Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poručík Web Smith (Wesley Snipes), styčný důstojník policejního komisařství v Los Angeles, je povolán, aby vyšetřil vraždu mladé ženy v zasedací síni správní rady jedné japonské společnosti. Tajemným telefonátem naváže kontakt s podivnou přízračnou postavou - s detektivem Johnem Connorem (Sean Connery), o němž se říká, že je pod vlivem Japonců. Web zjišťuje, že Connor je člověk s velkou mocí. Společně pak vytvoří sehraný tým, který bude prověřen až na pokraj svých možností. Čím více pronikají do záhady tajemné vraždy, tím více pronikají jejich krvavá tajemství do nich samých. Každý úder srdce je přibližuje k novému světu a osudové zhoubě. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Od Jurského Parku jsem se zařekl, že nebudu číst předlohy které napsal Crichton před tím než uvidím film. A vyplatilo se. Jak Jurský park zprzněný rukou Spielbergovou nemám rád tak se mi Vycházející slunce líbí. Uznávám že za to může hodně fakt že se děj motá kolem Japonské kultury, hraje tam sir Connery a celkem slušný Wesley Snipes a ve finále celkem hezky koketuje s technologickým pokrokem (prostě Crichton...). Tedy zajímavé téma, zajímavě zpracované a dobře obsazené. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Neurážející ani neoslňující, dost věrná, byť ne tak ostrá adaptace Crichtonovy solidní detektivky, zajímavé krajně nelichotivým líčením japonských obchodních praktik a mentality. Spolehlivý Connery opakuje svou roli geniálního a charizmatického detektiva ze Jména růže, Snipes je za tupého Watsona a nemá co hrát, Keitel je za ještě tupějšího řadového poldu a do zbývajících rolí byla zrekrutována polovina známých asijských xichtů v Hollywoodu. Dobrá byla vtipná scéna, která v knize nebyla, kde Snipes vezme Conneryho do ghetta a tam nad ním má pro jednou navrch. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Mám rád devadesátkové kriminálky a tato mi docela dlouho unikala. Bohužel však po letech zjišťuji, že jsem o nic nepřicházel. Nijak výrazný ani zábavný film, který se atmosférou motá kolem japonských tradic a zvyků, ve kterých schovává nezajímavou kriminální zápletku. Nezachraňuje ani Connery a v té době ještě hvězdný Snipes. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Další pure devadesátky. Vycházející slunce kombinuje všechny aspekty tak typické pro devadesátková akční krimi. Wesley Snipes je povolán vyšetřovat vraždu do sídla japonské firmy, která chystá velké akvizice ve Spojených státech. Nepřítelem se tedy tentokrát našel v zemi vycházejícího slunce. Do mocenského boje japonských technologických firem se zapojujme také japonský insider Sean Connery. Nic překvapivého. Nic objevného, ale usledovat to v každém případě jde bez problémů. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Díky Tedovi za tip, já z toho byl nadšenej! Mělo to neskutečně charismatické obsazení, Connery, Snipes, Keitel, Tagawa, Ray Wise, Tia Carrere, Buscemi a ve štěku předobraz pana Miyagiho Furio Demura. Ideální film v napárování s Yakuzou. 9/10 PS kdyby měl někdo tip na něco podobně zapadlého, dejte vědět, tyto filmy poslední dobou oceňují asi nejvíc. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (13)

  • Snímek byl natočen na motivy knihy „Vycházející slunce“ od Michaela Crichtona. (Chris Masters)
  • Senátor Morton obdrží barevný fax na zastaralém stroji, který tiskne jen černobíle. (EstéCaňa)

Související novinky

Zemřel autor Jurského parku

Zemřel autor Jurského parku

05.11.2008

Je tomu tak – rok 2008 je mimořádně „bohatý“ na pády hvězd z filmového nebe. Ledger, Heston, Newman, Minghella... a teď Michael Crichton. Ten se proslavil hlavně jako bestsellerový spisovatel, ale… (více)

Reklama

Reklama