Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Několik důchodkyň bylo ve svém bytě přepadeno neznámým mužem. Ke znásilnění a smrti žádné z nich zatím nedošlo, ale brutalita pachatele případ od případu stoupá. K přepadení dochází vždy ve stejnou dobu, ve čtvrtek odpoledne. Po násilí následuje loupež, ztrácejí se peníze i šperky. Vedením případu je na přímluvu bývalé kolegyně pověřen major Bohuslav (J. Kanyza), dočasně přeřazený do policejního archivu, neboť v poslední době řešil své svízelné rodinné problémy alkoholem. Bohuslav chápe tento případ jako svou poslední šanci. Zapeklitý propletenec rodinných i „podnikatelských“ vztahů, v němž, jak se zprvu zdá, vraždil muž, který byl nedávno pohřben, zdárně vyřeší ve spolupráci s kapitánkou Mazancovou (V. Cibulková). (Česká televize)

(více)

Recenze (64)

otík 

všechny recenze uživatele

Česká detektivka navazující na tradici starých českých kriminálek je slušným podíváním, sice chybí napětí, ale naštěstí scénář není nijak děravý a oba dva hlavní detektivové (Kanyza a Cibulková) jsou slušní herci. První díl z volné trilogie detektivek s Janem Kanyzou jako majorem Bohuslavem. Hudba: Ondřej Brousek & Monkey Business ()

Gavin87 

všechny recenze uživatele

Podle mého názoru nadprůměrná detektivka. Dva zdánlivě nesouvisející příběhy, které se nakonec překvapivě protnou. Jan Kanyza zahrál stárnoucího alkoholem zmítaného kriminalistu skvěle a Risus sardonicus Miroslava Etzlera bylo jak vystřižené z Tesařovy učebnice Soudního lékařství. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

"Vy si to představujte,jak Hurvínek válku. Ja ale netušim,jak si to představují vaši známí"....D.Klein vsadil na dvě jistoty. Tou první je obsazení, které je opravdu brilantní a obzvlášť, jindy nesympatický Etzler, zde v "hajzl" roli přímo exceluje. Druhá jistotka je skladatel filmu, O.Brousek. Jeho hudební kompozice (Monkey Business), která je tím vůbec nejlepším, co Muž nabízí je skvělá a dodává krimi žánru netradiční nádech. Když pak ke končenému hodnocení přičtu promyšlený-nejednotvárný příběh, vyjde mi naprosto zasloužené hodnocení 70%! ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Snorlax píše, že je to obstojné. Souhlasím. Kanyza je skvělý opilec, Vilma Cibulková v tomto filmu už není krásná, ale jen šlachovitá jako dřevorubec. Zápletka je docela hezká. Vrah je již dávno De Jure mrtev. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Herci fajn, zápletka tolerovatelná, ale ten amatérský look, který vygradoval v závěru při výslechu Táborského, kdy do záběru lezl mikrofon i člověk ze štábu, to člověk nechápe. ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Tenhle film asi ničím nezaujme. Taková průměrná podívaná, bez které bych se klidně obešel. Ale líbila se mi tu jedna hláška: "A nepřipadala vám rozrušená?" "Rozrušená? To ani ne. Spíš nasraná." ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Na rok vzniku mizerná kvalita, peníze vyšly jen na pár efektních záběrů a pár jeřábů. Herecky taky poněkud odfláknuté, ačkoliv je tu jeden parádní herec vedle druhého. Co se týká scénáře, je tu až moc doslovného vysvětlování - to by si měl pan režisér připsat mezi detektivní hříchy a pokusit se to eliminovat. Dnes by se to uživilo leda jako podprůměrný díl nějaké nekonečné série kriminálky XY. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Klasická rutinní detektivka, která až do závěrečného rozuzlení nedává moc smysl a je poměrně těžké se ve změti postav orientovat a vytvářet mezi nimi jednotlivá pojítka. Televizní vizuál nikterak neurazí, vesměs to je taková klasika doby. Stejně tak obsazení je solidní ale reálně nemá nikdo moc šanci vyniknout. Každému, kdo dokázal tento galimatyáš rozluštit dříve než zamýšleli tvůrci, tak bych mu zatleskal. ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Stálo to za to, přátelé! Stálo to za to! Vlastík Zavřel se "suchou velrybou" na hlavě pro mne znamená takořka formativní zážitek. Kleplův hřbitovní výstup pak představuje zdatnou konkurenci kultovní scéně z Noci oživlých mrtvol. Tak teď vážně... Bylo to (imho) děsné. ()

made1 

všechny recenze uživatele

Celé mi to přišlo mnohem starší než z roku 2001. Kdyby to byl rok tak 1991, přišlo by mi to na tu dobu docela povedené a hvězdička by určitě přibyla, ale takhle musím přiznat, že nic moc. Skoro se mi chce napsat, že by tady česká detektivka dostala pěkně na frak nebýt dobrých herců. ()

Zemi11

všechny recenze uživatele

Deset minut připomínalo kvalitu z typické dílny "televizní studio Brno". A když jsem na Nova Cinema zahlédl Konec starých časů, bylo hotovo a přepnuto. ()

insurgentes 

všechny recenze uživatele

Tak asi od televízní detektívky v režii Dušánově netřeba čekat zázraky, takže to bylo lehce příjemné překvapení. Kanyza a Cibulková, to je taková nedělní idylka. ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Televízne detektívne inscenácie s Janom Kanyzom a Vilmou Cibulkovou. Kanyza mi tu pripomína Moulena, mám taký pocit. Ale tento tel. filmík je celkom dobrý....55%. ()

brooklyn73 

všechny recenze uživatele

Skvele napsany kriminalni pribeh, ktery je velice nepredvidatelny,prekvapivy. Dusanu Kleinovi se obcas podarilo navodit dosti napinavou atmosferu. V hereckem obsazeni se zaskvi v roli detektiva Jan Kanyza. V opravdu male roli policajta v uniforme se mihne Jan Budar. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Solidní česká detektivka, která jakoby chtěla připomenout kvalizu české detektivky z let minulých. I když se ji to celkem nepovedlo, vznikl velmi slušný snímek se zajímavou zápletkou, ale na druhé straně již trochu zprofanované téma kriminalistu propadlého alkoholu. Každý lepší kriminalista chlastá. Máme se pak divit, že zločinci mají navrch? Vidím to na 3-4, ale právě kvůli tomu "alkoholickému klišé" jdu na 3*. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

K tomuhle filmu mám menší citový vztah,jeho scénář mě porazil v soutěží ČT-díky bohu,ten můj je větší blbost,než toto. ()

Reklama

Reklama