Reklama

Reklama

Chlapec, který se stane králem

  • Velká Británie The Kid Who Would Be King (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mladík Alex (Ashbourne Serkis) je jeden z těch, na které si každý dovoluje. Jednoho dne ale nalezne legendární meč Excalibur a pod vedením čaroděje Merlina (Patrick Stewart) se začne připravovat na dráhu rytíře. Nejprve ale bude muset své školní nepřátele proměnit ve spojence, aby se stal někým, o kom se mu ani nesnilo – vůdcem, který dokáže porazit podlou Morganu a zachránit tak celý svět. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (85)

Marze 

všechny recenze uživatele

Fantastické dobrodružství chlapce dorazilo do českých kin 28. února 2019. Parta dětí se pokusí odvrátit středověkou hrozbu. Do našich kin dorazilo 28. února 2019. V hlavních rolích dospělých postav se potkali Rebecca Fergusonová, která souběžně pracovala na špionážním thrilleru Mission: Impossible - Fallout, a Patrick Stewart proslavený sériemi Star Trek nebo X-Men. Mladého hrdinu ztvárnil Tom Taylor, který se prosadil už v Temné věži. Film Chlapec, který se stane králem zosobňuje teprve druhý titul, který podle vlastní látky režíroval Joe Cornish, uznávaný britský scenárista komiksových hitů Ant-Man nebo Tintinova dobrodružství. Proslul i tím, že odmítl režii díla Kong: Ostrov lebek. Film má skutečnou dětskou energii, skutečné dobrodružství a nebezpečí.Film představuje optimismus ohledně budoucnosti Británie v těžkých časech Brexitu z EU a pozvolné náhradě vymírajícího původního britského obyvatelstva a kultury přistěhovalci z Afriky. Léčivý mýtus nemocné současné Británie. Okouzlující snímek není , ale není to nic méně než zábava. Je sentimentální na správném místě a je nemožné ho nemít rád. Film určitě dopadne u dětí velmi dobře, ale pro dospělé bude zklamáním. Budou se nudit zejména ve třetím dějství. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dobrodrůžo, které by se líbilo v devadesátkách, ale dnešní děti odkojené bradavickým jelimanem už jsou bohužel někde jinde. Na své si nepřijdou ani dospělí, pokud se tedy nezasekli v předpubertálním věku, či nezačinají být infantilní. Možná že kdyby Cornuish nenatahoval stopá na dvě hodiny, byl by to pro širší publikum přijatelnější, ale to jsou právě jen kdyby.. Nezbývá tedy než pochválit dětské herce a se smutkem konstatovat, že snaha přiblížit artušovské legendy dětem příliš nevyšla. 40% ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Před dvěma lety jsme se dočkali historicko-moderního pojetí legendy o králi Artušovi od Guye Ritchieho a letos nám byla naservírována teen verze bez krve a odehrávající se v přítomnosti. Dětští hrdinové mi byli vesměs nesympatičtí a upřímně řečeno, nebýt Patricka Stewarta, bylo by herecké obsazení skrz naskrz nemastné a neslané. Snad jen škoda, že Rebecca Ferguson nedostala více prostoru. Vizuální zpracování nebylo špatné vzhledem k rozpočtu (necelých 60 milionů dolarů) a celkem mě zaujala prezentace kouzel u mladého Merlina (louskání prsty a všelijaké gesta + kýchání), i když jeho herecká realizace s tváří Anguse Imrie vypadala pošahaně. Vůbec se nedivím, že tento film nešel u nás do kin a byl uveden přímo na DVD, protože přece jenom nenabízí nic tak převratného, co by stálo za to ukázat na velkém plátně. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Skvelá rozprávka, ktorá mi pripomína osemdesiatkové pecky určené pre celú rodinu typu Goonies a z nedávnych filmov napríklad Tomorrowland. Pritom na navodenie tejto hravej atmosféry film nepotrebuje dobový soundtrack a ani sa nemusí znížiť k otravnému citovaniu slávnych filmov ako sa to dialo v Ready Player One alebo v Stranger Things. The Kid Who Would Be King sa snaží vyrozprávať svoj vlastný príbeh. Samozrejme úplne originálne to nie je, keďže sa využíva Artušovská mytológia. Ale je to podané strašne hravo a celkom inteligentne. Veľkým plusom filmu sú roztomilé detské postavy. Kladná hlavná dvojka si ma získala hneď a záporná dvojka tým jak sa postupne menila k lepšiemu, ma nakoniec tiež nadchla. Vo vedľajších úlohách sa mihnú aj dve hviezdy a rozhodne mi nevadilo, že tu majú malý priestor. Vzhľadom na ich význam v príbehu to je tak akurát. Prekvapila ma triková stránka. Čakal som len niečo komorné, ale postupne akčne-trikové scény naberajú na veľkoleposti. A aj ich prevedenie po väčšinu filmu ma bavilo, keďže v nich často cítiť aj reálne kulisy a nie len CGI bordel. V ten sa film zmení až vo finále, ktoré ma už príliš nebavilo. Ale chápem, že dnes je to už štandard. Takže ja som spokojný aj keď bežne fantasy nemusím. Táto mi sadla, ale celkom chápem, že veľa ľudom sa to páčiť nebude. 7/10. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Zprvu jsem zvažoval i 4*, protože jsem, se náramně bavil. Herci byli fajn, i když z toho čpělo to dětské klišé, kdy to prostě něvěříš nikomu, ledaže by byli všichni tak hloupí. Zachránila to britská angličtina, ta tomu dodala poetiku, efekty na úrovni, několik opravdu veselých scén a nádherná R. Ferguson, která bohužel neměla tolik prostoru.... No a pak přišla bitva.... konec, i teď nevím, jestli 3* nejsou moc. Protože kouzlo pohádkového příběhu v kombinaci s dětskou naivitou střídá totální zhovadilost, blbost a trapnost. Škoda, zničilo mi to celý film a zašlapalo totálnš do země. Nese to hezké posleství, jsou tam sympatické obličeje, ale ten konec totálně ne.... ()

Galerie (50)

Zajímavosti (1)

  • Výroba a autorizovaná distribuce filmu podpořila více než 13 000 pracovních míst. (BMW12)

Reklama

Reklama