Reklama

Reklama

Týpci a zbraně

  • USA War Dogs (více)
Trailer 1

Film byl natočen podle skutečného příběhu dvou přátel (Hilla a Tellera), čerstvých dvacátníků žijících během války v Iráku v Miami Beach, kteří se rozhodli plně využít málo známou vládní iniciativu umožňující malým firmám ucházet se o zakázky americké armády. Přes skromný začátek začali zanedlouho vydělávat velké peníze a žít na vysoké noze. Ale situace dvojici hlavních hrdinů přeroste přes hlavu ve chvíli, kdy se jim podaří získat zakázku v hodnotě 300 miliónů dolarů na dodávky zbraní afghánské armádě – ale jak později vyjde najevo, obchod, do kterého je zapleteno pár velmi pochybných lidí, nemá vůbec nic společného s americkou vládou. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (411)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Chtěl to být chytrý a svižný film, co poodkrývá zákulisí běžnému člověku nedosažitelného byznysu, což se úplně nezdařilo. Stylem se to snaží přiblížit např. Scorseseho filmům nebo třeba Lord of War, ale prostě tomu něco chybí. Jonah Hill vypadá nepřirozeně tlustě a ty jejich eskapády prostě nejsou zas až tak zajímavé. I žena hlavního hrdiny je na něj vždycky nasraná jen tak na oko. Todd Phillips na vážnější látku zatím nestačí. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych neřekl, že film s takovým tématem mě bude takhle bavit! Pašování a prodej zbraní nikdy nebyly moje žánry, ale zde nejenže je v křesle Todd Phillips, který to v jeho pozici prostě umí, ale navíc dvojka Teller + Hill jsou prostě cápci, kteří mě baví v každé roli a v každém filmu a bez debat mají talent, jsou přirozeně zábavní a hlavně se na jejich výkony dobře dívá a zaryjou se do paměti. Na War Dogs je dobře vlastně skoro vše - true based story poutavá jako prase, když má být film vtipný, tak je vtipný a když má přidat na vážnosti a přišpendlit diváka do sedačky, daří se mu to stejnětak. K pětipalbě mi něco malinko chybí, ale každopádně takhle kvalitní film ve všech ohledech by člověk z War Dogs jen tak nečekal a já jsem spokojen! A Ana de Armas, na tu by se člověk mohl dívat denně:D ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Patrně není těžké občurat vláďu jŮeSÁj; stačí mít jen o trošku víc fištrónu, což podle vyznění filmu znamená být evolučně alespoň nad úrovní mloka. Klukům jsem fandil víc než naší repre na Euru, však oni taky předvedli výkon, který by odrovnal i Ronaldův účes. Největší slabinou filmu je dementní překlad názvu, o kterém až se dozví Phillips, napíše nám scénář o spoďárech na Hradě. Jo a prosím vás, máte někdo číslo na Aničku? ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tyhle filmy já můžu. Teller pomalu, ale jistě buduje svou kariéru a Jonah Hill už hvězda na komediální scéně nepohybně je a zde víceméně táhne i celý film. Filmy podle skutečné události, které se odehrály nedávno mi příjdou daleko atraktivnější než filmy dle skutečnosti z daleké minulosti. Humor jde lehce bokem, zasmál jsem se nejvíce při podivném Hillovém smíchu, ale tempo si film drží slušné, neustále se něco děje, průsery jsou na cestě a končí to dramaticky. Po pravdě jsem jim i lehce záviděl. Dobrý a zábavný film. 80% ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Režisér Pařby ve Vegas dostal chuť urobiť svoju verziu Obchodníka se smrtí. Prvoplánový popis, ja viem, ale nedá sa inak. Týpci a zbraně nemajú kvalitu ani jedného zo spomínaných. Vo výsledku sa jedná o film, ktorý nespokytuje žiadne silné okamžiky, ani silné herecké výkony a pařmensky pôsobiace vsuvky dojem do nadpriemeru nehodia. Rýchlo vyprchajúci výstrel tvorcu komédií do vážnejšieho zákutia filmu, ktorý priniesol najkrajšie oči roku 2016 značky Ana de Armas. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (44)

  • Film tvrdí, že David Packouz a Efraim Diveroli boli rovnakého veku. Diveroli bol starší o tri roky. (Real Tom Hardy)
  • Obraz západu slnka na pláži, na ktorý sa Efraim (Jonah Hill) díva, je ďalším odkazom na film Scarface (1983), kde bola na stene takmer identická maľba. (Real Tom Hardy)
  • V skutočnosti ústredná dvojica prakticky nikdy nečelila fyzickému nebezpečenstvu. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Ana de Armas opět mezi špióny

Ana de Armas opět mezi špióny

14.12.2020

Sympatická herečka Ana de Armas, jejíž kariéra započala v erotickém thrilleru Nebezpečné pokušení s Keanu Reevesem, a později pokračovala snímky jako Týpci a zbraně, Blade Runner 2049 nebo Na nože,… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama