit. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Postapo pro děti. 1) Stoprocentně předvídatelná podívaná si hraje na hlubokomyslné úvahy, ale je prostě hloupá. 2) Ještěže tu jsou pěkní kluci: 23letý Ir Patrick Gibson (presidentův syn Clancy) a 22letý Angličan Harris Dickinson (modrý kluk Liam). ()

Miseet 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si říkala: "cože?", a považovala jsem to za další young shit, ale ve finále to nebylo zase tak špatný jak se na první pohled zdálo. Námět je poněkud zvláštní, ale svým způsobem i zajímavý. Hlavní postavy jsou mega sympatické a herci byly do nich dobře dosazeni. Atmosféra zde je bohužel minimální a celý film sledujeme prakticky jedno a to samé. Já bych si přála více dobrodružství, když už nic jiného. ()

applause 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě mile překvapil. I když dějem připomíná Divergenci, není zcela šablonovitý a hlavně předvídatelný. Z hereček vyčnívá zejména Amandla Stenberg, ale ostatní herci jsou také sympatičtí a snadno si je oblíbíte. Příjemná podívaná. Doporučuji. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nudné,rozvleklé a nevýrazné teen "sci-fi",které hodně vzdáleně připomíná Divergent a...a to je vlastně všechno...20% ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Divergence na druhou. Myslím, že už jsme všichni přesycený z těchhle teen sci-fi thrillerů se superschopnostma. To za prvý, a za druhý, tohle bylo až moc pro děti. Ničím se to extra nelišilo od ostatních podobnýho typu, pokus o vytvoření romance slabej a ani tam nebyl potřeba. Bylo mi vlastně jedno, jak to celý dopadne, nic to se mnou nedělalo, i když se to snažilo něco vzbudit. Holt je potřeba celej film budovat atmosféru, aby se následně mohli pokusit vyvolat emoce. To že to skončilo otevřeným koncem jasně vysílá signál, že by tvůrci chtěli pokračování, ale jelikož si ani jednička na sebe nevydělá, můžeme bejt v klidu. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Tak si to shrňme, Temné síly mají vyprávět příběh o dětěch, které mají super schopnosti, podobně jako Hrdinové či X-Meni, ale film tohoto potenciálu vůbec nevyužívá. Spíš se zaměřuje na chemii mezi hlavními postavami a buduje vztahy. To je fajn, takže to spíš funguje jako young adult romance, což věřím, že mladé slečny ocení - hlavně, když tu máme krásné mladé herce. Dalším prolémem je příběh, který na stránkách knihy určitě funguje, ale ve filmu těžko. Jediné pozitivum byl samotný závěr, kde jsem čekal, že se tvůrci budou řídit zajetým standartem, ale zde šli proti proudu. Skvělé! Zbytek příběhu je ale jednoduchý, předvídatelný a kdo na jakou stranu patří pochopíte rychle. Navíc krásně tu funguje využívání předmětů, které někdo dostane na začátku a vám je jasné, na co budou a kdy je použije. Co se mi líbilo, byl vytvořený svět. Chvílemi vypadal jako z The Walking Dead a určitě bych z něho vytřískal víc. Opět ta stejná chyba, spíš se zde zaměřujeme na vztahy, chemii, než na nový svět, kde děcka mohou pohnout skálou. Knihu si možná přečtu a dám šanci i druhému dílu, který by mohl vzniknout a závěr sliboval, že tentokrát by se mohlo jednat o akčnější příběh. ()

kombajn 

všechny recenze uživatele

Něco bylo odhadnutelné, ale vlastně se mi to docela dost líbilo narozdíl od Hunter Games a spol. Jen by to chtělo další jeden až dva díly, což se bohužel asi nestane. 3,5 * zaokrouhluji nahoru, protože 53 % mi přijde nepatřičně málo. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Začátek sliboval a vypadal dobře,pak se film svezl na vlně podobnejch teen filmečků s podobnou tématikou.Dá se,ale ale opravdu jen jednou.50%. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tyhle vize mám rád, ale tady se jako skoro vždy vůbec nic nedozvíme co a jak. Jen že většina dětí umře a ty co přežijí mají schopnosti a tak jsou všechny děti uvězněni v táborech, kde je dělí podle toho co umí. Velká škoda nevyužitého potenciálu, tady jen sledujeme road movie skupiny dětí kam si do bezpečí , které stejně nikde není. Závěr filmu byl hodně odfláknutý, či přesněji se asi počítalo s pokračováním, jenže propadák tady toho už nic dalšího neumožní. Tak že průměr. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Hloupé, blbé, trapné, předvídatelné, schematické, idiotské, nudné, amatérské, debilní, nedomyšlené, klišovité, nelogické, pitomé... Styděl bych se za sebe, napsat takový příšerně dementní scénář, kde si člověk minutu co minutu buší rukou do čela, jestli si jako tvůrci dělají prdel, nebo co. 15% ()

Související novinky

Sherlockova sestra míří do kin

Sherlockova sestra míří do kin

11.01.2018

Vlna young-adult sérií nám po Stmívání, Hunger Games a Divergenci trochu utichla (už nás čeká jen třetí Labyrint), ale nebojte se – další filmy jsou za dveřmi! Elizabeth Banks chystá Rudou královnu,… (více)

Reklama

Reklama