Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dnešní Chicago, město špinavé brutálními zločiny a prorostlé korupcí. Čtyři ozbrojení zločinci jsou policií nemilosrdně odpraveni při pokusu o loupež hodně velkého balíku peněz. Skoro nic po nich nezůstane, jen jejich vdovy, kterým zanechají hrozivé dluhy u hodně nepříjemných věřitelů. A právě tyto dluhy, vztek a zármutek náhle osamělé ženy spojí dohromady. Pochopí, že když potáhnou za jeden provaz, dokáží všechno. Promění se na velmi schopnou údernou jednotku rozhodnutou vzít své osudy do vlastních rukou. (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (275)

Kaka 

všechny recenze uživatele

McQueen je solidní řemeslník a jeho úvodní dramatická scéna honičky je ukrutně autentická a skoro až mrazivě realistická. Ale Vdovy nebudou mít valný úspěch. A nepomůže tomu ani fakt, že Viola Davis má charisma a Hans Zimmer tady vcelku obstojně remakuje svůj Synchrotone z Black Hawk Down. Ty monotónní atmosferické syntezátory často připomínají heist klenot Michaela Manna, či The Dark Knight, ale vše ostatní je tomu strašně daleko. Film umí být syrový a dramatický, ale zlomí mu vaz ne moc šikovně uchopený a hlavně zbytečný zvrat ala béčkové devadesátky, který to vlastně posílá do kopru a většina vážnosti je v tu chvíli pryč. Žádná sonda do podsvětí Chicaga, žádná óda na ženskou bojovnost a odhodlanost. Jen další normáíní kriminálka, kde tentorkát hrajou hlavní roli bábovky a chtějí být brány vážně. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Steve McQueen rozhodně netočí filmy pro masy a přestože se "Vdovy" na první pohled tváří jako konvenční thriller, není to tak jednoduché, jak se zdá a určitě to není film na pohodový sobotní večer. Rozhodně se ale jedná o parádní a chytrý film pro trpělivé a pozorné diváky, kteří nepotřebují velkou akci, ale stačí jim poutavý příběh a výborní herci. Zde je obojí a ještě mnohem navíc a pro mě se jedná o McQueenův nejlepší film a uznávám jeho nesporné režijní schopnosti, které dokazuje v jednotlivých scénách. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ambiciózních 12 let v řetězech mě onehdy příliš neoslovilo, ale Vdovy jsou úplně jiná záležitost. Takové množství postav, které jsou tak dobře napsané a zahrané, nejsou zbytečné a je vyloženě radost je sledovat, jsem v jednom (novém) filmu už nějakou dobu neviděl. A když je jejich příběh zajímavý, napínavý, dobře natočený a navíc má čím překvapovat (a překvapuje), tak není co řešit. ()

rudeboy 

všechny recenze uživatele

Steve McQueen inak ako ho poznáme doteraz. Ľahší žáner, ľahšia téma, no stále skvele zrežírované a výborne zahrané. Inteligentne napísané s dôrazom na detail. Plné poctivej filmárčiny sebavedome balansujúcej medzi vážnym a vtipným. McQueenovi sa podarilo minimalizovať samoúčelné scény na únosnú mieru a aj napriek dlhšej minutáži vtiahne do deja svižným tempom a prekvapivými momentmi. Dostatočne inteligentné kino. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně rasistický a genderově diskriminující film. Žádný bílý muž není bez viny. McQueen servíruje netradiční heist, kde se holky musí zaopatřit samy. Skvělé pulzující Zimmer udává tempo a dámské obsazení válí. Z celé party zaujme nejvíc (a nejen vizuálně) Elizabeth Debicki. Neeson twist neotřelý. Politická linie připomene Špínu Baltimoru. Konec je silně ironický. P.S: Jon Bernthal se tam moc dlouho neohřál (vtip, ha ha). ()

Galerie (30)

Zajímavosti (13)

Související novinky

Koruna našla princeznu Dianu

Koruna našla princeznu Dianu

17.08.2020

Tvůrci seriálu Koruna od Netflixu pokračují v obsazování budoucí páté a šesté série a po oznámení Jonathana Pryce v roli prince Filipa nyní přichází pravděpodobně ta nejzásadnější castingová novinka.… (více)

Kate Winslet, Saoirse Ronan a milostné drama

Kate Winslet, Saoirse Ronan a milostné drama

18.12.2018

Nové romantické drama Ammonite režiséra Francise Leeho (Na konci světa) našlo hlavní herecké hvězdy. V milostném příběhu o dvou ženách odehrávajícím se ve 40. letech devatenáctého století si zahrají… (více)

Colin Farrell v nové gangsterce od Ritchieho

Colin Farrell v nové gangsterce od Ritchieho

01.12.2018

Herec Colin Farrell, který se v posledních letech objevil v impozantním sledu filmů jako Vdovy, Oklamaný, Zabití posvátného jelena nebo Humr, se čerstvě připojil k obsazení chystané gangsterky Toff… (více)

Režisér 12 let v řetězech chystá muzikál

Režisér 12 let v řetězech chystá muzikál

05.11.2018

Steve McQueen (12 let v řetězech) čerstvě dokončil zlodějský thriller Vdovy, který momentálně sbírá nadšené ohlasy kritiků, zároveň už si však oceňovaný tvůrce připravuje svůj další film. Režisér… (více)

Reklama

Reklama