Reklama

Reklama

M. Night Shyamalan uvádí zcela nový thriller inspirovaný komiksem, nazvaný Skleněný. Spojuje tak dva samostatné úspěšné filmy Vyvolený (2000) a Rozpolcený (2016). Z filmu Vyvolený se vracejí herecké hvězdy Bruce Willis v roli Davida Dunna a Samuel L. Jackson jako Eliah Price, známý pod pseudonymem Pan Skleněný. Z thrilleru Rozpolcený se objevuje James McAvoy, který ztvárňuje roli Kevina Wendella Crumba a jeho vícenásobné identity, jež v sobě ukrývá. A právě narušeného Crumba se svými 24 osobnostmi sleduje v novém fantasy thrilleru David Dunn, který k tomu využívá své nadpřirozené schopnosti. (Falcon)

(více)

Diskuze

hmyzovrah

hmyzovrah (hodnocení, recenze)

shlednuto a musim dodat, ze prvni pule me uspavala, ale druha dostala take grady, ze jsem si uzival kazdou scenku plnyma douskama. skvelej konec a Shaymalan potvrdil jen to, co rikam uz roky: " proc by mel film dopadat dobre?!  " muze dopadnou i spatne, ci na pul spatne/dobre. ted uz jen doufam, ze nekdo natoci film, kde bude lidstvo vyhlazeno, ci zvitezi na plne care zaporak.

na příspěvěk reagoval Idée_fixe

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Já si to napodruhé taky užil, podobně jako při druhém sledování Vesnice vyvstává napovrch, že za těmi hrátkami s vyprávěním a žánrem je chytrá alegorie o ovládání a moci ve společnosti.

oLí

oLí (hodnocení, recenze)

Tak nějak mi celá ta situace uplynulého týdne kolem prvních reakcí, recenzí a velmi rozdílného hodnocení diváků na adresu Skleněného a Shyamalana připomíná dobu před patnácti lety a hate ohledně Vesnice! tam většina lidí dle trailerů taky čekala druhé Znamení a děsivý horror ( kterým ve výsledku je i není zároveň ) a Shyamalan s tím udělal něco, co buď  divák dal, nebo ne, ty reakce na jeho tvůrčí adresu byly skoro úplně stejný jako dnes.. osobně se mi Vesnice strašně líbila tehdy poprvé v kině ( i když přes rozpaky - i já čekal horor ) a s každou další projekcí jsem ten film víc a víc docenil, i jako nezletilej teenager jsem o tom dlouho potom přemejšlel.. po prvních reakcích a recenzich na Skleněnýho jsem si tu dlouho očekávanou návštěvu kina skoro rozmyslel, ale nakonec jsem se nenudil ani chvíli a přemýšlím o něm od soboty i teď takhle o půlnoci, že sem píšu do diskuze.. podněcující film a palec nahoru pro Shyamalana, jako tvůrce budí diskuze a v divácích velmi rozdílné názory ale nepříjde mi to jako jeho účel nebo tvůrčí zahleděnost a podobné, co se o něm píše.. líbí se mi, že nemá potřebu se zalíbit většině a současným trendům doby, s tím přichází podobné zatracování ale nejlepší je si udělat obrázek sám a hezky si to zpracovat.. jen tak dál.

Tom Hardy

Tom Hardy (hodnocení, recenze)

Jak říká Blackhand47, pokud má rozpočet 20 milionů, přidejme třeba ještě 10 za propagaci (i když u Skleněného bude nižší), berme tedy, že jakoby stál 30 a ano, potřebuje cca 3x tolik. Takže Skleněný už opravdu jen vydělává. Což je pro každý podobný "malý" film po prvním víkendu famózní výsledek.

Blackhand47

Blackhand47 (hodnocení, recenze)

Ivo

Jop, je to takhle nějak. Navíc z každé země jdou tvůrcům navíc jiná % + je to i jinak u multiplexů a malých kin. Takže když nějaký film vydělá miliardu, musíme odečíst samozřejmě výdaje, peníze na reklamu i podíl pro kina. Ne nadarmo se říká, že film musí vydělat alespoň 3x tolik, kolik stál, aby vůbec vydělal.

Ivo

Ivo (hodnocení, recenze)

Dadel

Takže tržby jsou třeba 100 milionů, ale tvůrci z toho reálně dostanou třeba jen 20 - zbytek si nechají kina atd ?

na příspěvěk reagoval Blackhand47

Ivo

Ivo (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Jak se vlatně tyhle "tržby" počítají ? Když zaplatím v kině 150 Kč, tak je tržba 150 Kč ?  Z toho si ale kino asi větší část nechá a trošku odvede a na tom se ještě přiživí distributor atd.  Anebo tyhle zmíněné tržby už jsou jen tím co opravdu přistane tvůrcům z toho všeho v kapse ? 

na příspěvěk reagoval Dadel

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

WW otvírák za 89 mil., z toho US tržby 40. Rozpočet byl 20 mil., takže Shyamalan a všichni ostatní si už můžou mastit kapsy :)

na příspěvěk reagoval Ivo, Prometheus69

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

V klidu jenom tě škádlím. Pan artovka a pan buran se výjimečně shodli a dali za 5* tak to je o dva argumenty víc proč se tomu vyhnout :)

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

 (hodnocení, recenze)

A jsem jedinej kterej to čekal přesně takový už z traileru? Samozřejmě krom zvratů, ale prostě průběh. A zároveň jsem čekal, že se mi to bude mega líbit, než přišly recenze a nakonec jsem měl těm očekáváním věřit.

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Dadel

Jedno procento sem nebo tam, nehysterči. A prostě se to líbí dostatečně velkému počtu lidí, aby průměr byl takový jaký je. Nesnaž se ostatním podsouvat svůj názor.

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

Cervena? Si delate prdel? A Domestik je v modre.. WHAT THE FUCK IS WRONG WITH YOU PEOPLE??!!

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Herci z Vyvoleného se vrací

Herci z Vyvoleného se vrací

26.09.2017

V lednu 2019 půjde do kina Glass (česky Skleněný), pokračování Vyvoleného a zároveň i Rozpolceného. V novém filmu M. Nighta Shyamalana se samozřejmě objeví Bruce Willis, Samuel L. Jackson, James… (více)

Reklama

Reklama