Reklama

Reklama

VOD (1)

Přírodovědec, který v ponuré aljašské zimě loví vlky, je obviněn z vraždy místního chlapce. Brzy se však dozví mrazivé tajemství. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (231)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že i pánům z Netflixu zcela uniklo o čem, že to tady pan Saulnier tentokrát vyprávěl a nebo ten obsah psal  zase nějaký blíže neurčený debil. Skutečnosti v tom obsahu odpovídá jen to mrazivé tajemství. Od režiséra úletového Zeleného pokoje, jsem nečekal nic obvyklého a ani to nedostal. Jeden můj oblíbenec tu píše, že je to silně chlapská záležitost. Hm, tak s tím nemohu souhlasit.  Zastavte temnotu je blábol pokoušející se o pohled zvířete na lidskost a je vlastně škoda, že mu nezůstaly počáteční mimikry konvenčního zasněženého thrilleru nebo neskočil rovnou do vlkodlačího hororu. Kruté je to sice dost, ale smysl to dohromady nedává žádný.  Za postavu Cheeona, která sem ale asi spadla z jiného příběhu, ty dvě hvězdy dám. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Pokus o lehce mysteriózní Wind River, který nevyšel. Má to jakous takous atmosféru a příroda je hezká. Špatné je, že to vůbec nedává smysl. Scénář je opravdu velice chabý. Děj se k ničemu nedobere a navíc je to dlouhé. Jeremy Saulniera nebrat, protože po třetím zářezu dokázal, že nelogické dění a chování postav je v jeho filmech zajetým vzorcem. ()

Reklama

Remedy 

všechny recenze uživatele

Atmosférický thriller, který vyniká výbornými akčními scénami a lehce démonickým Alexanderem Skarsgårdem. Srovnání s Wind Riverem sedí možná z pohledu zvolených lokací a kriminální zápletky, ale jinak si Hold the Dark razí vlastní cestu a více než kriminálním dramatem je spíše meditativním thrillerem s mysteriózními prvky. Děj je vyprávěn velmi pozvolna, nicméně jsou tu i opravdu husté pasáže a celé vyprávění je zajímavě rámováno metaforami. Škoda jen, že finální dojem byl o něco slabší, než jsem zprvu očekával. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Slová niekedy nič neznamenajú.“ Ja som to nepochopil. Na začiatku je to o vlkoch ľudožrútoch, ale veľmi rýchlo tému opustíme. Potom je to dlho o ničom. Potom je tam skvelá prestrelka, ktorá ale s hlavným dejom príliš nesúvisí. Potom je to zasa dlho dlho o ničom. Nuda. Okrem toho je tam psychopat, ktorý brutálne vraždí na počkanie každého človeka, ktorého stretne. Ku koncu sa to asi na 68 sekúnd prekvapivo vráti k vlkom a následne to začne pripomínať Štvanca s Tommy Lee Jonesom. Proste neviem no. Atmosféra ponurej Aljašky super, ale to nestačí. Toto rozhodne ani omylom nemá na skvelú pecku s Jeremym Rennerom Wind River (a určite to nemá nič spoločné ani s Medzi vlkmi s Liamom Neesonom, vlky sú tu skutočne len zopár desiatok sekúnd). Jeffrey Wright kvalitný v scéne večere, ale spadnúť z najbližšieho kopca pri sledovaní svorky, dole klobúk, ozaj odborník. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Silně chlapská záležitost, která má s filmem Wind Rover společný jen ten sníh. Není to úplně bezchybné, možná jsem úplně všechno nepochytil, ale ten pocit, co po skončení filmu mám, ten je cajk. Od Saulniera první film, který se chystám co nejdřív okotit. Green Room už se mi válí na disku docela dost dlouho. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu trvalo 61 dní a natáčalo sa v Kanade v meste Calgary a Lethbridge, taktiež v štúdiu JR Studio v Calgary, ale aj v Maroku. (Astonko)

Související novinky

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Reklama

Reklama