Reklama

Reklama

Bratři Sean a David (Damon CarneyRandy Wayne) dostanou na starost případ brutálního sériového vraha, který si sám říká Preceptor a svými odpornými skutky se odvolává na boží Desatero. Počet obětí však rapidně stoupá, a proto je k bratrům přidělena detektivka Christine (Alexandra Harris), což se jim samozřejmě nelíbí. Společnými silami se tedy pouští po stopě vraha, jehož brutalita a zvrácenost se neustále stupňují, jako by to snad ani nebylo dílo člověka. Jenže se záhy ukáže, že i oni sami mají vlastní démony z minulosti a navíc o ně projeví zájem nejen pekelní cenobité a inkvizice, ale i samotné nebe… (SOLOM.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jsou horší místa než v pekle...třeba na Zemi. Dle místního hodnocení jsem nečekal nic překvapivého, proto jsem byl nakonec potěšen. Standardní detektivka je okořeněna peklem. Roztomile surrealisticky zvrácené, kde především intro potěší příznivce špinavých filmů. Dávení, pouštění žilou a nezbytné stažení z kůže. Vrah se inspiruje Desaterem (což trochu připomíná Sedm....hříchů) a jeho kreace jsou zábavné - koneckonců, kdy člověk uvidí živého psa zašitého v lidském těle. A samozřejmě dojde i na kostku, řetězy, trhání a konfrontaci s Nebem. Ano, Doug Bradley chybí, jenže popravdě - je starý, takže co s tím? P.T.Taylor se s rolí popasoval obstojně. Je třeba se smířit s faktem, že C.Barker, tvůrce světa Cenobitů, je v tomhle ohledu jen jeden. Osobně se rád vždy na Hellraisera podívám i s vědomím, že kultovní pecka to už asi nebude. 3,5* ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Hodně slušná oddechovka pro milovníky pokleslého braku; jak si tak matně vybavuju celou sérii, tak určitě jeden z těch povedenějších Hellraiserů. Děj má zjednodušeně řečeno dvě složky - první je videobéčkový krimithriller, ve kterém policie vyšetřuje vraždy neznámého sériového vraha. Ovšem podstatnější je složka druhá, kterou bych pracovně nazval třeba jako 'fakt hustej bizár'. Při závěrečných scénách s Pinheadem a andělicí s fluidem pornoherečky jsem uvažoval i o čtvrté, ale počkám radši až na případnou druhou projekci. Nemá smysl se rozepisovat, kdo máš oči k vidění, viď. Silné tři. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Hellraiser je pro mě mrtvý. Tohle bolelo. Tam kde Revelations u mě aspoň malinko šahal po atmosféře, tak tady ani náhodou. Film se snaží jen o gore které mu ale moc nešlo. Film je špinavý a nechutně natočený, a to nemyslím jako kompliment. Příběh je opět o zkorumpovanejch policajtech kteří vyšetřují, nechutné vraždy. Tentokrát tu ale nic nefunguje. Všechno od příběhu, přes herce(mimochodem ten zjizvenej hlavní padouch je trapnej). Všechno je špatně. 1* je aspoň za sem tam kvalitní gore, ale celkově jsem trpěl více než postavy ve filmu. Sbohem Pinheade. Edit: Tak jsem zjistil že Tunnicliffe(režisér) je tvůrcem stovek make up z různých hororů včetně Hellraiser 3. MAke up dělá velmi dobře ale jako režisér za nic nestojí. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Uvidíme, s čím príde budúcnosť (s niečím určite), ale načas posledný celovečerný Hellraiser. A nie až taký zlý, ako som čakal. Neviem si pomôcť, ale mám slabosť pre to, ak sa Pinhead a spol. zrážajú s policajným svetom. Ten stret realistickej krimi s nadprirodzeným gore má niečo do seba. Z toho dôvodu sa mi dosť páčilo Hellraiser: Inferno. A z rovnakého dôvodu sa mi vcelku pozdával aj tento diel. Každopádne to nie je žiadny zázrak a nespasila to ani krátka minutáž. Zas sa ide podľa rovnakého postupu: dlho dlho nič a na konci reťaze a krv. Nebavilo ma to závratne, ale bolo to o stupienok lepšie, ako predchádzajúci diel s podtitulom Revelations (a potešila Heather Langekamp zo série Nočná mora z Elm Street) ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Upřímně, Pinhead je má nejoblíbenější horrorová postava. Přeobsazení v předchozím díle mě mrzelo, Doug Bradley se nevrátil ani v tomto díle, ale musím uznat, že zde je Pinhead Bradleymu podání i vzhledu docela podobný. Hellraiser má již tolik dílů, že mi ke spokojenosti stačí vlastně již jen Pinhead a létající řetězy. A obojí je i tady. Kupodivu Pinhead dostal v závěru i dost prostoru a jeho vypořádání se s jednou mýtickou bytostí je až radost sledovat. Zápletky Hellraisera se postupně vydaly svým vlastním směrem. Tohle je tak trochu podobné pětce a nevím proč, ale cítil jsem v tom trochu Silent Hill, asi tím prostředím a některými postavami (proč, sakra, musí být řezník vždycky tlustý prase?). Vzhledem k tomu, že již dlouho od Hellraisera (kromě Pinheada a létajících řetězů) moc neočekávám, nedochází ke zklamání. Předchozí díl mě dějově i zaujal, tohle mě zaujalo tou temnější a krvavější stránkou (vak pro pejska super). Takže zklamaný nejsem, znechucený taky ne, ale ani nijak nejásám. Protože Pinhead a řetězy. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • V čase 1:00:44 při hledání Preceptora postupují detektivové v tmavé místnosti s baterkami. Při přechodu na střechu již tyto baterky nemají. Dále pak před vstupem do posledni tmavé místnosti je opět drží v rukou. (Horryx)
  • Doug Bradley odmítl roli poté, co ho tvůrci tlačili do podpisu závazku mlčenlivosti ohledně scénáře. (ČSFD)
  • Spoločne s predchodcom ide o najlacnejšie pokračovanie série, ktoré si vystačilo s 350 tisícovým rozpočtom. Naopak najdrahšie pokračovania dosiahli v dvoch prípadoch na 5 miliónovú hranicu a to pri treťom a ôsmom diele. (Paldiny)

Reklama

Reklama