Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rozzlobení nelétaví ptáci a zákeřní zelení vepři jsou opět ve při v animovaném komediálním snímku Angry Birds ve filmu 2. Když se objeví nový nepřítel, který hrozí zničením Ptačího i Prasečího ostrova, spojí Rudohněv (alias Ruďák), Žluťas, Bombas, Orel Vazoun a Žluťasova sestra Stříbrnka síly s velevepřem Leonardem, jeho asistentkou Courtney a vepřovým sádlem mazaným vynálezcem Garrym. Supertým bývalých zapřisáhlých nepřátel se vydává na misi, jejímž cílem je zachránit domovy ptáků i vepřů. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (107)

Blackhand47 odpad!

všechny recenze uživatele

Druhý díl Nasraných ptáků patří k těm špatným filmům, k nimž nelze cítit negativní emoce. Celou dobu se totiž jen mlátíte do čela, jak je to blbé a nakonec vás film překvapí ještě větší blbostí. Dílo budu tentokrát hodnotit velmi zvláštním způsobem a jednotlivé minusové body tak krásně osvětlím. Každé zvíře, které není pták nebo prase jsou body dolů, tedy -25, čímž se snažím zachovat ducha herní předlohy. Nadměrné užívání slavných písníček bez většího smyslu -5, hipster prase a další nové a zbytečné postavy -40 a extrémně stupidní zápletka s trapným koncem pak vezme dalších 20. Tím se dostáváme na krásné číslo jako je počet prstů na rukách normálního lidského jedince a já jen doufám, že podobně blbých animáků bude brzy konec a studia si uvědomí, že děcka nejsou jenom vypatlaní dementi. 10% ()

FilipStinef 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že správná pohádka se pozná podle toho, že si ji užijí i starší. To o této rozhodně neplatí. Už po deseti minutách prakticky víte, co se bude dál dít. Chvílemi to začalo být docela snesitelné, ale přesně ve chvíli, kdy jsem si řekl, že už je to fajn, mě praštil do ksichtu nějaký fakt špatný vtip (většinou vtip na základě něčího zadku). Jde to líp. ()

Reklama

Likan7 

všechny recenze uživatele

Pamatuje Dobu ledovou? Taky byla pro Vás nejvtipnější veverka, která se snažila schovat svůj žalud? Tady je to podobně. Sedlo mi to asi o trochu víc než první díl. Je to stále jen pro ty nejmenší, takže rodiče absolutně nic nepřekvapí. Naštěstí má ale film triumf, který mě bavil v podobě tří malinkatejch očkatejch ptáčků, kteří, během hlavního příběhu, se snaží získat zpět vajíčka, které jim furt a furt nějak utíkají. Je to pitomý, hloupoučký, ale většinou i celkem zábavný a hlavně roztomilý. Díky se dá pokračování Angry Birds celkem přežít. Podruhé to už ale neuvidím. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mi Angry Birds 2 moc nebavily, přišlo mi to rozvíjení příběhu, který měl jedničkou skončit. Poslední třetina to zachraňuje, hodnotím stejně jako jedničku, která subjektivně byla lepší a víc vtipnější. V sequelu se vtipy rozjedou hlavně v poslední třetině filmu. Kasovně šlo o neúspěch pro Sony Pictures Animation, který se možná za čas zaplatí z merche. To nic nemění na faktu že pokračování Angry Birds v kinech vyhořelo a šlo o další z řady sequelů, které underpowerformovaly v kinech v roce 2019. 3* ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Dvojka Angry Birds celkem překvapivě neztrácí energii a jako neřízená střela se vrhne hned na věc. Tvůrci sice mířili věkově trochu níže, než by možná někteří dospělí potřebovali, ale nic to nemění na tom, že se ptáci neustále dostávají do šílených situací a film má neuvěřitelně zběsilé tempo. I díky tomu se nestihnete nudit (jako třeba u jedničky). Jasně. Místy je to moc dětinské, ale absurdní vsuvky s malými ptáčaty jsou dokonalé (hodně připomínají scénky se Scratem z Ice Age) a Chuck je taky parádní. V průběhu projekce jsem byl v pokušení jít i o něco výše, ale zase tak úžasné to nebylo, za což může hlavně divoký mix soundtracků, který byl docela přepálený. Takový styl Strážců Galaxie. Ale bez vnitřního řádu a sebekontroly. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

  • Když ptáci vstupují do laboratoře, kde vepři testují své vynálezy, hraje velmi podobný soundtrack jako ve filmu Já, padouch (2010). Na obouch soundtracích spolupracoval Heitor Pereira, proto je zde jistá podobnost. (PAULOO)
  • Když Stříbrnka s Rudohněvem rozbíhají kouli, musí se dostat na rychlost 100 km/h. Na hodinkách mají rychloměr a dosáhnou „požádované“ rychlosti 65 mph, což je ale v přepočtu 104 km/h. (PAULOO)
  • Ve scéně, kdy tři písklata (ptačí mláďata) zachraňují vejce, se ve Vesmíru potkají se satelitem, který se vizualně podobá satelitu KOMPSAT-2, který byl vypuštěn v roce 2006 a určten k dálkovému snímání Jížní Korei. (PAULOO)

Související novinky

Toy Story 4 v zámoří uspělo

Toy Story 4 v zámoří uspělo

24.06.2019

Letošní nadvláda studia Disney v kinech pokračuje, díky zámořské premiéře Toy Story 4: Příběh hraček si totiž připsalo další obří otvírák a nyní drží čtyři nejvyšší otevírací víkendy roku. Úvodní… (více)

Reklama

Reklama