Reklama

Reklama

Maigret - Season 2 (2017) (série)


Maigret a noc na křižovatce (S02E01)

(epizoda)
  • Velká Británie Maigret: Night at the Crossroads (více)
Trailer

Obsahy(1)

Komisař Maigret několik hodin vyslýchal záhadného Dána jménem Carl Andersen, ale ani navzdory hromadě usvědčujících důkazů se mu z něj nepodařilo vypáčit přiznání. Co dělá mrtvola obchodníka s diamanty v kufru Andersenova auta zaparkovaného u jeho usedlosti na samotě? Buď je nevinný, nebo opravdu dobrý lhář! Co tom může vědět jeho krásná a křehká sestra? A proč se všichni z okolí chovají tak strašně tajuplně? Maigret se rozhodne najít pachatele, ať to stojí, co to stojí… a ve vzrušujícím, napínavém detektivním příběhu se sám ocitá v pokušení. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Teda tejto časti dám plný počet. Treba povedať, že o dejové zvraty nebola núdza, rovnako tak o mŕtvoly a trochu to už začalo pripomínať nejakú detektívku od Agathy Christie, kde som už len čakal, kedy sa objaví scéna v knižnici, kde Maigret ukáže na viníka a povie J´accuse. Ale nič také, postupne rozplieta celkom zamotanú záhadu a vinníkov je teda požehnane. Zaujímavý koniec, škoda, že nebolo viac častí. Asi najlepšia časť z tejto inkarnácie Maigreta. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prozatím asi nejlepší Maigret. Celému filmu předně znatelně vypomáhá volba lokace, jež je situována na francouzský venkov, kde starousedlíci sedí v křeslech u prašné cesty a popíjí sklenku burgunského. Sir Rowan se překvapivě dobře sžil s rolí francouzského detektiva. A to je na filmu setsakramentsky dobře vidět. 80% ()

Reklama

Torgal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Solídna detektívka. Vyšetrovaný prípad, ktorý spočiatku vyzerá byť jasný ako facka, sa ukáže byť riadne zamotaný. Špinu za nechtami má kadekto, vrátane Maigretových (opäť výborný Atkinson) kolegov od polície. To postupné rozmotávanie nitiek ma bavilo, hoci spracovaním je to priemer čo sa nevymyká súčasnému televíznemu štandardu. 7-/10 ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další vynikající příspěvek do série Maigretovských filmů. Tvůrci opět předvedli prvotřídní práci a nabídli nám tradičně britsky kvalitní podívanou, kde hraje prim hustá atmosféra, prostředí a herecké výkony (Rowan je pořád lepší a lepší a předvádí fantastickou ukázku dramatického herectví), a vlastně je to asi dost možná i prozatím nejlepší příspěvek do série - scénáři totiž taky není co vytknout - vůbec nic. Detektivka jak má být, v Británii se tohoto francouzského rodáka ujali nadmíru dobře a já se nesmírně těším na další díly a pokud to takhle bude pokračovat dál, Atkinson v té roli snad předčí i Gabina - Cremera překonal už dávno. 90%. ()

BlondJames 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět lepší trojka,ale čtyři tomu nemůžu dát, to by mě opravdu muselo ohromit, ale je fakt, že tam nakonec byl moment překvapení a chvilka napětí,a to od detektivek samozřejmě očekáváme,proto nechápu komentář*Zíza* protože to je nejspíš typ člověka, který to nedokoukal do konce hahaha, upřímně napětí a absolutní rozuzlení tam je, což je určitě výborné,co se týče přemýšlení.. Každopádně Rowan je úžasný herec, a dle mého tomu dodává absolutní šmrnc.Bavilo mě to. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Ve filmu je několikrát záběr na telefonní budku, kde je automat s kroucenou telefonní šňurou. To však v době, kdy se film odehrává (konec padesátých let), nebylo možné - kroucená telefonní šňura byla zavedena až začátkem let šedesátých. (tommicek)
  • Střelná zbraň, která je nalezena u Carla Andersena (Tom Wlaschiha), je malá kapesní zbraň značky Derringer. (ArthasKarfa)
  • Fotoaparát, kerým je na policejní stanici fotografován Carl Anderson (Tom Wlaschiha), je Flexaret, model IV, vyráběný v letech 1955-1959 podnikem Meopta Přerov. Tyto fotoaparáty byly vybaveny hledáčkovým objektivem Anastigmat 80mm f/3 a snímacím objektivem Belar 80mm f/3,5. Tento model Flexaret jako první umožňoval fotografovat nejen na střední formát 6x6 (60x60mm), ale i na kinofilm 35mm. (Vikta)

Reklama

Reklama