Reklama

Reklama

Chlapec, který se stane králem

  • Velká Británie The Kid Who Would Be King (více)
Trailer 12

Obsahy(1)

Mladík Alex (Ashbourne Serkis) je jeden z těch, na které si každý dovoluje. Jednoho dne ale nalezne legendární meč Excalibur a pod vedením čaroděje Merlina (Patrick Stewart) se začne připravovat na dráhu rytíře. Nejprve ale bude muset své školní nepřátele proměnit ve spojence, aby se stal někým, o kom se mu ani nesnilo – vůdcem, který dokáže porazit podlou Morganu a zachránit tak celý svět. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 12

Recenze (85)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Skvelá rozprávka, ktorá mi pripomína osemdesiatkové pecky určené pre celú rodinu typu Goonies a z nedávnych filmov napríklad Tomorrowland. Pritom na navodenie tejto hravej atmosféry film nepotrebuje dobový soundtrack a ani sa nemusí znížiť k otravnému citovaniu slávnych filmov ako sa to dialo v Ready Player One alebo v Stranger Things. The Kid Who Would Be King sa snaží vyrozprávať svoj vlastný príbeh. Samozrejme úplne originálne to nie je, keďže sa využíva Artušovská mytológia. Ale je to podané strašne hravo a celkom inteligentne. Veľkým plusom filmu sú roztomilé detské postavy. Kladná hlavná dvojka si ma získala hneď a záporná dvojka tým jak sa postupne menila k lepšiemu, ma nakoniec tiež nadchla. Vo vedľajších úlohách sa mihnú aj dve hviezdy a rozhodne mi nevadilo, že tu majú malý priestor. Vzhľadom na ich význam v príbehu to je tak akurát. Prekvapila ma triková stránka. Čakal som len niečo komorné, ale postupne akčne-trikové scény naberajú na veľkoleposti. A aj ich prevedenie po väčšinu filmu ma bavilo, keďže v nich často cítiť aj reálne kulisy a nie len CGI bordel. V ten sa film zmení až vo finále, ktoré ma už príliš nebavilo. Ale chápem, že dnes je to už štandard. Takže ja som spokojný aj keď bežne fantasy nemusím. Táto mi sadla, ale celkom chápem, že veľa ľudom sa to páčiť nebude. 7/10. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Ak by ste predsa len váhali, či tomuto prešľapu venovať svoj čas a tešili sa na Patricka Stewarta a Rebeccu Ferguson, tak obaja sa tu viacmenej len mihnú. Okrem toho Stewartová mladší verzia, ktorú hrá Angus Imrie, je zďaleka nejotravnější postava, akú som v posledných niekoľkých mesiacoch vo filme videl. Chlapec, ktorý sa stane kráľom je fotrovsky natočená nuda a ten komerčné prúser si zaslúžila. Občas pekne vyzerá, párkrát dovedie prekvapivo strhnúť, ale inak len a len nudí. Pustite z hlavy, že vôbec existuje. 27% ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Od prvního okamžiku bylo jasné, že vychutnat si tenhle film může jenom kluk. Takže místo deky jsem si přes sebe přehodil to své klukovské já a když mi bylo tak těch dvanáct, mohl jsem vyrazit. A užít si přesně ten druh dobrodružství, který jsem jako kluk měl rád. Protože tohle byl zhmotnělý klukovský sen, ve kterém dospělí, samozřejmě kromě čarodějnic, čarodějů a rytířů, hráli jen zcela okrajovou roli, křoví. Jasně objektivně žádný filmový klenot, spíš průměr, který se nemůže opřít o lavinu nápadů, atraktivních momentů či vtípků a dokonce postrádá i silnější emoce a brilantní herecké výkony, ale to jsem jako kluk neřešil. Takže jsem to neřešil. A užíval si možnost být zase chvíli malý kluk. ()

PhillM. 

všechny recenze uživatele

Takže Pikoš ☑, stará anglická legenda ☑, točeno Brity (nikoli Američany) ☑. To vše sedí a stačilo to, abych se ke shlédnutí filmu odhodlal, aniž bych tušil cokoli dalšího. Že je to film pro mladší náctileté bylo první mírné rozčarování, ale to byl problém můj, nikoli tvůrců. Takže co? Druhé Goonies? No, proč ne. A těšil jsem se ještě víc. Pak nastalo čekání na Picarda (ech, tak s úctou k tomuto shakespearovskému herci to opravím), Sira Picarda, ale ten nikde. Aha, on bude asi dělat jen ten voiceover, říkal jsem si zklamaně. Jeho mladší alter ego (hraje ho Angus Imrie) sice roli pojímá spíš jako šíleného Doktora, nebo naspeedováného Dirka Gentlyho, ale budiž. Pak se ale v jednom krásném kouzlu objeví Sir Patrick Stewart a začne to šlapat. Do konce filmu se mi nepodařilo zjistit princip, na základě kterého je v tu danou chvíli Merlin v mladším vydání a kdy je stařec. Krom toho, že produkce měla na mistra omezený rozpočet, samozřejmě. All in all, jak říkají za kanálem, tohle bylo dost fajn, i z hlediska vizuálu a s přivřením oka i scénáře. I když souhlasím s jinými komentujícími, že to mohlo být klidně kapánek kratší. A ano, některé nápady (ruka Lady of the Lake vytrčená z vany) zůstanou jistě v dětském mozku vpáleny podobně, jako legendární scény z Goonies. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Blbost s přepálenou stopáží. Postavy neměly pořádné charaktery, které by aspoň z nich udělaly taháky děje. Příběh je utahaný, naivní, absolutně nerealistický. Jistě, jde o pohádku pro děti, které to jako jediné mohou ocenit, ale z pohledu diváka, který by si rád užil i jiné aspekty, zkrátka na filmu nenacházím žádné skutečné kvality. Zasadit artušovskou legendu do „moderní“ doby nebylo moudré, působí to stupidně a místy až lacině. Efekty jsou dobré, to neříkám, ale když nefunguje zbytek, k čemu to je? Závěr, kde se děckám podařilo zmanipulovat celou školu a zvrhlo se to v rádoby epickou bitvu, kde nikomu nic nehrozilo, jsem už vlastně vůbec nevnímal. Zbožňuju filmy, kde se dějí věci na obří škále, ale vlastně nijak nezasahují okolní svět, aby se zachoval důraz na to, že je vše jen v rukou dětí. Což už zdůraznil jen fakt, že se samotný Merlin měnil z dědy na své 16leté já (mimochodem, Patrick Stewart to měl vyloženě u zadnice, místy jako by vůbec nehrál). Tohle bych si dal podruhé leda za trest. /// Viděno na Prima MAX s českým dabingem. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (1)

  • Výroba a autorizovaná distribuce filmu podpořila více než 13 000 pracovních míst. (BMW12)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno