Reklama

Reklama

Rozčarování

(seriál)
  • USA Disenchantment
Trailer 4
USA, (2018–2023), 22 h 59 min (Minutáž: 19–45 min)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(50)

Povinnosti volají, ale princezna radši popíjí. Volnomyšlenkářská Bean rozčílí krále, když spolu se svými démonskými a elfími kumpány napáchá nenapravitelnou spoušť. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (164)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Po legendárním seriál Simpsonovi, který jsem v mládí sledoval spoustu let a po výtečné Futuramě, kterou jsem si oblíbil v dospělosti, jsem s chutí zkusil nový pokus Matta Groeninga - Rozčarování. Tentokrát to nebylo nic moc. U první epizody jsem se zasmál asi jen dvakrát. Fantasy prostředí se zdálo být dobrým nápadem, ale je až trestuhodně nevyužité. Postavy jsou povětšinou nesympatické a mezi vtipnými momenty je zbytečně natahovaná vata. Snad aby se dodržela ideální minutáž? Kdyby to bylo o polovinu kratší, bylo by to lepší. Po jednom díle jsem si dokonce uvědomil, že jsem seriál zkoušel už asi před rokem a po pár epizodách jej opustil a ani jsem si to nepamatoval! To samo o sobě je hodně špatnou vizitkou. Nechávám dvě hvězdy a jako doporučení raději Futuramu. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moje začátky s Disenchantment (šílený slovo! nejsem schopná si ho zapamatovat, natož vyslovit) byly velmi rozpačité, protože jsem tam hledala něco, co tam není (nebo mi to prostě má být skryto). A jakmile jsem si to připustila, začala jsem se bavit. Není to žádná pecka, ale po pár dílech jsem se vážně začala těšit, až děti usnou a my si s manželem zase pustíme dva tři díly. Je to oddechové, čekala bych to víc vtipné, ale to je věc vkusu - tím nechci říct, že bych se nebavila a občas nevyprskla smíchy. Vychází mi tu v hodnocení tři hvězdičky, tak je tam nechám. I když přiznávám, že v těch začátcích jsem byla fakt přísná a dvouhvězdičkové hodnocení jen lítali. Možná bych to teď hodnotila kapku jinak. 3,5* ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Obrovské prekvapenie. Už dlho som sa tak nenasmial. Skvelý anglický dabing. Sexi hlavná hrdinka. V istom období som sa snažil nájsť podobné animované seriály ako Simpsonovci, Brickleberry či American Dad. A tak som narazil na tento seriál. Skvelý nápad. Animovaný seriál z prostredia stredoveku tu naozaj chýbal. K tomu zaujímavé postavy. Zubatá mladá "princezná", veľmi zábavný malý škriatok a k tomu jeden prazvláštny čert. Každá jedna postava je komická a ironická, rovnako tak postava kráľa. V každej epizóde je naozaj zaujímavý príbeh. Ja pevne verím, že sa dočkáme množstva sérií a kopy zábavy. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Plnohodnotná náhrada za předčasně ukončený seriál "Futurama" a za již vyčpělé "The Simpsons"? No, ano i ne. Disenchantment Vás v první řadě především zaujme skvělou animací, která je již od prvního políčka nesmírně vtahující, což v kombinaci s originálním soundtrackem vytváří podívanou, která téměř ihned vyčnívá nad ostatní animované seriály. Co se scénáře a pověstného břitkého humoru a narážek Matta Groeninga týče, občas jsem měl dojem, že se z jakéhosi neznámého důvodu drží při zemi. Některé vtipy a hry se slovy tedy vyzní zbytečně naprázdno, a to je něco, na co od něj vážně nejsme zvyklí. Doufám, že v další sérii to Matt Groening a jeho tým napraví, jelikož sympatické hlavní trio hrdinů si mne zcela získalo! (Netflix) „Our minds are blank, but our hearts are free!“ ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu to avizuje černý humor jakože pro dospělé, na druhou skrze hlavní hrdinku cílí zejména na divačky teenagerky, pochopitelně ty složité a okolím nepochopené. A to jde dost proti sobě. Jedno - dvě zasmání na díl je prostě málo. Pohádkový motiv přitom přináší hafó možností k parodování. Roli Bendera přebral malý démon, ale upřímně, chybí tu vypínací hlášky a důležitějšího parametru pro mě není. 60% ()

Galerie (163)

Zajímavosti (40)

  • Název „Misadventure“ nebo-li název lodi „Mis adventura“, jak jí říká Elfo, je vidět už plakátu první série „Misadenture Awaits“. (GejmronCZ)
  • Údajný diplomatický rituál, který pořádá Odval se Sorceriem během Beaniny party, je odkaz na film Spalující touha (1999). (Iktus)

Reklama

Reklama