Reklama

Reklama

Rozčarování

(seriál)
  • USA Disenchantment
Trailer 2
USA, (2018–2023), 22 h 59 min (Minutáž: 19–45 min)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(50)

Povinnosti volají, ale princezna radši popíjí. Volnomyšlenkářská Bean rozčílí krále, když spolu se svými démonskými a elfími kumpány napáchá nenapravitelnou spoušť. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (164)

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co můžete od tvůrce Simpsonů a Futuramy čekat jiného, než infantilní humor a kopu narážek na současnou popkulturu. To vše zahrnuté do středověkého fantasy království Dreamland. Za mě ale musím říct, že super. První série se trošku hledala a tak první půlka dílů byla o jednotlivých dílech, jako třeba v Simpsonech a druhá půlka rozjela ucelený děj, což udělali rozhodně dobře. A i když je to nezvyk koukat na kreslený příběh na pokračování, tak tady se to vysloveně povedlo. Odpočinul jsem si, pobavil se, na postavy si vysloveně zvykl a navíc si užíval opravdu krásnou animaci království, která má tu výhodu, že i kdyby Vás příběh a postavy nebavily, tak u ní se kochat prostě musíte. Za mě tedy super a jsem zvědavý, kdy dorazí další díly... ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Milujem Futuramu a tiež fantasy, tento seriál tak na papieri pôsobil ako splnený sen (čo nevyšlo s Korgothom mohlo výjsť pod Groeningom). Výsledok je ale trochu rozpačitý. Geniálne momenty nechýbajú (“Wow, som naozaj dobrá mäsiarka!” -”Toto je Zverimex.”), ale sú nariedené s dlhými pasážami, kedy sa nič prudko zaujímavé ani vtipné nedeje. Potenciál fantasy prostredia sa tiež nedarí žmýkať naplno a postavy až príliš okato pripomínajú preskinovaného Frya, Bendera a Leelu z Futuramy. Priestor na stúpanie vyššie tu isto je, som zvedavý čo prinesie druhá séria. 7-/10 ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední Groeningem neprozkoumaná epocha je tady. Věčně ožralá princezna a její kámoši na cestě za pravdou, štěstím a prachama. Přes pomalejší rozjezd velice příjemná záležitost, která je sice z velké části zkopírovaná, ale má srdce. Největšími tahouny jsou jednoznačně Luci a Elfo. Finále první řady je nechutně otevřené. Elfooooo! Takže první série byla pouze první polovina série... Kvalitativně to v druhé půli nabírá větší obrátky ať už jde cestu do pekla nebo steampunkové království, které doufám ještě navštívíme, ale stále se občas objeví hluchý díl čistě pro vyplnění. Postavy jsou čím dál tím víc sympatické. Elfo se škrabkou válí. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Plnohodnotná náhrada za předčasně ukončený seriál "Futurama" a za již vyčpělé "The Simpsons"? No, ano i ne. Disenchantment Vás v první řadě především zaujme skvělou animací, která je již od prvního políčka nesmírně vtahující, což v kombinaci s originálním soundtrackem vytváří podívanou, která téměř ihned vyčnívá nad ostatní animované seriály. Co se scénáře a pověstného břitkého humoru a narážek Matta Groeninga týče, občas jsem měl dojem, že se z jakéhosi neznámého důvodu drží při zemi. Některé vtipy a hry se slovy tedy vyzní zbytečně naprázdno, a to je něco, na co od něj vážně nejsme zvyklí. Doufám, že v další sérii to Matt Groening a jeho tým napraví, jelikož sympatické hlavní trio hrdinů si mne zcela získalo! (Netflix) „Our minds are blank, but our hearts are free!“ ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Je to vcelku jednoduché, jestli se vám líbí humor, který nabízejí Simpsonovi či Futurama, tak i při Disenchantment budete spokojeni. Já do této skupiny spadám a proto jsem se dobře bavil. Po přítomnosti a budoucnosti se nyní vydáváme do minulosti a poznáváme hlavní trojici - opilou princeznu, jejího vlastního démona a naivního elfa. Úvodních deset epizod bavilo, přineslo povedené vtípky a zajímavé nápady.  Další řady přinášejí ucelenější příběh na pokračování, což funguje slušně. Škoda je jen těch velkých cliffhangerů na konci řad, kdy už nemůžete pokračovat ve sledování. Jinak je to vcelku vtipné, má to příjemnou animaci a když se do toho člověk dostane, tak ho to pak i dobře zabaví. Postupem času příběh slábne a tak není divu, že byl ukončen. Možná mohl být i o něco dřív, ale zase měli tvůrci možnost připravit si uzavřený konec a toho si cením. ()

Galerie (163)

Zajímavosti (40)

  • Elfo nosí stejnou barevnou modročervenou kombinaci trička a šortek jako další Groeningova slavná postava, Bart Simpson ze Simpsonovi (od r. 1989). Ve scénách v Eflwoodu lze také zahlédnout postavu připomínající jeho sestru Lisu Simpson, elfku s červenými šaty a žlutými vlasy trčícími do stran. (hansel97)
  • Keď Luci a Zog pomocou magickej gule sledujú minulosť, môžeme na moment vidieť časostroj z Futuramy (od r. 1999), konkrétne z epizódy The Late Philip J. Fry (2010). [Zdroj: digitalspy.com] (Fauirien)
  • Seriál se odehrává ve 13. století. (GejmronCZ)

Reklama

Reklama