Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pětatřicetiletý Adam Krajňák je otcem tří mladých dcer, ale především hlavou slovensko-ukrajinského gangu, který se zabývá pašováním cigaret. S blížícím se vstupem Slovenska do Schengenského prostoru se však chystá velké zpřísnění hraničních kontrol a mezi pašeráckými skupinami vzrůstá napětí. Kvůli náhodně zmařenému kontrabandu nemůže Adam splatit dluh mocnému ukrajinskému mafiánovi Krullovi; navíc se staví proti jeho plánům na pašování tvrdých drog. Události nabírají příliš nečekaný spád a Adam bude muset překročit i hranice, které pro něj dosud byly tabu… (Česká televize)

(více)

Diskuze

cicolably

cicolably (hodnocení, recenze)

Fialková by vydržala bývať na "čiare" asi 6 hodín a o polnoci by už utekala do svojej kaviarničky pri Viedni

na motorke mam popri hraniciach s UA pojazdené dosť(aj cesty ujdú),ale nikde som tam nestretol nikoho ,nikdy,aby maly takýto dialekt, ako sorry ale toto je chyba 80% filmov a 99% slovenských seriálov

dialógy ako stoporené ..dy  , skostnatelé , hrozné , kto sa takto ,ako v našich seriáloch rozpráva na ulici alebo doma v rodine ? 

Rewol

Rewol (hodnocení, recenze)

Veľká škoda tohto filmu. Mal našliapnuté na parádny zárez, nakoniec z toho ostalo len také nemastné neslané ani neviem čo... To čo film vytiahlo aspoň na tých 60% sú herecké výkony, tie boli perfektné. Ukrajinci to mastili parádne, ale hlavne Vášáryovej s Maštalírom som skoro uveril, že majú korene v tých krajoch, ktoré celkom dobre poznám ;) a nerušila ma pri tom ani slovenčina, ktorá do tých krajov nepasuje. Čo ale bolo katastrofálne je scenár, kamera, strih a réžia s odfajčeným záverom... Popravde tri hviezdy dostal len kvôli tomu, že tie kraje poznám. Inak by to bolo s utrhanými ušami za dve *...

shuster

shuster (hodnocení, recenze)

Namet s velkym potencialom typicky po slovensky dojebany. Slovaci by uz vazne nemali nic tocit. Co chytia do ruk, to dojebu.

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

Fyffy2000

je to cesko -slovenska kinematografia, ktoru milujem napisane je tam CR + SR, kde film vznikal ? Je, je to tam, taxom spokojny, uz mam vacsiu polku za sebou, a super, pekny film, ovela lepsi ako moderna multi kulti propaganda typu Tchor. herci su z SR, CR maximalne este Posko a Ukrajina - super, keby tam hral taky cernoch, tak je to cudzorody prvok. Ide o domace dielo, a tu cernochy proste nehraju vo filme  

na příspěvěk reagoval Fyffy2000

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Apollyon09

Apollyon09 (hodnocení, recenze)

Film s premrhaným potenciálom, ktorý nedokázal vyťažiť z jedinej emočnej scény. Maštalír tu hrá celkom dobre. Povedal by som, že jeden z jeho lepších výkonov. Avšak mal som dojem, že režisér nevedel, aký príbeh vlastne rozpráva. Vidieť to v umelo generovaných dejových zlomov, ktoré sa zbiehajú veľmi neprirodzene a hlavne nevhodný soundtrack, ktorý navodzuje vážnu atmosféru vo veselej scéne a naopak v scéne thrilleru hrá veselá melódia. Výsledný happy end sa tu vôbec nehodí a hra na zlého ukrajinského mafiána, ktorý všetkých vraždí bez toho, aby to vlastne malo nejaký význam nefunguje spôsobom, akým si to asi scenárista predstavoval.

Film sa mal skôr držať dramatických a komorných scén, v ktorých cítiť skúsenosti hercov so silným divadelným pozadím. Veľké akčné scény alla ruská gangsterka v temných uličkách NY sa tu moc nehodí a nefunguje.

Uživatel Pintenta smazal svůj příspěvek.

designer

designer (hodnocení, recenze)

3,14pičovina - škoda času

Prevarené hérečky vytiahnuté z pohodlia svojich multikulti životíkov a zasadené do absolutne cudzieho prostredia, kde pôsobia nepresvedčivo ako kadibudky na václaváku...

Brooks

Brooks (hodnocení, recenze)

Trailer je riešený trochu nešťastne. Tá hudba úplne ničí napätie. Maštalír na rolu gangstra vzhladovo sedí. Som zvedavý ako to zahrá.

TomX2

TomX2 (hodnocení, recenze)

T. Maštalír bol pre mňa vždy nesympatický herec a myslel som si, že nevie hrať. Snáď sa to tentokrát, vo filmu Čiara zmení, pretože to režíruje P. Bebjak, takže môžme dúfať že to bude úspech.. Dúfam, že to bude aj aspoň "len" za 3* a konečne dobrý slovenský thriller.

Moredogs

Moredogs (hodnocení, recenze)

Vyzera to na nadejnu gangsterku, a určite si to pozriem aj keby to malo byt pod modrym hodnotenim, ale som rad že to režiruje Peter Bebjak, takže to ma šancu uspiet.

Související novinky

Zemřel herec Andrej Hryc

Zemřel herec Andrej Hryc

31.01.2021

V noci ze soboty na neděli zemřel slovenský filmový, televizní a divadelní herec Andrej Hryc. Bylo mu 71 let. Hryc bojoval od loňského roku s akutní leukémií, informace o úmrtí nyní médiím předala… (více)

20. Kino na hranici má ve znaku hvězdy

20. Kino na hranici má ve znaku hvězdy

17.04.2018

Jubilejní dvacátý ročník mezinárodní filmové přehlídky Kino na hranici, která se pravidelně koná v Českém Těšíně a polském Cieszynie, se blíží. Letos se uskuteční od 27. dubna do 3. května 2018.… (více)

43. Letní filmová škola začíná 28. července

43. Letní filmová škola začíná 28. července

18.07.2017

Největší prostor bude věnován švédské kinematografii, na kterou se zaměří blok Fokus. Ze Švédska přijedou také významní hosté: svou retrospektivu na LFŠ uvede Tarik Saleh, k němu se přidá i jeden z… (více)

52. MFF Karlovy Vary

52. MFF Karlovy Vary

08.07.2017

52. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech před chvílí vyhlásil vítěze cen. A tak nezbývá než se ohlédnout za již proběhnutým festivalem, který navštívilo přes 13 a půl tisíce… (více)

Reklama

Reklama